098

Internationale Vrouwendag in de Junushof

Op 8 maart 2019 kwamen 350 vrouwen van verschillende afkomst bij elkaar op een grote Internationale Vrouwendag in de Junushof. Het was een initiatief van Vluchtelingenwerk, georganiseerd door diverse vrouwen en Wageningse organisaties met steun van de gemeente.

“Het was een bijzonder gevoel toen 300 vrouwen in verschillende talen dezelfde canon zongen! Ik vond het een inspirerend en verbindende dagÔǪ. wel een beetje te druk.”

Van samen koken tot praten over werk

Bij het aanmelden gaven vrouwen aan waar hun interesse ligt ÔÇô voor ontmoetingen na 8 maart. Ontmoeting en uitwisseling is tenslotte een goede motor voor ontplooiing, ideeën en activering richting een optimaler integratie. Vrouwen versterken elkaar via de interessegebieden van keuze: samen lezen, koken/eten, cultuur of werk en opleiding.

“Het helpt mij veel om andere vrouwen te kennen die hetzelfde probleem hebben of het begrijpen; het is fijn om nu iemand te kunnen bellen als ik het even niet weet wat ik moet doen. Ik voel me meer thuis.”

Duurzame verbindingen

Door deze dag zijn verschillende duurzame verbindingen ontstaan. Zo is bijvoorbeeld de maandelijkse internationale vrouwengroep versterkt met Soroptimisten en worden 30 vrouwen (oudkomers en nieuwkomers) begeleid richting opleiding en/of werk door vrijwilligers van VWON.

En. de Vrouwendag 2020 is alweer in voorbereiding; het stokje is overgedragen naar een nieuwe groep vrouwen.

Meer informatie?

Annet Timmerman, teamleider Vluchtelingenwerk Oost Nederland (VWON) ÔÇô locatie Wageningen

Contact: 0317 422096 atimmerman@vluchtelingenwerk.nl

Afbeelding: organisatie van de Internationale Vrouwendag in 2019

Ook interessant!

Happy diverse people together in the park

Kwantificatie resultaten vanuit Cliëntvolgsysteem VluchtelingenWerk

Auteur: Annet Timmerman VluchtelingenWerk Oost-Nederland (VWON) houdt de kwantitatieve gegevens bij via een cliëntvolgsysteem waarover we rapporteren in ons jaarlijkse gemeentelijke rapportage. Zelfredzaamheidsmatrix Er zijn 51 vluchtelingen in 2019 in Wageningen komen wonen, waarvan twintig kinderen. De volwassenen (vanaf 18 jaar) worden door een persoonlijke begeleider van VWON geholpen op weg naar maatschappelijke zelfredzaamheid. Daarbij…

foto fietsles

Fietslessen voor asielzoekers en andere nieuwkomers

Een poel vrijwilligers van Welkom in Wageningen organiseert verkeers- en fietslessen voor asielzoekers in de AZCs alsook voor nieuwkomers in de binnenstad. De deelnemers zijn erg gemotiveerd om te leren fietsen. Onderdeel van de Nederlandse cultuur Ze zien dat fietsen in Nederland een deel van onze cultuur is. Na de fietslessen hebben ze een basisbeheersing…