WhatsApp Image 2021-02-11 at 10.22.22

Doe mee met Wageningen Wandelt!

Nu de sportclubs en sociale voorzieningen dicht zijn en de sociale cirkel steeds kleiner wordt, stijgt de behoefte naar corona-proof alternatieven. Daarom organiseren Thuis Wageningen, SOW, Changemakers, de Wageningse Uitdaging en een aantal Wageninse studenten met elkaar ‘Wageningen Wandelt!’, dat vanaf 16 februari van start gaat.

Het idee is simpel: geïnteresseerden melden zich online aan en de organisatie matched 2  personen aan elkaar op basis van hun aanmeldformulier. ‘Zo blijven we ook tijdens de lockdown fit, krijgen we de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten en werken we dat vitamine D verschil zó weg’, aldus Siri Tuinema, een van de organisatoren van het initiatief.

Lekker lokaal
De matches krijgen verschillende tips mee voor onderweg. Zo zijn er verschillende Wageningse wandelroutes die je kan lopen, waaronder de spiksplinternieuwe Stadswandeling0317. Deze wandeling laat je laat zien hoe mooi en veelzijdig Wageningen centrum en de nabije omgeving is. Ook kun je met de wandeling genieten van het lekkers wat lokale horeca aanbieden. Zo biedt Proost een wandel snackbox aan en kun je bij Cafe Tolla of Columbus genieten van een warm drankje in een duurzame BillieCup.

Hoe werkt het?
In de maand februari en maart kun je je wekelijks aanmelden voor een nieuwe match via het aanmeldformulier op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt. Op de eerstvolgende dinsdag na het aanmelden worden de matches gemaakt en ontvangen deelnemers een mail van de organisatie met daarin de contactgegevens van hun match. De matches maken zelf een afspraak voor hun wandeling en gaan daarna samen op pad.

Prijzen winnen?
Iedereen die meedoet maakt ook kans op een lokaal prijsje. Om mee te dingen meld je je aan voor de wandeling via het aanmeldformulier en maak je tijdens de wandeling een mooie foto van het uitzicht, van elkaar of van de koffie die jullie onderweg hebben gehaald en deelt deze op Instragram, Twitter of Facebook met de hashtags #WageningenWandelt en #WageningenWalks.

Meer weten of aanmelden?
Kijk op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt voor meer informatie.

Ook interessant!

jamal2

“Sinds kort durft hij me aan te kijken”

Jamal Roskam (30) is onderzoeker bij de WUR maar bovenal maatje bij Humanitas. De meneer aan wie hij gekoppeld is vindt het moeilijk om contact te maken. “Ik ga mee naar buiten om de drempel minder hoog te maken. Inmiddels kijkt hij me in mijn ogen aan. Dat zijn grote stappen.” Jamal is vrijwilliger bij…

peppel2

“Bezoek is welkom, als het maar niet uit medelijden is”

Gijs van de Peppel (71) was tot voor kort een actieve man. Als fanatiek biljarter was hij vaak te vinden in Huis van de Wijk de Pomhorst. Op andere avonden beleefde hij zijn momenten in Bluesclub XXL. Tot een halfjaar geleden zijn ogen hard achteruit begonnen te gaan. “Ik kom mezelf steeds tegen.”Biljart Ik ontmoet…

tuin

Sociaal Tuinieren in Wageningen gestart door Present

‘Groen je mee?’ was de vraag. En een hele groep mensen, van student tot gepensioneerde, groendemee. In de Akeleistraat in de bloemenbuurt in Wageningen kregen een aantal tuintjes een make-over.Tuintjes van mensen die zelf hun tuin niet (meer) kunnen onderhouden. Op zaterdag 26 juni vond de pilot van het project Sociaal Tuinieren plaats. De initiatiefneemster,…