beeldbellen corona

Videobellen is fijn, maar hoe moet dat? Een handleiding

Veel mensen missen deze weken hun familie en vrienden. Telefoneren is wel leuk, maar je wilt ze ook graag zien. Je hebt echter geen idee hoe je moet videobellen. Hanneke Nijland helpt mensen om het te leren.

Wageningen – Hanneke werkt aan de Wageningen Universiteit. Toen het onderwijs daar stil kwam te liggen, schakelde ze snel over op lesgeven via internet. “Er ging een wereld voor me open. Ik ontdekte zoveel leuke mogelijkheden. Binnen een week gaf ik les aan 147 studenten die allemaal mee konden kijken. Ik kon ze in groepjes aan het werk zetten en we konden onderling discussiëren.” 

Privé ontdekte Hanneke al eerder de voordelen van videobellen. “Mijn broer is op wereldreis, hij zit nu vast in Argentinië. Ik heb mijn ouders uitgelegd hoe ze moesten videobellen en vervolgens konden we met het hele gezin op deze manier toch even bij elkaar zijn. Ik vond dat zo leuk, dat ik bedacht dat ik graag veel meer mensen wilde leren videobellen. Ouderen natuurlijk, maar er zijn genoeg mensen die eenzaam zijn, of niet zo goed weten hoe je dat met de computer moet doen. Zo heb ik mijn yogalerares geleerd hoe ze online les kan geven “

Hanneke nam contact op met Coronahulp Wageningen over haar idee. “Toen ging het balletje snel rollen. Ik kwam met allerlei mensen in contact die wilden helpen. We besloten om een handleiding te maken waarin we heel eenvoudig uitleggen hoe je moet videobellen. Anja Hagendoorn heeft daarvoor mooie illustraties gemaakt, Nanda de Vries en Liz Spit hebben teksten nagekeken en Karin Bouwmeester heeft gecheckt of het technisch klopt. Iedereen die wil kan de handleiding downloaden of opvragen. Vervolgens kun je zelf aan de slag of anderen helpen. En wie hulp nodig heeft, kan contact opnemen met Coronahulp Wageningen. Doe dat vooral, want er zitten veel vrijwilligers klaar die je graag willen helpen.”

Mooi dat videobellen, maar hoe doe je dat nou als je geen geschikte telefoon of computer hebt? Ook daar heeft Hanneke aan gedacht. “Ik hoorde van het project om oude laptops en tablets in te zamelen voor schoolkinderen. Ik bedacht me dat dat ook moest lukken met gebruikte smartphones. Ik nam contact op met Masood Eslami van de Chip Shop en hij bood meteen aan om te helpen. Wie een gebruikte smartphone in wil leveren, kan dat van 12.00 tot 18.00 uur doen bij de Chip Shop op de Churchillweg.”

Download de handleiding gratis

Download de handleidingen voor het videobellen op www.tinyurl.com/CoronahulpVideobellen.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig met videobellen of op andere gebieden? Bel of mail dan met Coronahulp Wageningen 0317-413088, coronahulp@welsaam.nl. Wil je hulp bieden? Meld je dan aan via www.welsaam.nl. Wie een vraag heeft over het coronavirus, kan bellen met het Rode Kruis via 070 – 4455 888. 

 

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: