Coronahulp Wageningen plat formaat

Coronahulp Wageningen: inwoners aan het woord

Mw. van Dijk“ik ben chronisch ziek en kreeg in 2020 extra veel hulp via de Coronahulplijn. Zo was er een jonge studente die bezig was met haar afstudeerscriptie. Ze is regelmatig een uur of twee uur komen helpen in de tuin. Het was een heel fijn contact. Toen kreeg ze een baan elders, ik weet niet waar ze nu is.”
Jose Drijvers  – “ik ben via de Corona hulplijn vrijwilliger geworden bij Humanitas maatjescontact, dat doe ik nog steeds één keer in de week. Ook ben ik nog steeds beschikbaar voor bijv. een boodschap, of gezelschap om de week voor ouderen”
Bart Postma Pomona: “Ik heb tijdens Corona tijd verschillende keren een maaltijd bij een mede flatbewoner gebracht, ook koffiegedronken. Ik ben nu nog bereid om af en toe iets te doen. Laatst met de sneeuw belden vrijwilligerscentrum mij of ik het stoepje van iemand beneden kon schoonvegen. Binnen 10 minuten had ik dit gedaan.”

Ook interessant!

chaos-soccer-gear-Cjfl8r_eYxY-unsplash

Duurzame match in de buurt: Ajax als verbindende factor

Mw. Geertje Rondhout-Bijl van de Hoef in Wageningen: “Ik werd benaderd door het corona oproepteam in maart of ik belmaatje wilde zijn voor een 86-jarige inwoner die het leven saai vond. Dat wilde ik wel, en bij het eerste contact was er direct een klik, de mevrouw bleek uit Indië te komen had in een…

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…