Ons huis

“Ik wil heel graag doorgroeien naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig.”

Mevrouw S. is 42 jaar en komt al vier jaar in Ons Huis in het kader van dagactivering (DACT). Een aantal jaren geleden liep ze vast in haar betaalde baan.

Psychiatrisch verleden

Als jonge vrouw kreeg ze last van psychoses waardoor ze niet meer in staat was haar opleiding af te ronden. In de jaren daarna kreeg ze wel werk maar door haar psychiatrische verleden was het steeds moeilijk om dat vast te houden. Op een gegeven moment het gewoon niet meer. Daardoor dreigde ze in sociaal isolement te komen.

Dagritme en groei

Ruim vier jaar geleden kwam ze in Ons Huis om een dagactiveringstraject te starten. Zo zou ze weer een dagritme krijgen en mogelijk weer nieuwe vaardigheden op administratief gebied opdoen. Wat Ons Huis en het traject voor haar betekent?

“In Ons Huis heb ik de ruimte gehad om te groeien, ik voel me minder onzeker. Ons Huis is een veilige plek waar ik mezelf durf te zijn, waar ik geen angst en geen stress hoef te voelen, mensen ondersteunen me hier, daar waar ik het nodig heb. Ik wil heel graag doorgroeien in mijn ontwikkeling naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig. Ik werk hier nu bijna vier dagen, heb daardoor weer structuur en heb weer nieuwe dingen geleerd. Ik ben echt gegroeid en er is meer stabiliteit in mijn leven gekomen, daar ben ik heel blij mee! Ons Huis is als een warm coconnetje voor mij!”

Wat is DACT?

Wie wil meedoen aan dagbesteding, heeft een indicatie nodig. Voor sommige mensen zorgt de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken voor een drempel. Dat kan anders. Met DACT mogen Wageningers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt daarom zonder indicatie meedoen aan dagactiviteiten. In Stadsatelier Ons Huis wordt er geschilderd, gemozaïekt, genaaid, houtbewerkt en nog veel meer. Voor wie liever kookt is er plek bij het kookatelier van Huis van de Wijk De Nude.

Meer weten?

Contact: Ottelien Groenenberg (o.groenenberg@solidez.nl)

Ook interessant!

IDO

IDO

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij…

happy_people

Inspiratiebijeenkomst Welzijn op recept

In de praktijk van de eerstelijnsgezondheidszorg komen veel mensen met klachten die geen medische oorzaak hebben, maar ontstaan vanuit sociale of emotionele vraagstukken. Of voelen mensen zich onwel door een leefstijl van slecht eten en weinig bewegen. Naar schatting gaat het bij de huisarts al om 30% tot 70% van de patiënten die zien dat…

digiding

Doe je digi-ding

Afgelopen maand is een nieuwe website gelanceerd: digidingen-desk.nl. Een website voor jongeren met informatie over het regelen van digitale overheidszaken. Jongeren krijgen tussen hun 14e en 21e steeds vaker te maken met digitale diensten van de overheid. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een eigen DigiD, het terugvragen van inkomstenbelasting, of het aanvragen van studiefinanciering of…