Stichting ver-binding

Ontstaan van de multiculturele theatergroep Stichting Ver-Binding

Zennu Haile Michael en Elena Johannsen startten in 2019 theatergroep Stichting Ver-Binding om anderen te helpen cultuurverschillen beter te begrijpen. Hun eerste voorstelling maakten ze in samenwerking met wijkhuizen, de bblthk, scholengemeenschap Pantarijn en de WUR. Zennu vertelt:

Op zoek naar samenwerking rondom multiculturaliteit

“Als zeer betrokken en gepassioneerd persoon bij diversiteit en multiculturaliteit was ik al een tijdje bezig op zoek naar samenwerking. Als je vol met ideeën rond loopt kan het letterlijk overlopen. Ik deelde mijn ideeën soms niet met de juiste mensen en dat eindigde in teleurstellingen.”

Deel uitmaken van Thuis

“De visie en de missie van Thuis spraken me heel erg aan: ‘Jezelf inzetten om een verschil te maken, door je steentje bij te dragen, de wereld een stukje mooier maken’. Dat is wat ik wilde, dus ik solliciteerde naar vrijwilligerswerk en ging deel uitmaken van het Activiteitenteam van Thuis.”

Gedeelde passie over diversiteit en communicatie

“Daar kwam ik Elena Johannsen tegen die ook lid was van het activiteitenteam. Elena is half Duits en half Ghanees en is ook zo gepassioneerd over diversiteit en communicatie. Door ons beider levenservaring met en tussen culturen konden we elkaar goed aanvoelen. Naast onze activiteiten bij Thuis wisselden Elena en ik vaak van gedachten over hoe je op luchtige wijze de multiculturele problematiek kon visualiseren en bespreekbaar maken.”

Start multiculturele theatergroep Stichting Ver-Binding

“We kwamen op het idee om een theatergroep te starten en gingen op zoek naar een regisseur. Zo is de Stichting Ver-Binding ontstaan. Deze stichting heeft als doel mensen met verschillende socialeÔÇô en culturele achtergronden o.a. door middel van theater dichter bij elkaar te brengen. Theater kan een krachtig communicatiemiddel zijn om mensen duurzaam met elkaar te verbinden.”

Meer weten?

Contact: Tutku Yuksel (tutku@thuiswageningen.nl)

Afbeelding: Stichting De Kleine Wereld

Ook interessant!

taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash

SHOUT verzorgde gastlessen over LHBTQ+ op scholen in Wageningen en omgeving

SHOUT verzorgt gastlessen omtrent LHBTQ+ op basis- en middelbare scholen met als doel de acceptatie van homoseksualiteit, biseksualiteit en transgenders te vergroten. Veel tieners hebben moeite om uit de kast te komen. En als er over homo’s gepraat wordt, is dat vaak in negatieve zin. SHOUT wil het onderwerp uit de taboesfeer halen. In 2019…

SHOUT

Eerste Pride Walk in Wageningen

De algemene trend is dat de acceptatie van LHBT”ers toeneemt. Voor LHBT”ers blijft het echter soms lastig om zich veilig te voelen en eventueel uit de kast te komen. Juist omdat de cisgender hetero’s (mensen van wie de genderidentiteit overeenkomt met hun geboortegeslacht, red.) denken: “Dat is prima hier. Daar hoeven we het niet over…