Ons huis

“Ik wil heel graag doorgroeien naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig.”

Mevrouw S. is 42 jaar en komt al vier jaar in Ons Huis in het kader van dagactivering (DACT). Een aantal jaren geleden liep ze vast in haar betaalde baan.

Psychiatrisch verleden

Als jonge vrouw kreeg ze last van psychoses waardoor ze niet meer in staat was haar opleiding af te ronden. In de jaren daarna kreeg ze wel werk maar door haar psychiatrische verleden was het steeds moeilijk om dat vast te houden. Op een gegeven moment het gewoon niet meer. Daardoor dreigde ze in sociaal isolement te komen.

Dagritme en groei

Ruim vier jaar geleden kwam ze in Ons Huis om een dagactiveringstraject te starten. Zo zou ze weer een dagritme krijgen en mogelijk weer nieuwe vaardigheden op administratief gebied opdoen. Wat Ons Huis en het traject voor haar betekent?

“In Ons Huis heb ik de ruimte gehad om te groeien, ik voel me minder onzeker. Ons Huis is een veilige plek waar ik mezelf durf te zijn, waar ik geen angst en geen stress hoef te voelen, mensen ondersteunen me hier, daar waar ik het nodig heb. Ik wil heel graag doorgroeien in mijn ontwikkeling naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig. Ik werk hier nu bijna vier dagen, heb daardoor weer structuur en heb weer nieuwe dingen geleerd. Ik ben echt gegroeid en er is meer stabiliteit in mijn leven gekomen, daar ben ik heel blij mee! Ons Huis is als een warm coconnetje voor mij!”

Wat is DACT?

Wie wil meedoen aan dagbesteding, heeft een indicatie nodig. Voor sommige mensen zorgt de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken voor een drempel. Dat kan anders. Met DACT mogen Wageningers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt daarom zonder indicatie meedoen aan dagactiviteiten. In Stadsatelier Ons Huis wordt er geschilderd, gemozaïekt, genaaid, houtbewerkt en nog veel meer. Voor wie liever kookt is er plek bij het kookatelier van Huis van de Wijk De Nude.

Meer weten?

Contact: Ottelien Groenenberg (o.groenenberg@solidez.nl)

Ook interessant!

Kardinaal Alfrinkschool

Groep 9: Senioren uit de Tarthorst gaan naar de basisschool

Eind 2018 is er voor 65+’ers uit de Tarthorst en omgeving een groep 9 begonnen op de Kardinaal Alfrinkschool. Het is een plek waar ouderen elkaar wekelijks ontmoeten en over allerlei onderwerpen met elkaar in gesprek kunnen gaan. Groep 9 stimuleert betrokkenheid tussen ouderen in Wageningen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid voor jong en…

markt 17 kaartje

Vrijwilligers zien naar elkaar om in Markt 17

In de vele ontmoetingsplekken van Welsaam kennen de bezoekers en vrijwilligers elkaar. Ze zien naar elkaar om. Zo ook in Markt 17. Jaap de Graaff, coördinator van Markt 17 vertelt: Beterschapsbericht “In Markt 17 houden bezoekers en vrijwilligers elkaar in het oog. Als er iemand ziek is geworden, of is opgenomen in het ziekenhuis, is…

Odensehuis

Odensehuis: plek voor ouderen en hun naasten

Het Odensehuis biedt oudere inwoners van Wageningen en hun naasten de mogelijkheid om zonder WMO indicatie voor 2 dagdelen per week het Odensehuis te bezoeken. Activiteiten op eigen initiatief Het Odensehuis is ook een plek waar mensen uit de buurt activiteiten organiseren. Buurtbewoners maken er goed gebruik van. Elke woensdag start er een wandelgroep; Op…