Christel Hoogland in spotlight

Christel Hoogland – Boven alles voel ik me bij Welsaam verbonden met de mensen.

 

Christel Privé

Muzikaal

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de tuin te werken om mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast speel ik toetsen in een band met oud-collega’s. Ons repertoire is heel breed, van Paolo Nutini tot Ilse de Lange tot Guns ‘n’ Roses. We heten Corperate Sounds.

Even geen reuring

Ik woon in Bemmel aan de dijk, in de uiterwaarden. We hebben drie kinderen en op dit moment is er geen één thuis. Mijn zoon studeert en woont in Nijmegen en de twee meiden backpacken in Azië. Het is nu zó rustig, er is helemaal geen reuring in huis. Gelukkig bellen we heel veel.

Huis in Frankrijk

Naast het mooie Bemmel, hebben we een huis in Frankrijk. We zijn allebei klussers en zijn nu druk met de laatste dingen afmaken voordat ‘ie in verhuur kan voor de aankomende zomer.

Jongleren

Ik heb een goede werkdag als ik heel veel ballen in de lucht mag houden. Allerlei verschillende afspraken, met verschillende mensen. Ik houd van die afwisseling en dynamiek. Ik vind het ook heerlijk om lekker rustig iets uit te werken. Maar als het teveel van hetzelfde is, ben ik er al snel op uitgekeken. Ik wil graag jongleren.

Echt verbonden met Welsaam

Iemand met wie ik samenwerk tipte me over de vacature. De sollicitatiegesprekken die ik had met Esther en Rien waren heel leuk en zo ben ik erin gesprongen. Het begon met drie uurtjes, maar dat werd al snel meer vanwege de aanloop naar de aanbesteding. Door de intensieve periode die we hebben doorgemaakt, voel ik me echt verbonden met Welsaam. Ik voel me niet iemand die zomaar invliegt.

Aanbesteding binnengehaald!

Belangrijk was dat alles rondom de aanbesteding participatief gebeurde en alle partijen betrokken waren. Door Corona werd het een heel intensieve periode vol online overleggen. Ook hebben we talloze Welsaam-brede overleggen gevoerd. Het vergde veel van onze creativiteit, maar het is gelukt. Met veel input van alle organisaties, hebben we ‘m binnengehaald.

Opplussen

We staan met de voeten in de klei, weten wat er speelt en kunnen daardoor het goede doen. Welsaam’s kracht is dat mensen en organisaties uit het veld met elkaar samenwerken. Daarin zijn we echt gegroeid. Waar het eerst wat meer los zand was en opplussen wat iedereen doet, hebben we gezamenlijkheid gebracht in de samenwerking.

Gezamenlijkheid

Van die zoektocht heb ik veel geleerd. We werkten aan onze gezamenlijke identiteit: wie zijn we naar buiten toe? En waar ligt de besluitvorming en het mandaat? Hoe zorg je dat mensen zich verantwoordelijk voelen en verantwoordelijkheid nemen? Bij de kerngroep hebben we bijvoorbeeld stappen gezet door met portefeuilles te werken.

Goede weg ingeslagen

Ik hoop dat iedereen elkaar kritisch vasthoudt en samen doorbouwt en niet achteroverleunt. We zijn de goede weg ingeslagen waarin we elkaar echt opzoeken om dingen samen te doen. Ik wil eigenlijk graag weer refereren naar het verhaal van de Six blind men and the elephant. Allemaal dachten ze iets anders te voelen en kregen ruzie. Totdat een wijze man zegt: “Jullie hebben allemaal gelijk.” Ook voor Welsaam geldt: blijf elkaar horen en gezamenlijkheid opzoeken.

Lessen meenemen

Ontwikkelingen in de Nederlandse maatschappij trek ik me aan. Dat er geen plek is voor asielzoekers, is op alle fronten heel moeilijk. Ik word Regiomanager Bijzondere Opvang bij het COA voor de regio Noord-Midden. Het gaat om opvang voor minderjarige asielzoekers. En ik stuur de locatiemanagers aan. Er moet een uitbreiding komen in alle regio’s en daarnaast moet het beleid rondom opvang van minderjarige asielzoekers worden aangescherpt en opgeschreven. Nu is het nog heel versnipperd. Daar kan ik de lessen vanuit Welsaam dus heel goed gebruiken.

Bingo tot borrel

Wat is ga missen aan Welsaam zijn de gezamenlijke bijeenkomsten met alle medewerkers van de werkvloer. De passie en de gezelligheid van die mensen, van bingo tot borrel. Ik denk dat ik me bij Welsaam boven alles echt verbonden voel met de mensen. Bedankt!

Ook interessant!

Conny Hoitink (1)

“Inwoners meenemen en hen zien als participanten” – Conny Hoitink in de spotlight

Maak kennis met Conny Hoitink. Haar komst was al aangekondigd, maar per 1 september is ze echt begonnen als Procesbegeleider voor Welsaam. Vrije tijd Ik vind het belangrijk dat je naast je werk iets van vrijwilligerswerk doet. Dat doe ik als buurtbemiddelaar. Een paar keer per jaar word ik ingezet, vaak bij mensen met verschillende…

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…

Pas als je dingen anders durft te doen, kun je de wereld veranderen. – Jesper Broekhof in de spotlight

Maak kennis met Jesper Broekhof. Sinds november vorig jaar is hij Impact Strateeg bij Thuis Wageningen. En vanaf deze maand staat hij naast Esther van der Zee in de rol van penvoerder* van Welsaam. Hoog tijd om Jesper beter te leren kennen. Jesper privé  Gezin Sinds 6 jaar woon ik samen met Ninke en onze…