Ina buro Nij

Coronahulp – Relatiebureau buro Nij: Investeer in je relatie. Júist nu. 

“Wist je dat mensen die net samen zijn elkaar vaak beter kennen dan mensen die lang bij elkaar zijn?” Ondanks dat de oorzaak, het Coronavirus, heel verdrietig is, kan dit een tijd zijn waarin je elkaar vindt. Wij spraken Ina van den Dries van relatiebureau buro Nij over relaties en hoe je deze steviger maakt in Coronatijd.

Op elkaars lip

“De situatie rondom de Coronacrisis brengt veel druk met zich mee. Voor mensen alleen en ook voor stellen en gezinnen. Normaal gesproken ben je druk met werk, sociale verplichtingen en andere activiteiten. Kinderen gaan vaak naar het kinderdagverblijf en naar school. Dat is nu anders, je zit meer op elkaars lip.”

Irritaties kunnen hoog oplopen

“Mensen maken zich misschien zorgen over financiële gevolgen. Of over de gezondheid van zichzelf of hun ouders. Ook de manier waarop ieder omgaat met de maatregelen kan binnen een relatie zó verschillen. De één is heel voorzichtig en de ander wil er niets van weten. Het is pittig en kan ervoor zorgen dat de irritaties hoog oplopen.”

Deze tijd gaat voorbij

“Ik las ergens de tip: Probeer je voor te stellen hoe je hierop terugkijkt over 30 jaar . Voor kinderen bijvoorbeeld kan deze tijd een fijne herinnering zijn. Want: ‘We waren zoveel samen als gezin’. En zo is het ook. Deze tijd gaat uiteindelijk weer voorbij en je moet er samen doorheen. Hoe wil je erop terugkijken? We zitten er allemaal middenin. Dat maakt het lastig om afstand te nemen en te zeggen: “Hé, hoe willen we, in deze tijd, met elkaar omgaan en het goed hebben met elkaar?.” Je kunt deze verandering in je leven juist gebruiken om elkaar nog beter te leren kennen en te leren van wanneer je elkaar triggert. 

Samen door de Coronacrisis heen

“Dat laatste betekent dat je je tijdens een crisis vaak ‘afreageert’ op degene die dichtbij je staat en van wie je het meest houdt. Dus die persoon krijgt een emotionele lading over zich heen. Of iemand trekt zich juist terug. Dit zorgt soms voor een afstand terwijl je wel bij elkaar bent. Tegelijk kun je die situaties juist gebruiken om te ontdekken wat er achter dat ‘afreageren’ zit. Zo leer je elkaar op een dieper niveau kennen zodat je er voor elkaar kunt zijn. Zodat deze Coronatijd later een periode is waarvan je kunt zeggen: “Het was een uitdaging, maar we zijn er samen doorheen gekomen, het heeft ons sterker gemaakt.”

Mild en meelevend

“Het is een tijd die we niet kennen. Je zit samen in deze situatie en ieder ervaart het anders. Daarom is het belangrijk om mild en empathisch te zijn. Naar de ander en naar jezelf. Denk bijvoorbeeld bewust na welke positieve dingen je over je partner kunt benoemen. En probeer niet te kritisch te zijn, ook niet als je geïrriteerd bent. Zo kun je verbondenheid creëren in plaats van afstand.” Lees de 5 tips die buro Nij ons gaf om je relatie goed te houden in tijden van Corona. 

Ik Ook Van Jou bijna gratis Corona-proof relatietraining 

“We bieden in deze tijd een relatietraining aan die volledig online te volgen is. Echt een tip om te investeren in elkaar, juist nu.”

Meer informatie over de training vind je op de site www.ikookvanjou.net. Wees er snel bij, je kunt al beginnen vanaf donderdag 9 april. De eerste online avondbijeeenkomst is op donderdag 16 april. 

Hulp nodig?

Merk je dat je steeds meer van elkaar verwijderd raakt terwijl je op elkaars lip zit?  Of is de situatie bij jullie thuis onhoudbaar? Ook dan kun je terecht bij buro Nij: info@buronij.nl

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: