Ons huis

“Ik wil heel graag doorgroeien naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig.”

Mevrouw S. is 42 jaar en komt al vier jaar in Ons Huis in het kader van dagactivering (DACT). Een aantal jaren geleden liep ze vast in haar betaalde baan.

Psychiatrisch verleden

Als jonge vrouw kreeg ze last van psychoses waardoor ze niet meer in staat was haar opleiding af te ronden. In de jaren daarna kreeg ze wel werk maar door haar psychiatrische verleden was het steeds moeilijk om dat vast te houden. Op een gegeven moment het gewoon niet meer. Daardoor dreigde ze in sociaal isolement te komen.

Dagritme en groei

Ruim vier jaar geleden kwam ze in Ons Huis om een dagactiveringstraject te starten. Zo zou ze weer een dagritme krijgen en mogelijk weer nieuwe vaardigheden op administratief gebied opdoen. Wat Ons Huis en het traject voor haar betekent?

“In Ons Huis heb ik de ruimte gehad om te groeien, ik voel me minder onzeker. Ons Huis is een veilige plek waar ik mezelf durf te zijn, waar ik geen angst en geen stress hoef te voelen, mensen ondersteunen me hier, daar waar ik het nodig heb. Ik wil heel graag doorgroeien in mijn ontwikkeling naar een betaalde baan, daar ben ik nu volop mee bezig. Ik werk hier nu bijna vier dagen, heb daardoor weer structuur en heb weer nieuwe dingen geleerd. Ik ben echt gegroeid en er is meer stabiliteit in mijn leven gekomen, daar ben ik heel blij mee! Ons Huis is als een warm coconnetje voor mij!”

Wat is DACT?

Wie wil meedoen aan dagbesteding, heeft een indicatie nodig. Voor sommige mensen zorgt de administratieve rompslomp die daarbij komt kijken voor een drempel. Dat kan anders. Met DACT mogen Wageningers met een grote afstand tot de arbeidsmarkt daarom zonder indicatie meedoen aan dagactiviteiten. In Stadsatelier Ons Huis wordt er geschilderd, gemozaïekt, genaaid, houtbewerkt en nog veel meer. Voor wie liever kookt is er plek bij het kookatelier van Huis van de Wijk De Nude.

Meer weten?

Contact: Ottelien Groenenberg (o.groenenberg@solidez.nl)

Ook interessant!

sparkcentre_welsaam

Buurtonderzoek brengt vonk om groter vuur aan te steken

De afgelopen tien weken werkten acht studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een Sparkcentre samen met het Odensehuis en Solidez. Deze studenten studeren drie verschillende richtingen: voeding & diëtiek, mondheelkunde en verpleegkunde, en  hebben gemeen dat ze allemaal kijken naar de gezondheid van mensen. Door samen onderzoek te doen in de wijken Hamelakkers en…

laptop_over

Laptops gezocht

Heb je thuis nog een laptop liggen en doe je er niks meer mee? Pantarijn Wageningen kan ze heel goed gebruiken! Ze worden gebruiksklaar gemaakt voor leerlingen waarvan de ouders zich de aanschaf van een laptop niet kunnen veroorloven. Liefst handzame modellen, niet te groot van formaat vanwege het vervoer naar school. Windows 10 moet er op…

markt 17 kaartje

Vrijwilligers zien naar elkaar om in Markt 17

In de vele ontmoetingsplekken van Welsaam kennen de bezoekers en vrijwilligers elkaar. Ze zien naar elkaar om. Zo ook in Markt 17. Jaap de Graaff, coördinator van Markt 17 vertelt: Beterschapsbericht “In Markt 17 houden bezoekers en vrijwilligers elkaar in het oog. Als er iemand ziek is geworden, of is opgenomen in het ziekenhuis, is…