logo-MEE_Veluwe-c98ce6440bb7a5852df262898fde080f

MEE Veluwe ondersteunt kwetsbare inwoners ook in tijden van corona

Als consulent bij MEE Veluwe ondersteunt Marcel Naus inwoners van Wageningen met een hulpvraag. Hij helpt bijvoorbeeld mensen met ingewikkelde informatie en regelingen. Daarvoor gaat Marcel vaak op huisbezoek. Door het coronavirus is dat helaas niet meer mogelijk. Alleen in uitzonderlijke situaties is een huisbezoek mogelijk, in geval iemand niet telefonisch of via beeldbellen geholpen kan worden. 

“De impact van het coronavirus is behoorlijk. Alles gaat nu digitaal, waardoor je toch het stukje menselijk contact mist. Dat maakt het allemaal net wat lastiger.”  

Kwetsbare inwoners worden opgebeld 

Gelukkig kunnen Marcel en zijn collega’s nog veel betekenen voor hun doelgroep. Ze bellen actief kwetsbare inwoners op om te vragen hoe het met ze gaat. Dit doen ze ook bij inwoners die al eens eerder geholpen zijn. 

“Mensen vinden het heel fijn om gebeld te worden. Gelukkig gaat het goed met de mensen die we tot nu gesproken hebben. Maar we blijven de vraag stellen.” 

Marcel is goed op de hoogte van het hulpaanbod binnen Wageningen. Als het coronavirus voor problemen zorgt, meldt hij deze mensen bijvoorbeeld aan bij de Coronahulp van Welsaam. 

“We hopen mensen in deze moeilijke tijden wat extra hulp en ondersteuning aan te bieden. En als dat vervolgens mogelijk blijkt te zijn, dan is dat natuurlijk fantastisch.” 

Het is een flinke klus om iedereen te bellen, maar gelukkig staat Marcel er niet alleen voor. Er staan genoeg vrijwilligers en collega’s klaar om hierbij te helpen. Ook collega’s uit andere gemeentes springen bij.

Gewone werk gaat ook door

Naast het actief opbellen, gaat het gewone werk ook nog door. Ook dat moet digitaal uitgevoerd worden. Dat blijkt soms lastig te zijn. Om te videobellen moet je een goed werkende laptop met camera hebben. Veel cliënten hebben dat helaas niet. 

“Gelukkig is er telefonisch en via Whatsapp ook veel mogelijk. Een cliënt kan mij bijvoorbeeld via WhatsApp een foto van een brief sturen. Dan kan ik meteen zien of daar iets mee gedaan moet worden of niet”. 

En als er sprake is van een noodsituatie, dan kan Marcel alsnog op huisbezoek gaan. Zijn beroep wordt namelijk gezien als vitaal. Dit betekent dat hij altijd hulp moet bieden als dat nodig is. 

Compliment voor Wageningen

Als laatste wil Marcel graag nog een compliment kwijt.

“Ik sta volledig achter de aanpak in Wageningen, om inwoners actief op te zoeken. Er wordt goed samengewerkt en er zijn al veel mooie initiatieven opgericht, bijvoorbeeld binnen Welsaam. Iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom. Dat vind ik echt heel positief aan Wageningen”. 

Tot slot: 

Indien inwoners van Wageningen alsnog vragen en/of hulp nodig hebben, kunnen ze contact opnemen via:

telefoonnummer: 055-5269200 of via email: info info@meeveluwe.nl

Ook interessant!

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…

auti-cafe

Digitaal Auti-café Wageningen; gezellig en volop in ontwikkeling

Auteur: Karlijn Hermsen (IBASS) Stichting IBASS organiseert sinds 2018 elke tweede dinsdag van de maand het auti-café voor (jong)volwassenen met een vorm van autisme in ‘Ons Huis’. Tijdens de eerste coronagolf hebben we al de eerste stappen gemaakt naar een digitaal auti-café. Toen duidelijk werd in oktober /november dat we nog wel even aangewezen zouden…

osama-saeed-i-C5MR3ZFd8-unsplash

Coronahulp – Verwacht je geldproblemen? Schakel hulp in! 

Hulporganisaties SchuldHulpMaatje (ISOFA) en Thuisadministratie (Humanitas) merken dat het aantal mensen dat hulpvraag is afgenomen in Coronatijd. En dat terwijl uit cijfers juist blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. Ik sprak Leontine van Eck (coördinator SchuldHulpMaatje) en Frank Spijkstra van Thuisadministratie (coördinator Humanitas) over de hulp die hun vrijwilligers bieden. …