micheile-henderson-ZVprbBmT8QA-unsplash

Integraal werken mogelijk met Inloopspreekuur Geldzaken

In 2019 heeft ontwikkeltafel Voorkomen van schulden en armoede onderzocht of een laagdrempelige inloopvoorziening voor geldzaken in Wageningen haalbaar is.

Inwoners op de goede plek met vragen

Kern van het idee is dat vrijwillige en professionele dienstverleners gelijktijdig op dezelfde plek aanwezig zijn, de inwoner is met zijn vraag of probleem dus altijd op de goede plek. Integraal werken wordt beter mogelijk. Er bleek voldoende draagvlak voor te zijn.

Startdatum onbekend vanwege Corona-maatregelen

In februari 2020 lag er een plan van aanpak en startdatum zou 1 mei zijn, maar dit kon door Corona-maatregelen niet doorgaan. Een nieuwe startdatum wordt nu gekoppeld aan het heropenen van het Startpunt (4-6 weken hierna).

Betrokken organisaties

De uitvoerders in de inloop zelf zijn:

  • Medewerker Startpunt
  • Consulent schulddienstverlening
  • Sociaal raadslieden
  • Inloopvrijwilligers onder de vlag van vrijwilligersorganisaties

De inloop krijgt een eigen coördinator. Daarnaast blijven vrijwilligers Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje actief bij de inwoners thuis.

Meer informatie?

Contact: Peter Daems, Sociaal Raadsman en kartrekker ontwikkeltafel Voorkomen van Schulden en Armoede (p.daems@solidez.nl)

Afbeelding: Micheile Henderson op Unsplash

Ook interessant!

IDO

IDO

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij…

happy_people

Inspiratiebijeenkomst Welzijn op recept

In de praktijk van de eerstelijnsgezondheidszorg komen veel mensen met klachten die geen medische oorzaak hebben, maar ontstaan vanuit sociale of emotionele vraagstukken. Of voelen mensen zich onwel door een leefstijl van slecht eten en weinig bewegen. Naar schatting gaat het bij de huisarts al om 30% tot 70% van de patiënten die zien dat…

digiding

Doe je digi-ding

Afgelopen maand is een nieuwe website gelanceerd: digidingen-desk.nl. Een website voor jongeren met informatie over het regelen van digitale overheidszaken. Jongeren krijgen tussen hun 14e en 21e steeds vaker te maken met digitale diensten van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een eigen DigiD, het terugvragen van inkomstenbelasting, of het aanvragen van studiefinanciering of…