logo-MEE_Veluwe-c98ce6440bb7a5852df262898fde080f

MEE Veluwe ondersteunt kwetsbare inwoners ook in tijden van corona

Als consulent bij MEE Veluwe ondersteunt Marcel Naus inwoners van Wageningen met een hulpvraag. Hij helpt bijvoorbeeld mensen met ingewikkelde informatie en regelingen. Daarvoor gaat Marcel vaak op huisbezoek. Door het coronavirus is dat helaas niet meer mogelijk. Alleen in uitzonderlijke situaties is een huisbezoek mogelijk, in geval iemand niet telefonisch of via beeldbellen geholpen kan worden. 

“De impact van het coronavirus is behoorlijk. Alles gaat nu digitaal, waardoor je toch het stukje menselijk contact mist. Dat maakt het allemaal net wat lastiger.”  

Kwetsbare inwoners worden opgebeld 

Gelukkig kunnen Marcel en zijn collega’s nog veel betekenen voor hun doelgroep. Ze bellen actief kwetsbare inwoners op om te vragen hoe het met ze gaat. Dit doen ze ook bij inwoners die al eens eerder geholpen zijn. 

“Mensen vinden het heel fijn om gebeld te worden. Gelukkig gaat het goed met de mensen die we tot nu gesproken hebben. Maar we blijven de vraag stellen.” 

Marcel is goed op de hoogte van het hulpaanbod binnen Wageningen. Als het coronavirus voor problemen zorgt, meldt hij deze mensen bijvoorbeeld aan bij de Coronahulp van Welsaam. 

“We hopen mensen in deze moeilijke tijden wat extra hulp en ondersteuning aan te bieden. En als dat vervolgens mogelijk blijkt te zijn, dan is dat natuurlijk fantastisch.” 

Het is een flinke klus om iedereen te bellen, maar gelukkig staat Marcel er niet alleen voor. Er staan genoeg vrijwilligers en collega’s klaar om hierbij te helpen. Ook collega’s uit andere gemeentes springen bij.

Gewone werk gaat ook door

Naast het actief opbellen, gaat het gewone werk ook nog door. Ook dat moet digitaal uitgevoerd worden. Dat blijkt soms lastig te zijn. Om te videobellen moet je een goed werkende laptop met camera hebben. Veel cliënten hebben dat helaas niet. 

“Gelukkig is er telefonisch en via Whatsapp ook veel mogelijk. Een cliënt kan mij bijvoorbeeld via WhatsApp een foto van een brief sturen. Dan kan ik meteen zien of daar iets mee gedaan moet worden of niet”. 

En als er sprake is van een noodsituatie, dan kan Marcel alsnog op huisbezoek gaan. Zijn beroep wordt namelijk gezien als vitaal. Dit betekent dat hij altijd hulp moet bieden als dat nodig is. 

Compliment voor Wageningen

Als laatste wil Marcel graag nog een compliment kwijt.

“Ik sta volledig achter de aanpak in Wageningen, om inwoners actief op te zoeken. Er wordt goed samengewerkt en er zijn al veel mooie initiatieven opgericht, bijvoorbeeld binnen Welsaam. Iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom. Dat vind ik echt heel positief aan Wageningen”. 

Tot slot: 

Indien inwoners van Wageningen alsnog vragen en/of hulp nodig hebben, kunnen ze contact opnemen via:

telefoonnummer: 055-5269200 of via email: info info@meeveluwe.nl

Ook interessant!

coronachackapp_digitaalhuis

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app?

Heb jij hulp nodig bij het installeren van de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD? Of spreek je mensen die hier hulp bij zoeken? Het Digitaalhuis biedt uitkomst: Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen…

Terugblik zomerborrel

Wat fijn om elkaar na lange tijd weer in levenden lijve te zien! Onze zomerborrel van 9 september was niet alleen informatief maar vooral ook weer een warme ontmoeting. Een grote groep mensen van samenwerkingsverband Welsaam kwam bij Kenkon bij elkaar. Een moment om bij te praten, om  nieuwe mensen te leren kennen én om…

Leontine-Carja

Geldproblemen of schulden na corona? SchuldHulpMaatje helpt

De coronacrisis: een moeilijke tijd ook op financieel gebied. Uit cijfers blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. SchuldHulpMaatje Wageningen werkt al 6 jaar in Wageningen, voorheen onder de naam stichting ISOFA. Met de nieuwe naam is er ook een nieuwe website gelanceerd! Neem eens een kijkje op www.schuldhulpmaatje-wageningen.nl. Onze naam…