koken voor kanjers

Koken voor Kanjers

Het zijn zware tijden voor de zorgverleners. Zij maken lange dagen in moeilijke omstandigheden, Hoe houden we deze coronakanjers vitaal? Zorgverleners moeten goed eten, maar komen door de corona soms niet toe aan koken of boodschappen doen. Daarom is Regilio Sterk gestart met Koken voor Kanjers.

“Net zoals zoveel mensen zitten mijn vrouw Anne en ik ook thuis”, zegt Regilio. “Wij bedachten ons dat de mensen in de zorg geholpen kunnen worden door hen een maaltijd te geven als ze thuiskomen na hun harde werk. Dat scheelt hen een uurtje koken en kunnen ze zich een uurtje extra opladen voor de volgende dag.”

Regilio nam contact op met Welsaam “Ik las over Coronahulp Wageningen waarin vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. In overleg met hen ben ik Koken voor Kanjers gestart. Iedereen met een vitaal beroep mag er gebruik van maken, maar ook ouderen mogen zich aanmelden. De thuiskoks kunnen een vergoeding krijgen van 2,50 euro per maaltijd. Dat wordt betaald uit het Initiatievenfonds van Welsaam. Maar we hebben ook donateurs.

Het aantal thuiskoks dat zich aanmeldde was overweldigend, op dit moment zijn het er al meer dan 150. Maar de vraag van zorgverleners blijft nog wat achter. Daarom is Tonneke Jansen bijgesprongen om Koken voor Kanjers meer bekendheid te geven. “Ik ben projectmedewerker bij Idealis en wij willen ook graag een steentje bijdragen. Daarom heb ik de ruimte gekregen om een aantal uren per week te besteden aan Koken voor Kanjers. Begin deze week hebben we info gestuurd naar onze huurders op het Bassecour, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Ik weet zeker dat de behoefte aanwezig is, dus schroom niet. De thuiskoks staan te popelen.”

Wie een maaltijd wil, thuis wil koken, of wil doneren, vindt alle info op www.bit.ly/kokenvoorkanjers.

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: