oudere vrouw rapportage odensehuis

Buitengesloten echtgenoot van mevrouw met dementie vindt aansluiting

In het project Wageningen dementievriendelijk werkt het Odensehuis aan de ondersteuning van buurtinitiatieven rond een vraag of knelpunt van een bewoner, buurt of bestaand netwerk. Algemeen Coördinator Louisa Bosker legt in de volgende casus uit wat het Odensehuis doet om betrokkenheid te vergroten.

Buitengesloten

“Er werd een gesprek georganiseerd met de bewoners van de flat waar een mevrouw met dementie woont. De echtgenoot van de mevrouw raakte steeds meer buitengesloten.”

Begrip en openheid

“Er vond een ongedwongen gesprek plaats met de bewoners van de flat, het echtpaar, de dochter en de casemanager van het gezin. Het gesprek leidde tot meer onderling begrip en openheid. De sociale contacten zijn sinds het gesprek weer plezierig voor iedereen.”

Gesprek over omgaan met dementie

“Zo”n gesprek in een veilige sfeer is een aanrader voor iedereen die te maken heeft met een persoon met dementie in zijn of haar nabije omgeving. Het project ondersteunt mensen bij het organiseren van deze gesprekken en beantwoordt de vragen die er leven in de buurt over het omgaan met iemand met dementie.”

Meer weten?

Contact: Louisa Bosker (post@odensehuisgelderland.nl)

Afbeelding: Unsplash

Ook interessant!

IDO

IDO

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij…

vriendschap oudere vrouwen

Vriendschap en ouderengymnastiek

Barbara Finkensieper is Ouderenwerker bij Solidez, voornamelijk in Huis van de Wijk De Pomhorst, Aan de hand van een casus legt zij uit hoe ze bijdraagt aan de doelen van Welsaam. Gymnastieklessen “Via haar POH (praktijkondersteuner huisarts) is de oudere mevrouw N. doorverwezen naar Solidez. Ze is mobiel, fietst nog zelf en weet ook de…