overhandigen laptops

Gebruikte laptops en tablets voor online lessen

overhandigen laptops Ontwerp zonder titel (6)

De scholen blijven tot en met de meivakantie gesloten en de meeste kinderen krijgen thuis online onderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen de lessen volgen, omdat er in hun gezin geen laptop of tablet aanwezig is. Daarom is in Wageningen een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen. Sandra Laurens en haar buurmeisje Shayenna mochten deze week de eerste laptops ophalen.

Het is prachtig dat de scholen heel snel zijn gestart met het verzorgen van online onderwijs. Maar helaas zijn er in Wageningen gezinnen die geen laptop hebben, of met zijn vieren en soms zelfs met zijn zessen één laptop of tablet moeten delen. Dat betekent in de praktijk dat niet alle kinderen hun onderwijs kunnen volgen. En helaas zijn dat vaak nou nét de kinderen die het zich niet kunnen veroorloven om hun lessen te missen. Om deze gezinnen te helpen zijn Solidez Welzijn, VluchtelingenWerk Wageningen en de Wageningse Uitdaging samen met de partners van Welsaam een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen.

De Chip Shop bood zich aan om de laptops en de tablets in ontvangst te nemen en klaar te maken voor gebruik. Eigenaar Masood Eslami is enthousiast. “Dit een prachtige actie. Binnen een paar dagen hebben we van inwoners en bedrijven als UP Learning, Sweers Energie Advies en Optimezers al een stuk of twintig exemplaren ontvangen. Onze vrijwilliger Fargam heeft die allemaal getest en de juiste programma’s er op geïnstalleerd. We kunnen nu veel ouders en kinderen blij gaan maken.”

Sandra Laurens is dan ook erg dankbaar voor haar laptop. “Mijn kinderen kunnen nu de online lessen gaan volgen. We probeerden het met de smartphone, maar dat werkt niet goed. Je mist dan bepaalde programma’s en functies. Ook voor de logopedielessen is dit een uitkomst. Toen ik samen met de moeder van Shayenna hoorde van deze actie, hebben we ons meteen aangemeld. Geweldig dat we op deze manier geholpen worden.”

Inwoners of bedrijven die nog werkende laptops of tablets van maximaal zes jaar oud hebben, kunnen deze tussen 12.00 en 18.00 uur afleveren bij Chip Shop, Churchillweg 29F. Gezinnen die graag een laptop of tablet willen gebruiken, kunnen contact opnemen via i.boxma@solidez.nl, of 06-13009663.

Ook interessant!

coronachackapp_digitaalhuis

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app?

Heb jij hulp nodig bij het installeren van de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD? Of spreek je mensen die hier hulp bij zoeken? Het Digitaalhuis biedt uitkomst: Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen…

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…

osama-saeed-i-C5MR3ZFd8-unsplash

Coronahulp – Verwacht je geldproblemen? Schakel hulp in! 

Hulporganisaties SchuldHulpMaatje (ISOFA) en Thuisadministratie (Humanitas) merken dat het aantal mensen dat hulpvraag is afgenomen in Coronatijd. En dat terwijl uit cijfers juist blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. Ik sprak Leontine van Eck (coördinator SchuldHulpMaatje) en Frank Spijkstra van Thuisadministratie (coördinator Humanitas) over de hulp die hun vrijwilligers bieden. …