Conny Hoitink (1)

“Inwoners meenemen en hen zien als participanten” – Conny Hoitink in de spotlight

Maak kennis met Conny Hoitink. Haar komst was al aangekondigd, maar per 1 september is ze echt begonnen als Procesbegeleider voor Welsaam.

Vrije tijd

Ik vind het belangrijk dat je naast je werk iets van vrijwilligerswerk doet. Dat doe ik als buurtbemiddelaar. Een paar keer per jaar word ik ingezet, vaak bij mensen met verschillende culturen, vanwege mijn achtergrond. Verder hardloop ik, doe ik aan yoga en vind ik het fantastisch om oude dingen te herstellen of er iets nieuws van te maken. Zo heb ik van een oude paneeldeur een tafel gemaakt.

Thuis en gezin

Mijn man Paul en ik hebben twee kinderen die inmiddels het huis uit zijn. We hebben vroeger in Afrika gewerkt en gewoond, daar is ook ons eerste kind geboren. Daarna woonden we in Delft. Zo kon ik makkelijk op mijn fietsje naar Den Haag, waar ik voor Oxfam werkte. Toen we een huis hier in de uiterwaarden konden kopen, was dat best een moeilijk besluit. De kinderen wilden absoluut niet weg. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen. Sinds kort werken we allebei voor het eerst in de plaats waar we wonen.

Van internationaal naar Nederland

Ik had mijn hart verpand aan internationale ontwikkelingssamenwerking. Dat vind ik leuk en interessant. Maar ik kan het steeds  moeilijker verantwoorden om zoveel te vliegen. Er is inmiddels ook veel meer capaciteit in de landen waar ik werkte. Tegelijkertijd is er hier sprake van polarisatie en moet er veel veranderen in de westerse wereld. Dat was voor mij een reden om weer thuis te gaan kijken, in Nederland.

Banden smeden

Zorgen dat iedereen gehoord wordt en banden smeden spreekt me aan. Ik voel me comfortabel bij “vertaler” zijn en sta graag tussen de mensen in. Ik vind het nu heerlijk om op mijn fiets door Wageningen te gaan en kennis te maken met alle Welsaampartijen.

Kruisverbanden

De mensen binnen Welsaam die ik heb gesproken zijn stuk voor stuk bevlogen en gaan voor inhoud. Ik ben nu op zoek naar haakjes en merk dat dingen soms wat door elkaar heen lopen. Maar daar houd ik wel van. Ik heb een iets hoger dan gemiddelde tolerantie voor chaos. Ik geniet ervan om verschillende mensen tegen te komen en de kruisverbanden te ontdekken.

Begeleiding bij burgerberaden

Naast mijn werk voor Welsaam ben ik erg geïnteresseerd in burgerberaden. Daaraan draag ik graag mijn steentje bij, als reactie op het groeiende individualisme. Zo was ik laatst tafelbegeleider. Het valt me vaak op dat de meningen vaak nog niet eens zozeer uiteen lopen. Maar dat meer hun plek in de samenleving verschilt. Mijn overtuiging is dat mensen gehoord willen worden voordat ze naar anderen kunnen luisteren. De kunst is om de mensen te laten praten. Vertrouw erop dat de wijsheid in de mensen zelf zit.

Nothing about us without us

Wat me voor Welsaam bezighoudt is het meenemen van inwoners en hen zien als participanten. Je weet wel: “nothing about us, without us”. Ik weet dat dat nog niet zo makkelijk is, maar het is een leuke uitdaging. Met de stem van de minderheid kom je soms tot verandering en hele nieuwe ideeën.

Contact

Schroom niet om Conny te benaderen voor een kennismaking door te mailen naar: conny.hoitink@gmail.com of te bellen op: 06 30 69 14 95 

Ook interessant!

wooden-cubes-473703_1280

Gemeente Wageningen doet mee aan Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid 

De gemeente Wageningen, per 2025 verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid, doet van 1 november 2023 t/m april 2024 mee aan de derde en laatste fase van het project Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid. Het is een project van de Stichting Lezen en Schrijven, de Nationale Bibliotheek en de Stichting Lezen. Doel is een gezinsgerichte aanpak te…

WhatsApp Image 2023-10-19 at 21.18.27

In de spotlight – Esther van der Zee

“Afscheid van Solidez is geen afscheid van de branche” Esther van der Zee neemt na 7 jaar afscheid van Solidez en daarmee ook van haar rol als penvoerder van Welsaam. “Afscheid van Solidez is geen afscheid van de branche. Ik wil me blijven inzetten voor sociaal werk.” Samenwerken is een werkwoord “Eigenlijk is het wonderlijk…

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…