Ina buro Nij

Coronahulp – Relatiebureau buro Nij: Investeer in je relatie. Júist nu. 

“Wist je dat mensen die net samen zijn elkaar vaak beter kennen dan mensen die lang bij elkaar zijn?” Ondanks dat de oorzaak, het Coronavirus, heel verdrietig is, kan dit een tijd zijn waarin je elkaar vindt. Wij spraken Ina van den Dries van relatiebureau buro Nij over relaties en hoe je deze steviger maakt in Coronatijd.

Op elkaars lip

“De situatie rondom de Coronacrisis brengt veel druk met zich mee. Voor mensen alleen en ook voor stellen en gezinnen. Normaal gesproken ben je druk met werk, sociale verplichtingen en andere activiteiten. Kinderen gaan vaak naar het kinderdagverblijf en naar school. Dat is nu anders, je zit meer op elkaars lip.”

Irritaties kunnen hoog oplopen

“Mensen maken zich misschien zorgen over financiële gevolgen. Of over de gezondheid van zichzelf of hun ouders. Ook de manier waarop ieder omgaat met de maatregelen kan binnen een relatie zó verschillen. De één is heel voorzichtig en de ander wil er niets van weten. Het is pittig en kan ervoor zorgen dat de irritaties hoog oplopen.”

Deze tijd gaat voorbij

“Ik las ergens de tip: Probeer je voor te stellen hoe je hierop terugkijkt over 30 jaar . Voor kinderen bijvoorbeeld kan deze tijd een fijne herinnering zijn. Want: ‘We waren zoveel samen als gezin’. En zo is het ook. Deze tijd gaat uiteindelijk weer voorbij en je moet er samen doorheen. Hoe wil je erop terugkijken? We zitten er allemaal middenin. Dat maakt het lastig om afstand te nemen en te zeggen: “Hé, hoe willen we, in deze tijd, met elkaar omgaan en het goed hebben met elkaar?.” Je kunt deze verandering in je leven juist gebruiken om elkaar nog beter te leren kennen en te leren van wanneer je elkaar triggert. 

Samen door de Coronacrisis heen

“Dat laatste betekent dat je je tijdens een crisis vaak ‘afreageert’ op degene die dichtbij je staat en van wie je het meest houdt. Dus die persoon krijgt een emotionele lading over zich heen. Of iemand trekt zich juist terug. Dit zorgt soms voor een afstand terwijl je wel bij elkaar bent. Tegelijk kun je die situaties juist gebruiken om te ontdekken wat er achter dat ‘afreageren’ zit. Zo leer je elkaar op een dieper niveau kennen zodat je er voor elkaar kunt zijn. Zodat deze Coronatijd later een periode is waarvan je kunt zeggen: “Het was een uitdaging, maar we zijn er samen doorheen gekomen, het heeft ons sterker gemaakt.”

Mild en meelevend

“Het is een tijd die we niet kennen. Je zit samen in deze situatie en ieder ervaart het anders. Daarom is het belangrijk om mild en empathisch te zijn. Naar de ander en naar jezelf. Denk bijvoorbeeld bewust na welke positieve dingen je over je partner kunt benoemen. En probeer niet te kritisch te zijn, ook niet als je geïrriteerd bent. Zo kun je verbondenheid creëren in plaats van afstand.” Lees de 5 tips die buro Nij ons gaf om je relatie goed te houden in tijden van Corona. 

Ik Ook Van Jou bijna gratis Corona-proof relatietraining 

“We bieden in deze tijd een relatietraining aan die volledig online te volgen is. Echt een tip om te investeren in elkaar, juist nu.”

Meer informatie over de training vind je op de site www.ikookvanjou.net. Wees er snel bij, je kunt al beginnen vanaf donderdag 9 april. De eerste online avondbijeeenkomst is op donderdag 16 april. 

Hulp nodig?

Merk je dat je steeds meer van elkaar verwijderd raakt terwijl je op elkaars lip zit?  Of is de situatie bij jullie thuis onhoudbaar? Ook dan kun je terecht bij buro Nij: info@buronij.nl

Ook interessant!

WhatsApp Image 2021-05-06 at 11.23.57

Ontmoeting met autisme: ‘ook wij moesten improviseren’

Auti-café is niet zomaar een ontmoetingsplek voor mensen met autisme. “Wij bieden de plek en activeren” vertelt Karlijn Hermsen, die nu 1,5 jaar betrokken is bij auti-café. “De deelnemers bepalen verder zelf hoe de avond eruit ziet.”Digitaal Net als andere Welsaam partners moest ook auti-café met de komst van corona snel improviseren. De deelnemers ontmoeten elkaar…

20180608_192013 - kopie

‘Ik mis het elkaar even zien’

Stichting Present koppelt groepen vrijwilligers die eenmalig iets goeds willen doen aan mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Wilma Smilde runt met haar collega Margriet de stichting en vertelt over hoe zij Welsaam ervaart. “Ik mis het om elkaar even te zien. Maar de korte lijntjes, die zijn ondanks corona gebleven.” Stenen Je vindt…

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…