WhatsApp Image 2021-02-11 at 10.22.22

Doe mee met Wageningen Wandelt!

Nu de sportclubs en sociale voorzieningen dicht zijn en de sociale cirkel steeds kleiner wordt, stijgt de behoefte naar corona-proof alternatieven. Daarom organiseren Thuis Wageningen, SOW, Changemakers, de Wageningse Uitdaging en een aantal Wageninse studenten met elkaar ‘Wageningen Wandelt!’, dat vanaf 16 februari van start gaat.

Het idee is simpel: geïnteresseerden melden zich online aan en de organisatie matched 2  personen aan elkaar op basis van hun aanmeldformulier. ‘Zo blijven we ook tijdens de lockdown fit, krijgen we de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten en werken we dat vitamine D verschil zó weg’, aldus Siri Tuinema, een van de organisatoren van het initiatief.

Lekker lokaal
De matches krijgen verschillende tips mee voor onderweg. Zo zijn er verschillende Wageningse wandelroutes die je kan lopen, waaronder de spiksplinternieuwe Stadswandeling0317. Deze wandeling laat je laat zien hoe mooi en veelzijdig Wageningen centrum en de nabije omgeving is. Ook kun je met de wandeling genieten van het lekkers wat lokale horeca aanbieden. Zo biedt Proost een wandel snackbox aan en kun je bij Cafe Tolla of Columbus genieten van een warm drankje in een duurzame BillieCup.

Hoe werkt het?
In de maand februari en maart kun je je wekelijks aanmelden voor een nieuwe match via het aanmeldformulier op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt. Op de eerstvolgende dinsdag na het aanmelden worden de matches gemaakt en ontvangen deelnemers een mail van de organisatie met daarin de contactgegevens van hun match. De matches maken zelf een afspraak voor hun wandeling en gaan daarna samen op pad.

Prijzen winnen?
Iedereen die meedoet maakt ook kans op een lokaal prijsje. Om mee te dingen meld je je aan voor de wandeling via het aanmeldformulier en maak je tijdens de wandeling een mooie foto van het uitzicht, van elkaar of van de koffie die jullie onderweg hebben gehaald en deelt deze op Instragram, Twitter of Facebook met de hashtags #WageningenWandelt en #WageningenWalks.

Meer weten of aanmelden?
Kijk op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt voor meer informatie.

Ook interessant!

Geheugenhuis_wageningen

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Het Geheugenhuis in de bblthk geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen. Informatie vinden Er is op elk moment informatie en materiaal van het Geheugenhuis te…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

perspectieffonds

Dit jaar nog extra budget nodig?

Het Perspectieffonds biedt je misschien uitkomt! Het perspectieffonds financiert namelijk vraaggerichte activiteiten, voorlichting en andere activiteiten in relatie tot de thema’s van Welsaam. Maar: dit potje van 2021 is nog niet leeg! Waarschijnlijk door de coronamaatregelen kwamen er maar weinig aanvragen binnen dit jaar. Het zou zonde zijn als er geld in het fonds blijft…