Ina buro Nij

Coronahulp – Relatiebureau buro Nij: Investeer in je relatie. Júist nu. 

“Wist je dat mensen die net samen zijn elkaar vaak beter kennen dan mensen die lang bij elkaar zijn?” Ondanks dat de oorzaak, het Coronavirus, heel verdrietig is, kan dit een tijd zijn waarin je elkaar vindt. Wij spraken Ina van den Dries van relatiebureau buro Nij over relaties en hoe je deze steviger maakt in Coronatijd.

Op elkaars lip

“De situatie rondom de Coronacrisis brengt veel druk met zich mee. Voor mensen alleen en ook voor stellen en gezinnen. Normaal gesproken ben je druk met werk, sociale verplichtingen en andere activiteiten. Kinderen gaan vaak naar het kinderdagverblijf en naar school. Dat is nu anders, je zit meer op elkaars lip.”

Irritaties kunnen hoog oplopen

“Mensen maken zich misschien zorgen over financiële gevolgen. Of over de gezondheid van zichzelf of hun ouders. Ook de manier waarop ieder omgaat met de maatregelen kan binnen een relatie zó verschillen. De één is heel voorzichtig en de ander wil er niets van weten. Het is pittig en kan ervoor zorgen dat de irritaties hoog oplopen.”

Deze tijd gaat voorbij

“Ik las ergens de tip: Probeer je voor te stellen hoe je hierop terugkijkt over 30 jaar . Voor kinderen bijvoorbeeld kan deze tijd een fijne herinnering zijn. Want: ‘We waren zoveel samen als gezin’. En zo is het ook. Deze tijd gaat uiteindelijk weer voorbij en je moet er samen doorheen. Hoe wil je erop terugkijken? We zitten er allemaal middenin. Dat maakt het lastig om afstand te nemen en te zeggen: “Hé, hoe willen we, in deze tijd, met elkaar omgaan en het goed hebben met elkaar?.” Je kunt deze verandering in je leven juist gebruiken om elkaar nog beter te leren kennen en te leren van wanneer je elkaar triggert. 

Samen door de Coronacrisis heen

“Dat laatste betekent dat je je tijdens een crisis vaak ‘afreageert’ op degene die dichtbij je staat en van wie je het meest houdt. Dus die persoon krijgt een emotionele lading over zich heen. Of iemand trekt zich juist terug. Dit zorgt soms voor een afstand terwijl je wel bij elkaar bent. Tegelijk kun je die situaties juist gebruiken om te ontdekken wat er achter dat ‘afreageren’ zit. Zo leer je elkaar op een dieper niveau kennen zodat je er voor elkaar kunt zijn. Zodat deze Coronatijd later een periode is waarvan je kunt zeggen: “Het was een uitdaging, maar we zijn er samen doorheen gekomen, het heeft ons sterker gemaakt.”

Mild en meelevend

“Het is een tijd die we niet kennen. Je zit samen in deze situatie en ieder ervaart het anders. Daarom is het belangrijk om mild en empathisch te zijn. Naar de ander en naar jezelf. Denk bijvoorbeeld bewust na welke positieve dingen je over je partner kunt benoemen. En probeer niet te kritisch te zijn, ook niet als je geïrriteerd bent. Zo kun je verbondenheid creëren in plaats van afstand.” Lees de 5 tips die buro Nij ons gaf om je relatie goed te houden in tijden van Corona. 

Ik Ook Van Jou bijna gratis Corona-proof relatietraining 

“We bieden in deze tijd een relatietraining aan die volledig online te volgen is. Echt een tip om te investeren in elkaar, juist nu.”

Meer informatie over de training vind je op de site www.ikookvanjou.net. Wees er snel bij, je kunt al beginnen vanaf donderdag 9 april. De eerste online avondbijeeenkomst is op donderdag 16 april. 

Hulp nodig?

Merk je dat je steeds meer van elkaar verwijderd raakt terwijl je op elkaars lip zit?  Of is de situatie bij jullie thuis onhoudbaar? Ook dan kun je terecht bij buro Nij: info@buronij.nl

Ook interessant!

Rinske de Vries

‘Ik ben realistische idealist’

Rinske privé In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur aan het fietsen of wandelen, bezig in mijn moestuin of posters aan het ontwerpen. Ik ben net afgestudeerd aan de WUR, deed bos- en natuurbeheer. Inmiddels ben ik verknocht aan Wageningen en hoop hier te kunnen blijven wonen. Daarnaast ben ik dol op…

Jaap de Graaff

“We zijn allemáál kwetsbaar”

Als coördinator van Inloopcentrum Markt 17 geeft Jaap de Graaff uitvoering aan de dagelijkse gang van zaken en de opbouw van een open en gastvrij inloopcentrum. Hij bewaakt dat bezoekers en vrijwilligers zichzelf kunnen zijn en tot hun recht komen en gebruikt daarbij de presentie-methodiek.  Jaap privé Wat ik in mijn vrije tijd doe? Mantelzorgen,…

osama-saeed-i-C5MR3ZFd8-unsplash

Coronahulp – Verwacht je geldproblemen? Schakel hulp in! 

Hulporganisaties SchuldHulpMaatje (ISOFA) en Thuisadministratie (Humanitas) merken dat het aantal mensen dat hulpvraag is afgenomen in Coronatijd. En dat terwijl uit cijfers juist blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. Ik sprak Leontine van Eck (coördinator SchuldHulpMaatje) en Frank Spijkstra van Thuisadministratie (coördinator Humanitas) over de hulp die hun vrijwilligers bieden. …