WhatsApp Image 2021-02-11 at 10.22.22

Doe mee met Wageningen Wandelt!

Nu de sportclubs en sociale voorzieningen dicht zijn en de sociale cirkel steeds kleiner wordt, stijgt de behoefte naar corona-proof alternatieven. Daarom organiseren Thuis Wageningen, SOW, Changemakers, de Wageningse Uitdaging en een aantal Wageninse studenten met elkaar ‘Wageningen Wandelt!’, dat vanaf 16 februari van start gaat.

Het idee is simpel: geïnteresseerden melden zich online aan en de organisatie matched 2  personen aan elkaar op basis van hun aanmeldformulier. ‘Zo blijven we ook tijdens de lockdown fit, krijgen we de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten en werken we dat vitamine D verschil zó weg’, aldus Siri Tuinema, een van de organisatoren van het initiatief.

Lekker lokaal
De matches krijgen verschillende tips mee voor onderweg. Zo zijn er verschillende Wageningse wandelroutes die je kan lopen, waaronder de spiksplinternieuwe Stadswandeling0317. Deze wandeling laat je laat zien hoe mooi en veelzijdig Wageningen centrum en de nabije omgeving is. Ook kun je met de wandeling genieten van het lekkers wat lokale horeca aanbieden. Zo biedt Proost een wandel snackbox aan en kun je bij Cafe Tolla of Columbus genieten van een warm drankje in een duurzame BillieCup.

Hoe werkt het?
In de maand februari en maart kun je je wekelijks aanmelden voor een nieuwe match via het aanmeldformulier op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt. Op de eerstvolgende dinsdag na het aanmelden worden de matches gemaakt en ontvangen deelnemers een mail van de organisatie met daarin de contactgegevens van hun match. De matches maken zelf een afspraak voor hun wandeling en gaan daarna samen op pad.

Prijzen winnen?
Iedereen die meedoet maakt ook kans op een lokaal prijsje. Om mee te dingen meld je je aan voor de wandeling via het aanmeldformulier en maak je tijdens de wandeling een mooie foto van het uitzicht, van elkaar of van de koffie die jullie onderweg hebben gehaald en deelt deze op Instragram, Twitter of Facebook met de hashtags #WageningenWandelt en #WageningenWalks.

Meer weten of aanmelden?
Kijk op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt voor meer informatie.

Ook interessant!

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt, óók in de toekomst

Op 6 juli maakte de gemeente bekend dat Welsaam een nieuwe overeenkomst voor preventieve hulp en ondersteuning aan inwoners van Wageningen gegund heeft gekregen. Oók de komende jaren kunnen inwoners gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van Welsaam. Op 23 februari kondigde de gemeente Wageningen aan dat ze een nieuwe overeenkomst wilde…

sparkcentre_welsaam

Buurtonderzoek brengt vonk om groter vuur aan te steken

De afgelopen tien weken werkten acht studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een Sparkcentre samen met het Odensehuis en Solidez. Deze studenten studeren drie verschillende richtingen: voeding & diëtiek, mondheelkunde en verpleegkunde, en  hebben gemeen dat ze allemaal kijken naar de gezondheid van mensen. Door samen onderzoek te doen in de wijken Hamelakkers en…

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24 uur)

Wil jij jouw communicatie-expertise inzetten en bijdragen aan een inclusieve stad? Een stad waarin iedereen erbij hoort en kansen krijgt om mee te doen? Dan zoeken we jou! Welsaam, het samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een communicatiemedewerker voor 24 uur in de week. Welsaam Welsaam is het samenwerkingsverband van 23 organisaties op…