micheile-henderson-ZVprbBmT8QA-unsplash

Integraal werken mogelijk met Inloopspreekuur Geldzaken

In 2019 heeft ontwikkeltafel Voorkomen van schulden en armoede onderzocht of een laagdrempelige inloopvoorziening voor geldzaken in Wageningen haalbaar is.

Inwoners op de goede plek met vragen

Kern van het idee is dat vrijwillige en professionele dienstverleners gelijktijdig op dezelfde plek aanwezig zijn, de inwoner is met zijn vraag of probleem dus altijd op de goede plek. Integraal werken wordt beter mogelijk. Er bleek voldoende draagvlak voor te zijn.

Startdatum onbekend vanwege Corona-maatregelen

In februari 2020 lag er een plan van aanpak en startdatum zou 1 mei zijn, maar dit kon door Corona-maatregelen niet doorgaan. Een nieuwe startdatum wordt nu gekoppeld aan het heropenen van het Startpunt (4-6 weken hierna).

Betrokken organisaties

De uitvoerders in de inloop zelf zijn:

  • Medewerker Startpunt
  • Consulent schulddienstverlening
  • Sociaal raadslieden
  • Inloopvrijwilligers onder de vlag van vrijwilligersorganisaties

De inloop krijgt een eigen coördinator. Daarnaast blijven vrijwilligers Thuisadministratie en Schuldhulpmaatje actief bij de inwoners thuis.

Meer informatie?

Contact: Peter Daems, Sociaal Raadsman en kartrekker ontwikkeltafel Voorkomen van Schulden en Armoede (p.daems@solidez.nl)

Afbeelding: Micheile Henderson op Unsplash

Ook interessant!

kelly-sikkema-V106bb1a9BY-unsplash (1)

Werkgroep Kansrijke Start Ede, Wageningen en Barneveld

Gerarda Homburg, teammanager Jeugdgezondheidszorg, en Sandra Mustert, strategisch adviseur Jeugdgezondheidszorg, vertellen: Samenwerking om kwetsbare zwangeren en hun kinderen een kansrijke start te geven De werkgroep Kansrijke Start Ede, Wageningen en Barneveld heeft de opdracht: “Kwetsbare zwangeren worden beter en sneller gesignaleerd en van de juiste interventies voorzien, opdat zo veel mogelijk zwangeren en kinderen een…

Happy diverse people together in the park

Samenwerking Informele punt, Vrijwilligerscentrum Wageningen en Startpunt: Stand van zaken

Auteur: Christina van de Weijer Samenwerking Informele punt en Vrijwilligerscentrum Wageningen Mantelzorg en Vrijwilligerscentrum Wageningen houden elkaar op de hoogte en verkennen elkaars expertisegebied. Dit doen we door: Gezamenlijk de workshop Samenspel formeel/informeel & mantelzorg van Movisie te volgen Baliemedewerkers te trainen in het herkennen van mantelzorgvragen De rol van expert informeel in het Startpunt te vervullen…

Gendris VCW rapportage

Vrijwilligerscentrum Wageningen

Drie medewerkers van Vrijwilligerscentrum Wageningen houden zich bezig met de match tussen vrijwilligers en organisaties, verenigingen of particulieren die vrijwilligers nodig hebben. Het begeleiden en toerusten van de vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van hun werk. Feiten en cijfers Vrijwilligerscentrum Wageningen 400 Wageningse vrijwilligersorganisaties maken actief gebruik van de stedelijke vacaturebank. Zij zijn actief benaderd…