alexei-scutari-5Zg64OwXJg8-unsplash (1)

Meer dan 350 vrijwilligers in de pool van Coronahulp Wageningen

Meer dan 350 mensen hebben zich aangemeld om andere inwoners van Wageningen te helpen tijdens de Coronacrisis. En dat is goed, het zorgt ervoor dat de vrijwilligerspool blijft stijgen. Als het aantal hulpvragen groter wordt, dan kunnen we die met zijn allen oplossen. 

Ben je vrijwilliger? Let dan op

Rutte en Grapperhaus kondigden verscherpte maatregelen zojuist verscherpte maatregelen af. We moeten nog voorzichtiger zijn om te voorkomen dat het virus zich snel verspreid. 

·       Heb je huisgenoten met koorts?

·       Heb je zelf klachten (neusverkouden, kuchen, hoesten of koorts)?

Als je één van bovenstaande vragen “ja” kunt beantwoorden, kan je geen hulp bieden die fysiek contact vragen, zoals bijvoorbeeld iemand zijn boodschappen. Als wij je bellen voor hulp, geef dat dan aan!

Let op: heb je een mail met je aanmeldformulier gekregen en zit nog in je inbox? Dan kun je die gebruiken om je gezondheidssituatie aan te passen. 

Flyers, boodschappen en andere hulp, bedankt!

Het aantal inwoners dat om hulp vroeg, ligt rond de 30. Een aantal van jullie heeft inmiddels boodschappen gedaan, een verwarming gerepareerd of is benaderd om een luisterend oor te bieden. En niet te vergeten: om alle inwoners te informeren, verspreidden ruim 60 vrijwilligers meer dan 20.000 flyers huis-aan-huis in Wageningen. Hartelijk dank als je hierbij hebt geholpen!

Hulpvraag stijgt als de Coronamaatregelen langer duren

Veel inwoners weten elkaar te vinden, zonder onze tussenkomst. Dat vinden we alleen maar heel goed. Het zorgt ervoor dat veel hulpvragen onderling worden opgelost. Daarnaast horen we van veel mensen dat ze de eerste week nog wel doorkomen. Dat ze pas hulp nodig hebben als de maatregelen langer aanhouden. Het is goed dat er dan een grote vrijwilligerspool klaarstaat. 

Ook interessant!

overhandigen laptops

Gebruikte laptops en tablets voor online lessen

De scholen blijven tot en met de meivakantie gesloten en de meeste kinderen krijgen thuis online onderwijs. Maar niet alle kinderen kunnen de lessen volgen, omdat er in hun gezin geen laptop of tablet aanwezig is. Daarom is in Wageningen een actie gestart om gebruikte laptops en tablets in te zamelen. Sandra Laurens en haar…

Two cups of coffee on a wooden table, the girl holds in her hand one cup of coffee in the background. A photo indicates a meeting of people and a joint pastime

Waar kan ik terecht ondanks de maatregelen tegen het Coronavirus?

Geopend Ben je verkouden, heb je last van je keel, of heb je koorts? Dan vragen we je nadrukkelijk om thuis te blijven. Stadsatelier Ons HuisHarnjesweg 84 Wat? De strengere voorschriften betekenen voor de DACT (dagbesteding) dat we maximaal 3 deelnemers per dagdeel kunnen ontvangen. Om tegemoet te komen aan de vraag naar dagbesteding, worden…

koken voor kanjers

Koken voor Kanjers

Het zijn zware tijden voor de zorgverleners. Zij maken lange dagen in moeilijke omstandigheden, Hoe houden we deze coronakanjers vitaal? Zorgverleners moeten goed eten, maar komen door de corona soms niet toe aan koken of boodschappen doen. Daarom is Regilio Sterk gestart met Koken voor Kanjers. “Net zoals zoveel mensen zitten mijn vrouw Anne en…