logo-MEE_Veluwe-c98ce6440bb7a5852df262898fde080f

MEE Veluwe ondersteunt kwetsbare inwoners ook in tijden van corona

Als consulent bij MEE Veluwe ondersteunt Marcel Naus inwoners van Wageningen met een hulpvraag. Hij helpt bijvoorbeeld mensen met ingewikkelde informatie en regelingen. Daarvoor gaat Marcel vaak op huisbezoek. Door het coronavirus is dat helaas niet meer mogelijk. Alleen in uitzonderlijke situaties is een huisbezoek mogelijk, in geval iemand niet telefonisch of via beeldbellen geholpen kan worden. 

“De impact van het coronavirus is behoorlijk. Alles gaat nu digitaal, waardoor je toch het stukje menselijk contact mist. Dat maakt het allemaal net wat lastiger.”  

Kwetsbare inwoners worden opgebeld 

Gelukkig kunnen Marcel en zijn collega’s nog veel betekenen voor hun doelgroep. Ze bellen actief kwetsbare inwoners op om te vragen hoe het met ze gaat. Dit doen ze ook bij inwoners die al eens eerder geholpen zijn. 

“Mensen vinden het heel fijn om gebeld te worden. Gelukkig gaat het goed met de mensen die we tot nu gesproken hebben. Maar we blijven de vraag stellen.” 

Marcel is goed op de hoogte van het hulpaanbod binnen Wageningen. Als het coronavirus voor problemen zorgt, meldt hij deze mensen bijvoorbeeld aan bij de Coronahulp van Welsaam. 

“We hopen mensen in deze moeilijke tijden wat extra hulp en ondersteuning aan te bieden. En als dat vervolgens mogelijk blijkt te zijn, dan is dat natuurlijk fantastisch.” 

Het is een flinke klus om iedereen te bellen, maar gelukkig staat Marcel er niet alleen voor. Er staan genoeg vrijwilligers en collega’s klaar om hierbij te helpen. Ook collega’s uit andere gemeentes springen bij.

Gewone werk gaat ook door

Naast het actief opbellen, gaat het gewone werk ook nog door. Ook dat moet digitaal uitgevoerd worden. Dat blijkt soms lastig te zijn. Om te videobellen moet je een goed werkende laptop met camera hebben. Veel cliënten hebben dat helaas niet. 

“Gelukkig is er telefonisch en via Whatsapp ook veel mogelijk. Een cliënt kan mij bijvoorbeeld via WhatsApp een foto van een brief sturen. Dan kan ik meteen zien of daar iets mee gedaan moet worden of niet”. 

En als er sprake is van een noodsituatie, dan kan Marcel alsnog op huisbezoek gaan. Zijn beroep wordt namelijk gezien als vitaal. Dit betekent dat hij altijd hulp moet bieden als dat nodig is. 

Compliment voor Wageningen

Als laatste wil Marcel graag nog een compliment kwijt.

“Ik sta volledig achter de aanpak in Wageningen, om inwoners actief op te zoeken. Er wordt goed samengewerkt en er zijn al veel mooie initiatieven opgericht, bijvoorbeeld binnen Welsaam. Iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom. Dat vind ik echt heel positief aan Wageningen”. 

Tot slot: 

Indien inwoners van Wageningen alsnog vragen en/of hulp nodig hebben, kunnen ze contact opnemen via:

telefoonnummer: 055-5269200 of via email: info info@meeveluwe.nl

Ook interessant!

wooden-cubes-473703_1280

Gemeente Wageningen doet mee aan Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid 

De gemeente Wageningen, per 2025 verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid, doet van 1 november 2023 t/m april 2024 mee aan de derde en laatste fase van het project Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid. Het is een project van de Stichting Lezen en Schrijven, de Nationale Bibliotheek en de Stichting Lezen. Doel is een gezinsgerichte aanpak te…

Conny Hoitink (1)

“Inwoners meenemen en hen zien als participanten” – Conny Hoitink in de spotlight

Maak kennis met Conny Hoitink. Haar komst was al aangekondigd, maar per 1 september is ze echt begonnen als Procesbegeleider voor Welsaam. Vrije tijd Ik vind het belangrijk dat je naast je werk iets van vrijwilligerswerk doet. Dat doe ik als buurtbemiddelaar. Een paar keer per jaar word ik ingezet, vaak bij mensen met verschillende…

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…