alexei-scutari-5Zg64OwXJg8-unsplash (1)

Meer dan 350 vrijwilligers in de pool van Coronahulp Wageningen

Meer dan 350 mensen hebben zich aangemeld om andere inwoners van Wageningen te helpen tijdens de Coronacrisis. En dat is goed, het zorgt ervoor dat de vrijwilligerspool blijft stijgen. Als het aantal hulpvragen groter wordt, dan kunnen we die met zijn allen oplossen. 

Ben je vrijwilliger? Let dan op

Rutte en Grapperhaus kondigden verscherpte maatregelen zojuist verscherpte maatregelen af. We moeten nog voorzichtiger zijn om te voorkomen dat het virus zich snel verspreid. 

·       Heb je huisgenoten met koorts?

·       Heb je zelf klachten (neusverkouden, kuchen, hoesten of koorts)?

Als je één van bovenstaande vragen “ja” kunt beantwoorden, kan je geen hulp bieden die fysiek contact vragen, zoals bijvoorbeeld iemand zijn boodschappen. Als wij je bellen voor hulp, geef dat dan aan!

Let op: heb je een mail met je aanmeldformulier gekregen en zit nog in je inbox? Dan kun je die gebruiken om je gezondheidssituatie aan te passen. 

Flyers, boodschappen en andere hulp, bedankt!

Het aantal inwoners dat om hulp vroeg, ligt rond de 30. Een aantal van jullie heeft inmiddels boodschappen gedaan, een verwarming gerepareerd of is benaderd om een luisterend oor te bieden. En niet te vergeten: om alle inwoners te informeren, verspreidden ruim 60 vrijwilligers meer dan 20.000 flyers huis-aan-huis in Wageningen. Hartelijk dank als je hierbij hebt geholpen!

Hulpvraag stijgt als de Coronamaatregelen langer duren

Veel inwoners weten elkaar te vinden, zonder onze tussenkomst. Dat vinden we alleen maar heel goed. Het zorgt ervoor dat veel hulpvragen onderling worden opgelost. Daarnaast horen we van veel mensen dat ze de eerste week nog wel doorkomen. Dat ze pas hulp nodig hebben als de maatregelen langer aanhouden. Het is goed dat er dan een grote vrijwilligerspool klaarstaat. 

Ook interessant!

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…

osama-saeed-i-C5MR3ZFd8-unsplash

Coronahulp – Verwacht je geldproblemen? Schakel hulp in! 

Hulporganisaties SchuldHulpMaatje (ISOFA) en Thuisadministratie (Humanitas) merken dat het aantal mensen dat hulpvraag is afgenomen in Coronatijd. En dat terwijl uit cijfers juist blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. Ik sprak Leontine van Eck (coördinator SchuldHulpMaatje) en Frank Spijkstra van Thuisadministratie (coördinator Humanitas) over de hulp die hun vrijwilligers bieden. …

Jet van Zuidland

Coronahulp – Onder de indruk van flexibiliteit van stellen in verwachting

Als er een kindje op komst is, dan is dat een bijzondere tijd. Samen met haar collega’s van Verloskundigenpraktijk De Bakermat, doet Jet van Zuidland er alles aan om zwangere vrouwen en hun partners ook in deze tijd te steunen. Natuurlijk gaat dat nu net even anders dan normaal. Ze werken veel met telefonische consulten…