WhatsApp Image 2021-02-11 at 10.22.22

Doe mee met Wageningen Wandelt!

Nu de sportclubs en sociale voorzieningen dicht zijn en de sociale cirkel steeds kleiner wordt, stijgt de behoefte naar corona-proof alternatieven. Daarom organiseren Thuis Wageningen, SOW, Changemakers, de Wageningse Uitdaging en een aantal Wageninse studenten met elkaar ‘Wageningen Wandelt!’, dat vanaf 16 februari van start gaat.

Het idee is simpel: geïnteresseerden melden zich online aan en de organisatie matched 2  personen aan elkaar op basis van hun aanmeldformulier. ‘Zo blijven we ook tijdens de lockdown fit, krijgen we de mogelijkheid nieuwe mensen te ontmoeten en werken we dat vitamine D verschil zó weg’, aldus Siri Tuinema, een van de organisatoren van het initiatief.

Lekker lokaal
De matches krijgen verschillende tips mee voor onderweg. Zo zijn er verschillende Wageningse wandelroutes die je kan lopen, waaronder de spiksplinternieuwe Stadswandeling0317. Deze wandeling laat je laat zien hoe mooi en veelzijdig Wageningen centrum en de nabije omgeving is. Ook kun je met de wandeling genieten van het lekkers wat lokale horeca aanbieden. Zo biedt Proost een wandel snackbox aan en kun je bij Cafe Tolla of Columbus genieten van een warm drankje in een duurzame BillieCup.

Hoe werkt het?
In de maand februari en maart kun je je wekelijks aanmelden voor een nieuwe match via het aanmeldformulier op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt. Op de eerstvolgende dinsdag na het aanmelden worden de matches gemaakt en ontvangen deelnemers een mail van de organisatie met daarin de contactgegevens van hun match. De matches maken zelf een afspraak voor hun wandeling en gaan daarna samen op pad.

Prijzen winnen?
Iedereen die meedoet maakt ook kans op een lokaal prijsje. Om mee te dingen meld je je aan voor de wandeling via het aanmeldformulier en maak je tijdens de wandeling een mooie foto van het uitzicht, van elkaar of van de koffie die jullie onderweg hebben gehaald en deelt deze op Instragram, Twitter of Facebook met de hashtags #WageningenWandelt en #WageningenWalks.

Meer weten of aanmelden?
Kijk op www.bezoekwageningen.nl/wageningenwandelt voor meer informatie.

Ook interessant!

geheugenhuis

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Op woensdag 27 oktober om 11.00 uur opent Het Geheugenhuis in de bblthk. Het Geheugenhuis geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen. Informatie vinden Er…

coronachackapp_digitaalhuis

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app?

Heb jij hulp nodig bij het installeren van de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD? Of spreek je mensen die hier hulp bij zoeken? Het Digitaalhuis biedt uitkomst: Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen…

meedoen_in_wageningen

Meedoen in Wageningen

In 2021 kwamen er diverse artikelen in De Stad Wageningen van Welsaam en Startpunt samen. Elke keer samen met één van de samenwerkingspartners, zoals Solidez. Hieronder leest u de artikelen terug. februari 2021 – thema Verbinding – Maatjesproject van Humanitas | Mini-meetings Solidez mei 2021 – thema Geld – Karin leefde drie jaar van een…