overhandigen laptops

Gebruikte laptops en tablets voor online lessen

overhandigen laptops Ontwerp zonder titel (6)

De scholen blijven tot en met de meivakantie gesloten en de meeste kinderen krijgen thuis online onderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen de lessen volgen, omdat er in hun gezin geen laptop of tablet aanwezig is. Daarom is in Wageningen een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen. Sandra Laurens en haar buurmeisje Shayenna mochten deze week de eerste laptops ophalen.

Het is prachtig dat de scholen heel snel zijn gestart met het verzorgen van online onderwijs. Maar helaas zijn er in Wageningen gezinnen die geen laptop hebben, of met zijn vieren en soms zelfs met zijn zessen één laptop of tablet moeten delen. Dat betekent in de praktijk dat niet alle kinderen hun onderwijs kunnen volgen. En helaas zijn dat vaak nou nét de kinderen die het zich niet kunnen veroorloven om hun lessen te missen. Om deze gezinnen te helpen zijn Solidez Welzijn, VluchtelingenWerk Wageningen en de Wageningse Uitdaging samen met de partners van Welsaam een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen.

De Chip Shop bood zich aan om de laptops en de tablets in ontvangst te nemen en klaar te maken voor gebruik. Eigenaar Masood Eslami is enthousiast. “Dit een prachtige actie. Binnen een paar dagen hebben we van inwoners en bedrijven als UP Learning, Sweers Energie Advies en Optimezers al een stuk of twintig exemplaren ontvangen. Onze vrijwilliger Fargam heeft die allemaal getest en de juiste programma’s er op geïnstalleerd. We kunnen nu veel ouders en kinderen blij gaan maken.”

Sandra Laurens is dan ook erg dankbaar voor haar laptop. “Mijn kinderen kunnen nu de online lessen gaan volgen. We probeerden het met de smartphone, maar dat werkt niet goed. Je mist dan bepaalde programma’s en functies. Ook voor de logopedielessen is dit een uitkomst. Toen ik samen met de moeder van Shayenna hoorde van deze actie, hebben we ons meteen aangemeld. Geweldig dat we op deze manier geholpen worden.”

Inwoners of bedrijven die nog werkende laptops of tablets van maximaal zes jaar oud hebben, kunnen deze tussen 12.00 en 18.00 uur afleveren bij Chip Shop, Churchillweg 29F. Gezinnen die graag een laptop of tablet willen gebruiken, kunnen contact opnemen via i.boxma@solidez.nl, of 06-13009663.

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: