SHOUT

Eerste Pride Walk in Wageningen

De algemene trend is dat de acceptatie van LHBT”ers toeneemt. Voor LHBT”ers blijft het echter soms lastig om zich veilig te voelen en eventueel uit de kast te komen. Juist omdat de cisgender hetero’s (mensen van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht, red.) denken: “Dat is prima hier. Daar hoeven we het niet over te hebben.” Het is daarom belangrijk om hardop te zeggen dat iedereen welkom is.

Pride Walk Wageningen: meer dan 150 deelnemers

“Openheid creëert een gevoel van veiligheid. Om die reden vonden wij het vanuit SHOUT ook zo belangrijk om ook verenigingen en organisaties uit te nodigen mee te lopen met de eerste Wageningse Pride Walk op 11 oktober 2019.

Ruim 150 mensen, LHBT+ en hetero, liepen mee. De 25 meter lange regenboogvlag droegen we met ons mee. De walk eindigde bij het gemeentehuis. Hier onthulden wethouder Lara de Brito, stadsdichter Ivanka de Ruijter en SHOUT voorzitter Kees van Asselt het gedicht over anders zijn. De Pride Walk was een manier om vieren dat iedereen anders is en dat ook mag zijn. Het gedicht dat als een omarming in de ingang van het gemeentehuis verwerkt is, is een blijvend bewijs daarvan.”

Klik op de afbeelding voor volledige grootte

 

 

 

Meer weten?

Contact: Rinske de Vries (info@shoutwageningen.nl)

Afbeelding bovenaan:Alex Jackman op Unsplash

Ook interessant!

taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash

SHOUT verzorgde gastlessen over LHBTQ+ op scholen in Wageningen en omgeving

SHOUT verzorgt gastlessen omtrent LHBTQ+ op basis- en middelbare scholen met als doel de acceptatie van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders te vergroten. Veel tieners hebben moeite om uit de kast te komen. En als er over homo’s gepraat wordt, is dat vaak in negatieve zin. SHOUT wil het onderwerp uit de taboesfeer halen. In 2019…

Stichting ver-binding

Ontstaan van de multiculturele theatergroep Stichting Ver-Binding

Zennu Haile Michael en Elena Johannsen startten in 2019 theatergroep Stichting Ver-Binding om anderen te helpen cultuurverschillen beter te begrijpen. Hun eerste voorstelling maakten ze in samenwerking met wijkhuizen, de bblthk, scholengemeenschap Pantarijn en de WUR. Zennu vertelt: Op zoek naar samenwerking rondom multiculturaliteit “Als zeer betrokken en gepassioneerd persoon bij diversiteit en multiculturaliteit was…