
Gezocht: Wageningse jongeren (16-27) voor project Maatschappelijke Diensttijd (MDT)
Oproep van Jongerencentrum ’t Oude Bijenhuis – Solidez
Spectrum heeft op 26 juli 2019 een subsidie toegekend gekregen van het Ministerie van VWS/ZonMw, om een regionaal project op te zetten in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Tijdens het project Jong & meer, gaan vijf jongerenteams in hun eigen gemeente op zoek naar andere enthousiaste jongeren, om gezamenlijk lokale maatschappelijke vraagstukken op te pakken en ontdekken hoe jongeren zelf invulling willen geven aan de MDT.
Oproep ’t Oude Bijenhuis: Wageningse jongeren gezocht!
Jongerencentrum ’t Oude Bijenhuis van Solidez is één van die jongerenteams die aan dit project deelnemen voor gemeente Wageningen. Daarom hebben jongerenwerkers Nikky Visker en Thijs Schaffers een oproep voor alle professionals in het sociaal domein:
“Wij zijn op zoek naar enthousiaste Wageningse jongeren, in de leeftijd 16 tot 27 jaar voor het regionale project Maatschappelijke Diensttijd (MDT) en hebben jullie hulp nodig!”
Download de flyer en deel ‘m binnen je netwerk.
Contactgegevens jongerenwerkers Nikky en Thijs
Krijg je respons? Verwijs de geïnteresseerde jongeren dan door naar jongerenwerkers Nikky Visker of Thijs Schaffers. Of vraag de jongerenwerkers zelf contact op te nemen met de jongeren.
Nikky Visker: 06-83593835
Thijs Schaffers: 06-53212922
Meer informatie over Jong&meer
Jongeren aan het roer
Jong&meer zet zelfsturende jongerenteams op die zelf invulling aan de Maatschappelijke Diensttijd geven. Een team bestaat uit vier tot zes jongeren en betrekt gedurende het project nog eens 200 jongeren. Ze gaan aan de slag met maatschappelijke vraagstukken en bieden hier volgens hun eigen inzicht een antwoord op. Voor de kwaliteit van de uitvoering worden de teams getraind door Kuseema en vervolgens begeleid door de lokale welzijnsinstellingen.
Winst voor jongeren, organisaties én de samenleving
Jongeren ontwikkelen hun eigen talent, leren in samenwerking te organiseren, worden gemotiveerd om zich in te zetten voor de samenleving en krijgen na deelname een certificaat. Tevens wordt de manier van belonen door jongeren zelf bepaald en staat dus niet vast. De betrokken organisaties bouwen aan duurzaam contact met jongeren, krijgen inzichten om jongeren te werven voor onder andere vrijwilligersfuncties en beginnen of verdiepen samenwerkingen met diverse partijen. De samenleving krijgt er betrokken en beter op het werkzame leven voorbereide jongeren bij, die zorgen voor een bredere verbinding tussen allerlei doelgroepen.
Voor wie?
Jongeren in de leeftijd 16 t/m 27 jaar
Wanneer
De eerste trainingen starten op 1 september. Het project duurt twee jaar.
Afbeelding: Alexis Brown op Unsplash
Ook interessant!

Gemeente Wageningen doet mee aan Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid
De gemeente Wageningen, per 2025 verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid, doet van 1 november 2023 t/m april 2024 mee aan de derde en laatste fase van het project Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid. Het is een project van de Stichting Lezen en Schrijven, de Nationale Bibliotheek en de Stichting Lezen. Doel is een gezinsgerichte aanpak te…

Lichtjesavond om dierbare overledenen te gedenken
Op zondag 5 november om 19.00u is de jaarlijkse Lichtjesavond op begraafplaats De Leeuwerenk, Oude Diedenweg 64 in Wageningen. Het wordt een sfeervolle avond om dierbare overledenen te herdenken en even stil te staan bij het gemis. Alle deelnemers krijgen een kaarsje. Daarmee lopen ze langs een verlichte route tot de natuurbegraafplaats achter op het…

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden
Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…