alexei-scutari-5Zg64OwXJg8-unsplash (1)

Meer dan 350 vrijwilligers in de pool van Coronahulp Wageningen

Meer dan 350 mensen hebben zich aangemeld om andere inwoners van Wageningen te helpen tijdens de Coronacrisis. En dat is goed, het zorgt ervoor dat de vrijwilligerspool blijft stijgen. Als het aantal hulpvragen groter wordt, dan kunnen we die met zijn allen oplossen. 

Ben je vrijwilliger? Let dan op

Rutte en Grapperhaus kondigden verscherpte maatregelen zojuist verscherpte maatregelen af. We moeten nog voorzichtiger zijn om te voorkomen dat het virus zich snel verspreid. 

·       Heb je huisgenoten met koorts?

·       Heb je zelf klachten (neusverkouden, kuchen, hoesten of koorts)?

Als je één van bovenstaande vragen “ja” kunt beantwoorden, kan je geen hulp bieden die fysiek contact vragen, zoals bijvoorbeeld iemand zijn boodschappen. Als wij je bellen voor hulp, geef dat dan aan!

Let op: heb je een mail met je aanmeldformulier gekregen en zit nog in je inbox? Dan kun je die gebruiken om je gezondheidssituatie aan te passen. 

Flyers, boodschappen en andere hulp, bedankt!

Het aantal inwoners dat om hulp vroeg, ligt rond de 30. Een aantal van jullie heeft inmiddels boodschappen gedaan, een verwarming gerepareerd of is benaderd om een luisterend oor te bieden. En niet te vergeten: om alle inwoners te informeren, verspreidden ruim 60 vrijwilligers meer dan 20.000 flyers huis-aan-huis in Wageningen. Hartelijk dank als je hierbij hebt geholpen!

Hulpvraag stijgt als de Coronamaatregelen langer duren

Veel inwoners weten elkaar te vinden, zonder onze tussenkomst. Dat vinden we alleen maar heel goed. Het zorgt ervoor dat veel hulpvragen onderling worden opgelost. Daarnaast horen we van veel mensen dat ze de eerste week nog wel doorkomen. Dat ze pas hulp nodig hebben als de maatregelen langer aanhouden. Het is goed dat er dan een grote vrijwilligerspool klaarstaat. 

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: