Geheugenhuis_wageningen

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Het Geheugenhuis in de bblthk geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen.

Informatie vinden

Er is op elk moment informatie en materiaal van het Geheugenhuis te vinden op de eerste verdieping van de bblthk. Ook is er iedere laatste woensdag van de maand is er van 11.00 tot 13.00 uur een informatie-inloop. Deskundige gastheren en -vrouwen nemen dan de tijd en aandacht om met je in gesprek te gaan. Zij weten wat waar te vinden is. Er zijn dan ook technologische hulpmiddelen te bekijken, te lenen of uit te proberen. Hiermee is het mogelijk om veiliger en met gemak goed thuis te kunnen blijven wonen.

Wageningen Dementievriendelijk
Naar schatting wonen in Wageningen circa 600 mensen met dementie of geheugenverlies. Omdat we steeds ouder worden, zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen. Daarom komt er op een centrale plek in de stad een Geheugenhuis. Het Geheugenhuis is gestart omdat niet alle inwoners in Wageningen de weg naar antwoorden op hun vragen over het dagelijks leven met dementie of geheugenverlies makkelijk weten te vinden. Informatie is beschikbaar tijdens de openingstijden van de bblthk.

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. Hierin werken enkele partners van Welsaam, waaronder het Odensehuis, de bblthk en het Vrijwilligers Centrum Wageningen samen met actieve inwoners. Samen zorgen zij ervoor dat Wageningen een stad is waar iedereen zich welkom voelt en goed omgaat met mensen met dementie of geheugenverlies en hun naasten. Van buurman tot bakker en van sportclub tot wijkagent. Een stad waarin alle mensen mee kunnen doen, elkaar kunnen ontmoeten, zich thuis voelen, begrip hebben voor elkaar en zich gesteund voelen.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten?

Als u meer wilt weten over het Geheugenhuis dan kunt u kijken op www.odensehuiswageningen.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar post@odensehuiswageningen.nl of bellen met 0317 358 711 of 06 438 904 32.

Ook interessant!

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt, óók in de toekomst

Op 6 juli maakte de gemeente bekend dat Welsaam een nieuwe overeenkomst voor preventieve hulp en ondersteuning aan inwoners van Wageningen gegund heeft gekregen. Oók de komende jaren kunnen inwoners gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van Welsaam. Op 23 februari kondigde de gemeente Wageningen aan dat ze een nieuwe overeenkomst wilde…

sparkcentre_welsaam

Buurtonderzoek brengt vonk om groter vuur aan te steken

De afgelopen tien weken werkten acht studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een Sparkcentre samen met het Odensehuis en Solidez. Deze studenten studeren drie verschillende richtingen: voeding & diëtiek, mondheelkunde en verpleegkunde, en  hebben gemeen dat ze allemaal kijken naar de gezondheid van mensen. Door samen onderzoek te doen in de wijken Hamelakkers en…

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24 uur)

Wil jij jouw communicatie-expertise inzetten en bijdragen aan een inclusieve stad? Een stad waarin iedereen erbij hoort en kansen krijgt om mee te doen? Dan zoeken we jou! Welsaam, het samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een communicatiemedewerker voor 24 uur in de week. Welsaam Welsaam is het samenwerkingsverband van 23 organisaties op…