WhatsApp Image 2021-02-11 at 10.22.22

Doe mee met Wageningen Wandelt!

Nu de sportclubs en sociale voorzieningen dicht zijn en de sociale cirkel steeds kleiner wordt, stijgt de behoefte naar corona-proof alternatieven. Daarom organiseren Thuis Wageningen, SOW, Changemakers, de Wageningse Uitdaging en een aantal Wageninse studenten met elkaar ‘Wageningen Wandelt!’, dat vanaf 16 februari van start gaat.

Het idee is simpel: geïnteresseerden melden zich online aan en de organisatie matched 2  personen aan elkaar op basis van hun aanmeldformulier. ‘Zo blijven we ook tijdens de lockdown fit, krijgen we de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten en werken we dat vitamine D verschil zó weg’, aldus Siri Tuinema, een van de organisatoren van het initiatief.

Lekker lokaal
De matches krijgen verschillende tips mee voor onderweg. Zo zijn er verschillende Wageningse wandelroutes die je kan lopen, waaronder de spiksplinternieuwe Stadswandeling0317. Deze wandeling laat je laat zien hoe mooi en veelzijdig Wageningen centrum en de nabije omgeving is. Ook kun je met de wandeling genieten van het lekkers wat lokale horeca aanbieden. Zo biedt Proost een wandel snackbox aan en kun je bij Cafe Tolla of Columbus genieten van een warm drankje in een duurzame BillieCup.

Hoe werkt het?
In de maand februari en maart kun je je wekelijks aanmelden voor een nieuwe match via het aanmeldformulier op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt. Op de eerstvolgende dinsdag na het aanmelden worden de matches gemaakt en ontvangen deelnemers een mail van de organisatie met daarin de contactgegevens van hun match. De matches maken zelf een afspraak voor hun wandeling en gaan daarna samen op pad.

Prijzen winnen?
Iedereen die meedoet maakt ook kans op een lokaal prijsje. Om mee te dingen meld je je aan voor de wandeling via het aanmeldformulier en maak je tijdens de wandeling een mooie foto van het uitzicht, van elkaar of van de koffie die jullie onderweg hebben gehaald en deelt deze op Instragram, Twitter of Facebook met de hashtags #WageningenWandelt en #WageningenWalks.

Meer weten of aanmelden?
Kijk op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt voor meer informatie.

Ook interessant!

Happy diverse people together in the park

Het jaarverslag 2020 is uit!

Het jaar 2020 stond in het teken van improviseren. Er kwam veel energie en creativiteit los en alle zeilen werden bijgezet om de dienstverlening zoveel mogelijk door te laten gaan. Lees alles over de initiatieven en waardering van inwoners in het jaarverslag 2020.

alexis-brown--Xv7k95vOFA-unsplash

Welsaam krijgt contractverlenging

Het college heeft Welsaam een jaar contractverlenging gegeven. Dat betekent dat we niet dit jaar, maar volgend jaar te maken krijgen met nieuwe aanbestedingen. Welsaam heeft hierbij de kanttekening geplaatst dat aanbesteden risicovol is en dat de relaties die zijn opgebouwd binnen Welsaam en met inwoners, niet inwisselbaar zijn. Deze samenwerking in Wageningen is uniek…

burgerinitiatievenfestival

Bewonersinitiatieven festival ” We doen het samen”

Wil jij je bewonersinitiatief een boost geven? En heb je zin in een dag vol nieuwe kennismakingen, concrete tips en interessante workshops? Kom dan naar het We doen het samen! Festivalop zaterdag 30 maart in deProdentfabriek in Amersfoort. Stichting DOEN is partner van dit festival en zij hebben een mooi programma voor je samengesteld. In…