SHOUT

SHOUT Wageningen is de lokale LHBTQ+ belangen- en gezelligheidsvereniging. Wij zijn er voor iedereen die lesbisch, homo, biseksueel, transgender of queer is. Met onze activiteiten bieden wij een (veilige) ontmoetingsplek voor mensen die niet in de norm hetero en/of cisgender vallen. Ook zetten wij ons op diverse manieren in om de acceptatie en emancipatie van LHBTQ+ personen in Wageningen en omgeving te vergroten.

We organiseren open feesten en café-avonden waar iedereen welkom is. Onze bekendste en grootste feesten zijn onze drag shows waarbij drag queens en kings optreden. Onze café-avonden zijn rustige borrelavonden met bijvoorbeeld een pub quiz of filmvertoning er bij. Deze avonden vinden plaats in theater De Wilde Wereld.

Iedere week kunnen onze leden op dinsdagavond bij elkaar komen in onze verenigingsruimte, de Rainbow Room. Er wordt dan geborreld, thee gedronken en een hoop gekletst. De Rainbow Room geeft een huiskamergevoel. Eens in de maand organiseren wij ook een extra ledenactiviteit in theaterzaal De Wilde Wereld.

Onze voorlichtingscommissie geeft gratis seksuele diversiteit en genderdiversiteitlessen op basisscholen (groep 7 en 8) en middelbare scholen in Wageningen en omgeving. Tijdens een gastles worden coming out-verhalen gedeeld, diversiteit besproken en is er ruimte voor (anonieme) vragen van leerlingen. Tijdens de lessen op de basisschool spelen we ook spelletjes met de kinderen. Wij worden ook wel eens gevraagd om een workshop te geven aan bijvoorbeeld een studentenvereniging of docententeam.

SHOUT biedt hulp aan mensen die worstelen met hun geaardheid en/of genderidentiteit. Wij bieden de gespreksgroep Out Now twee keer per jaar aan. Dit is een serie van bijeenkomsten waarin de deelnemers met elkaar en twee begeleiders diverse onderwerpen rondom coming out en LHBTQ+ zijn bespreken. Wij hebben ook een maandelijkse sharing circle over gender. Iedere maand is er een onderwerp rondom gender en kunnen mensen aansluiten die hier graag ervaringen over willen delen. Ook hebben wij zo nu en dan 1 op 1 hulpgesprekken met mensen die ons om hulp vragen.

Onze AZC support commissie ondersteunt LHBTQ+ vluchtelingen die in Wageningen verblijven. Ze kunnen ons benaderen voor een gesprek waarin ze hun verhaal kwijt kunnen bij twee gelijkgestemden. Wij vertellen ook over de situatie in Nederland. De vluchtelingen worden ook uitgenodigd om bij onze open activiteiten langs te komen en de commissie organiseert wel eens etentjes voor de vluchtelingen.

Meer informatie

www.shoutwageningen.nl

Contactpersoon

Kees van Asselt

Locatie

De Wilde Wereld, Burgtstraat 1 (theater op de begane grond, verenigingsruimte zit op de eerste verdieping)