header_welsaam06

Inwonersitiatieven

De organisaties achter Welsaam ondersteunen graag je ideeën, activiteiten en initiatieven die bijdragen aan een socialere, meer duurzame en fijnere stad, buurt of straat. Hieronder vind je bij wie je terecht kunt.

Hulp bij je initiatief

Initiatief voor de hele stad - Thuis Wageningen

Thuis Wageningen is een ontmoetingsplek, speciaal voor mensen die het verschil willen maken in de stad. Heb je een goed idee? Dan is Thuis the place to be. Thuismakers geven je graag handvatten om je idee te realiseren.

Contactpersoon: Tutku Yuksel
E-mail: initiatievenfonds@welsaam.nl

Initiatief voor je wijk - Wijkcoördinatoren van Solidez

Het je een goed idee dat bijdraagt aan de leefbaarheid van je straat, wijk of buurt? Neem dan contact op met desbetreffende wijkcoördinator van Solidez.

Wijk Oost inclusief Sahara

Contactpersoon: Ottelien Groenenberg
E-mail: o.groenenberg@solidez.nl
Tel.: 06-30801369

Wijk Zuid en Kortenoord

Contactpersoon: Helma Hollestelle
E-mail: h.hollestelle@solidez.nl
Tel.: 06-82225142

Wijk Midden en Noord-West

Contactpersoon: Ellen Scheenen
E-mail: e.scheenen@solidez.nl
Tel.: 06-19673400

Aan de slag met de Binnenstad

Heb jij een goed idee voor de binnenstad van Wageningen die leidt tot verbetering in de openbare ruimte of een idee over groen of natuur in de binnenstad? Dan kun je terecht bij de Binnenstadswinkel. Op woensdagochtend (met de wethouder) en vrijdagmiddag (met projectmedewerker) is de winkel geopend voor het inloopspreekuur.  Ook is de Binnenstadswinkel kosteloos te gebruiken voor mensen die een initiatief hebben waarmee ze bijdragen aan een levendige en vitale binnenstad. Het kan een overleg of vergadering zijn, een korte expositie, een inloopbijeenkomst of de presentatie van een nieuw idee. De Binnenstadswinkel is gevestigd in een leegstaand winkelpand, en is sinds juli 2019 midden in de Hoogstraat in het pand waar voorheen bakkerij Stolk zat, Hoogstraat 60.

Contactpersoon: Elianne Rookmaker
E-mail: binnenstad@wageningen.nl

Inspiratie voor je initiatief

moestuin asielzoekers

Groente telen met en voor asielzoekers

repaircafe Noordwest 100ste reparatie

Repair Café Noordwest

minibieb in noordwest

Minibiebs in Noordwest