Vertrouwenscontactpersonen

Vertrouwenscontactpersonen via het Vrijwilligerscentrum Wageningen

Vertrouwenscontactpersonen

Via het Vrijwilligerscentrum heeft de gemeente in 2019 twee vertrouwenscontactpersonen beschikbaar gesteld. Deze vertrouwenscontactpersonen zijn er voor alle verenigingen en stichtingen die hier zelf niets voor kunnen of willen regelen.

De gemeente stelde 173 organisaties hiervan op de hoogte. Inmiddels hebben de vertrouwenscontactpersonen hebben met 13 organisaties een overeenkomst getekend en in totaal 3 meldingen behandeld.

Sociale veiligheid en scholing

Daarnaast is er een open informatieavond georganiseerd over sociale veiligheid, de VOG en wat de toegevoegde waarde is van een vertrouwenscontactpersoon.

De vertrouwenscontactpersonen volgden een cursus via het NOCNSF en een cursus over sociale veiligheid bij het NOV.

Meer weten?

Contact: Machteld Speets (machteld.speets@vcwageningen.nl)

Ook interessant!

Happy diverse people together in the park

Samenwerking Informele punt, Vrijwilligerscentrum Wageningen en Startpunt: Stand van zaken

Auteur: Christina van de Weijer Samenwerking Informele punt en Vrijwilligerscentrum Wageningen Mantelzorg en Vrijwilligerscentrum Wageningen houden elkaar op de hoogte en verkennen elkaars expertisegebied. Dit doen we door: Gezamenlijk de workshop Samenspel formeel/informeel & mantelzorg van Movisie te volgen Baliemedewerkers te trainen in het herkennen van mantelzorgvragen De rol van expert informeel in het Startpunt te vervullen…

Gendris VCW rapportage

Vrijwilligerscentrum Wageningen

Drie medewerkers van Vrijwilligerscentrum Wageningen houden zich bezig met de match tussen vrijwilligers en organisaties, verenigingen of particulieren die vrijwilligers nodig hebben. Het begeleiden en toerusten van de vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van hun werk. Feiten en cijfers Vrijwilligerscentrum Wageningen 400 Wageningse vrijwilligersorganisaties maken actief gebruik van de stedelijke vacaturebank. Zij zijn actief benaderd…