Ons huis

“Ik wil heel graag doorgroeien naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig.”

Mevrouw S. is 42 jaar en komt al vier jaar in Ons Huis in het kader van dagactivering (DACT). Een aantal jaren geleden liep ze vast in haar betaalde baan.

Psychiatrisch verleden

Als jonge vrouw kreeg ze last van psychoses waardoor ze niet meer in staat was haar opleiding af te ronden. In de jaren daarna kreeg ze wel werk maar door haar psychiatrische verleden was het steeds moeilijk om dat vast te houden. Op een gegeven moment het gewoon niet meer. Daardoor dreigde ze in sociaal isolement te komen.

Dagritme en groei

Ruim vier jaar geleden kwam ze in Ons Huis om een dagactiveringstraject te starten. Zo zou ze weer een dagritme krijgen en mogelijk weer nieuwe vaardigheden op administratief gebied opdoen. Wat Ons Huis en het traject voor haar betekent?

“In Ons Huis heb ik de ruimte gehad om te groeien, ik voel me minder onzeker. Ons Huis is een veilige plek waar ik mezelf durf te zijn, waar ik geen angst en geen stress hoef te voelen, mensen ondersteunen me hier, daar waar ik het nodig heb. Ik wil heel graag doorgroeien in mijn ontwikkeling naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig. Ik werk hier nu bijna vier dagen, heb daardoor weer structuur en heb weer nieuwe dingen geleerd. Ik ben echt gegroeid en er is meer stabiliteit in mijn leven gekomen, daar ben ik heel blij mee! Ons Huis is als een warm coconnetje voor mij!”

Wat is DACT?

Wie wil meedoen aan dagbesteding, heeft een indicatie nodig. Voor sommige mensen zorgt de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken voor een drempel. Dat kan anders. Met DACT mogen Wageningers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt daarom zonder indicatie meedoen aan dagactiviteiten. In Stadsatelier Ons Huis wordt er geschilderd, gemozaïekt, genaaid, houtbewerkt en nog veel meer. Voor wie liever kookt is er plek bij het kookatelier van Huis van de Wijk De Nude.

Meer weten?

Contact: Ottelien Groenenberg (o.groenenberg@solidez.nl)

Ook interessant!

micheile-henderson-ZVprbBmT8QA-unsplash

Integraal werken mogelijk met Inloopspreekuur Geldzaken

In 2019 heeft ontwikkeltafel Voorkomen van schulden en armoede onderzocht of een laagdrempelige inloopvoorziening voor geldzaken in Wageningen haalbaar is. Inwoners op de goede plek met vragen Kern van het idee is dat vrijwillige en professionele dienstverleners gelijktijdig op dezelfde plek aanwezig zijn, de inwoner is met zijn vraag of probleem dus altijd op de…

apartments-1845884_1920

Thuisbegeleiding: gesprekken zonder indicatie

Soms heeft iemand direct hulp nodig en is het niet werkbaar om eerst een goedkeuring of indicatie af te wachten. Daarom heeft Thuisbegeleiding van Solidez een potje om mensen te begeleiden nog vóórdat er een indicatie is. Voorkomen administratieve rompslomp Dit potje wordt gefinancierd vanuit het Perspectieffonds van Welsaam. Het helpt Thuisbegeleiders vertrouwen op te…