patrick-perkins-3wylDrjxH-E-unsplash

5 manieren om vanuit huis een verschil te maken

Auteur: Elsje van de weg – Thuis Wageningen

De wereld ziet er ineens heel anders uit en dat geldt zeker voor de mensen die tussen vier muren moeten blijven. Wat doe je met de tijd die ineens vrij komt als je niet naar elkaar toe mag? Ook vanuit huis, of misschien wel juíst vanuit huis kan jij een verschil maken. Om ons heen zien we al mooie voorbeelden van initiatieven waar de solidariteit vanaf spat. Hier 5 tips wat jij kan doen om er voor een ander te zijn.

1.     Bied je hulp aan
Wees betekenisvol door voor iemand boodschappen te doen, op te passen of de hond uit te laten. Op de Facebookgroep Coronahulp Wageningen kun je je hulp aanbieden of vragen. Heb je geen Facebook? Bel het Vrijwilligerscentrum: 0317-413088 zij brengen hulpvragen en aanbod graag bij elkaar.

2.    Geef een belletje
Al die mensen die alleen wonen hebben nu meer dan ooit behoefte aan wat gezelligheid en sociaal contact. Pak dus vooral die telefoon om je opa, tante, collega of vriend te bellen. We zijn maar één telefoontje verwijderd van elkaar! Er zijn ook initiatieven die je een telefoonnummer van een onbekende kunnen geven. Koetjes en Kalfjes verbindt studenten en ouderen en Corona Quarantaine Contact brengt diverse mensen telefonisch bij elkaar.

3.    Steun de lokale ondernemer
Wil jij dat jouw favoriete winkel of restaurant na deze bewogen tijd gewoon weer open kan gaan? Steun ze dan! In Wageningen brengen ondernemers de producten met liefde tot aan jouw voordeur. Neem  contact op met de winkel om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Horecagelegenheden hebben afgelopen zondag hun deuren dicht gedaan. In plaats van dineren nu dus doneren op Doneren restaurant. Bij een aantal Wageningse restaurants kan je ook via de website bestellen en dan brengen ze een lekker diner bij jou thuis.

Ook bij Thuis hebben we (startende ondernemers) die activiteiten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Storytelling avonden, krachttrainingen voor 40+ers, tangolessen, 5 ritmes danslessen en yogalessen die allemaal niet meer doorgaan. Zonder deze activiteiten wordt de leefbaarheid in de stad een stuk kleiner. Wil je hen een hart onder de riem steken? Neem dan contact met ons op via info@thuiswageningen.nl

4.    Stuur een kaartje
Een kaartje is een klein cadeautje die via de brievenbus op de deurmat valt. Stuur wat extra liefde naar je vrienden en familie, biedt je buren hulp aan via de post, of verras iemand die je niet kent. Coromapost maakt het mogelijk om een kaartje te sturen naar iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken.

5.    Start je eigen initiatief
Heb je zelf een hartverwarmend idee om mensen bij te staan? Bij Thuis moedigen we mensen altijd al aan om met hun eigen idee/initiatief aan de slag te gaan! In deze tijd is dat nóg meer nodig dan normaal, dus wij zullen nóg meer doen om jou hierbij te helpen. Neem contact met ons op via onze site en dan plannen we een telefonische- of Skype afspraak in! Het is ook mogelijk om financiële steun voor jouw idee aan te vragen.

Jij maakt het verschil
Dit zijn vijf manieren waarop je een verschil kunt maken, maar dit zijn slecht 5 manieren om te laten zien dat wat jij doet een impact heeft. Laten we niet vergeten dat we allemaal betekenisvol zijn en laten we er samen het beste van maken!

Bron: Thuis Wageningen

Afbeelding: Patrick Perkins on Unsplash

Ook interessant!

coronachackapp_digitaalhuis

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app?

Heb jij hulp nodig bij het installeren van de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD? Of spreek je mensen die hier hulp bij zoeken? Het Digitaalhuis biedt uitkomst: Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen…

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…

osama-saeed-i-C5MR3ZFd8-unsplash

Coronahulp – Verwacht je geldproblemen? Schakel hulp in! 

Hulporganisaties SchuldHulpMaatje (ISOFA) en Thuisadministratie (Humanitas) merken dat het aantal mensen dat hulpvraag is afgenomen in Coronatijd. En dat terwijl uit cijfers juist blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. Ik sprak Leontine van Eck (coördinator SchuldHulpMaatje) en Frank Spijkstra van Thuisadministratie (coördinator Humanitas) over de hulp die hun vrijwilligers bieden. …