omslagfoto doel 3 categorie 2

Voorbeelden effect communicatie

Communicatie helpt bij het creëren van verbinding. Door bereik te vergroten en informatie en oproepen gericht te delen, zorg je ervoor dat mensen elkaar kunnen vinden. Eind 2019 heeft Welsaam een communicatiemedewerker in dienst genomen. Ze richt zich op de onderlinge communicatie van Welsaampartners, de verbinding tussen partijen in het sociaal domein en communicatie richting inwoners die initiatieven willen starten. Hoewel er nog een weg te gaan is lees je hieronder twee voorbeelden van het effect dat heldere communicatie teweegbrengt.

Vrijwilligerswerk gezocht en gevonden

In een interview voor Welsaam vertelde Machteld onder andere dat ze zoekt naar vrijwilligerswerk voor asielzoekers. Haar oproep werd de kop van het artikel in de nieuwsbrief die gaat naar 290 mensen. Geabonneerden zijn voornamelijk partners van Welsaam en andere organisaties in het sociaal domein van Wageningen.

 

 

Naast leuke reacties op haar interview, ontving Machteld een heel bruikbare vanuit het Platform voor Wageningse Ouderen. Het leidde tot een match voor vrijwilligerswerk in Arboretum Belmonte.

Vanochtend voor half 9 stond hij al te wachten

Gaaf weer zo’n match in de vroege ochtend. Deze jongeman uit Colombia stond vanochtend in het donker en de regen al te wachten bij de bblthk. Vandaag gaat hij samen met de vrijwilligers van Belmonte arboretum Wageningen blad onder de rododendrons harken. Pieter van Platform Wageningse Ouderen is daar ook betrokken vrijwilliger en begeleid hem. Het was heel fijn dat Pieter ook vloeiend Spaans sprak af en toe:)

#vrijwilligerscentrumwageningen

Geplaatst door Vrijwilligers Centrum Wageningen op Dinsdag 14 januari 2020

Initiatieven inspireren andere

Thuis Wageningen en Welsaam zochten de samenwerking op voor bekendheid van het initiatievendomein en specifiek voor het initiatievenfonds. Door succesvolle initiatieven te delen, raken anderen geïnspireerd om een initiatief te starten of een aanvraag te doen bij het initiatievenfonds. Zo zorgde een post over de minibiebs in Noordwest voor een aanvraag bij het initiatievenfonds voor een minibieb in Kortenoord.

Meer weten?

Contact: Maartje Kuiper (communicatie@welsaam.nl)

Afbeeldingen: hoofdafbeelding: Oleg Laptev op Unsplash, kleine afbeelding: screenshot nieuwsbrief Welsaam

Ook interessant!

perspectieffonds

Dit jaar nog extra budget nodig?

Het Perspectieffonds biedt je misschien uitkomt! Het perspectieffonds financiert namelijk vraaggerichte activiteiten, voorlichting en andere activiteiten in relatie tot de thema’s van Welsaam. Maar: dit potje van 2021 is nog niet leeg! Waarschijnlijk door de coronamaatregelen kwamen er maar weinig aanvragen binnen dit jaar. Het zou zonde zijn als er geld in het fonds blijft…

moestuin asielzoekers

Groente telen met en voor asielzoekers

Wat houdt het initiatief in? Aan de Wageningse bosrand werken vluchtelingen, Wageningse jongeren, ouderen en andere vrijwilligers samen om eten te verbouwen. Het plan om de moestuin van 400 m2 aan te leggen en te onderhouden, werd in 2017 gemaakt in samenwerking met een aantal vluchtelingen. Vluchtelingen wieden er onkruid, houden kippen, leren over kweken…

Mother and daughter holding hands

Ontwikkeltafel Jeugd in Gezin zet in op netwerken voor ouders en gezinnen

Irini Boxma, kartrekker van Ontwikkeltafel Jeugd in Gezin vertelt: Binnen de ontwikkeltafel Jeugd in Gezin zetten we naast individuele hulp en ondersteuning – we vallen binnen cluster 3 – in op het versterken van netwerken en systemen van burgers. Wij doen dit op verschillende manieren, zodat er in Wageningen een breed aanbod bestaat en er…