Geheugenhuis_wageningen

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Het Geheugenhuis in de bblthk geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen.

Informatie vinden

Er is op elk moment informatie en materiaal van het Geheugenhuis te vinden op de eerste verdieping van de bblthk. Ook is er iedere laatste woensdag van de maand is er van 11.00 tot 13.00 uur een informatie-inloop. Deskundige gastheren en -vrouwen nemen dan de tijd en aandacht om met je in gesprek te gaan. Zij weten wat waar te vinden is. Er zijn dan ook technologische hulpmiddelen te bekijken, te lenen of uit te proberen. Hiermee is het mogelijk om veiliger en met gemak goed thuis te kunnen blijven wonen.

Wageningen Dementievriendelijk
Naar schatting wonen in Wageningen circa 600 mensen met dementie of geheugenverlies. Omdat we steeds ouder worden, zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen. Daarom komt er op een centrale plek in de stad een Geheugenhuis. Het Geheugenhuis is gestart omdat niet alle inwoners in Wageningen de weg naar antwoorden op hun vragen over het dagelijks leven met dementie of geheugenverlies makkelijk weten te vinden. Informatie is beschikbaar tijdens de openingstijden van de bblthk.

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. Hierin werken enkele partners van Welsaam, waaronder het Odensehuis, de bblthk en het Vrijwilligers Centrum Wageningen samen met actieve inwoners. Samen zorgen zij ervoor dat Wageningen een stad is waar iedereen zich welkom voelt en goed omgaat met mensen met dementie of geheugenverlies en hun naasten. Van buurman tot bakker en van sportclub tot wijkagent. Een stad waarin alle mensen mee kunnen doen, elkaar kunnen ontmoeten, zich thuis voelen, begrip hebben voor elkaar en zich gesteund voelen.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten?

Als u meer wilt weten over het Geheugenhuis dan kunt u kijken op www.odensehuiswageningen.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar post@odensehuiswageningen.nl of bellen met 0317 358 711 of 06 438 904 32.

Ook interessant!

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

perspectieffonds

Dit jaar nog extra budget nodig?

Het Perspectieffonds biedt je misschien uitkomt! Het perspectieffonds financiert namelijk vraaggerichte activiteiten, voorlichting en andere activiteiten in relatie tot de thema’s van Welsaam. Maar: dit potje van 2021 is nog niet leeg! Waarschijnlijk door de coronamaatregelen kwamen er maar weinig aanvragen binnen dit jaar. Het zou zonde zijn als er geld in het fonds blijft…

spreekuur_vluchtelingenwerk

Nieuw: avondspreekuur Vluchtelingenwerk

Om vluchtelingen nóg beter van informatie te voorzien, start Vluchtelingenwerk met een spreekuur in de avond. Dit spreekuur is voor statushouders die werken of naar school gaan. Het avondspreekuur is elke woensdag tussen 17.30 – 19.00 uur en is op afspraak. Afspraak maken gaat via WhatsApp 06-85527502 (app “Naam + onderwerp”). Vluchtelingenwerk heeft een regulier…