geheugenhuis

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Op woensdag 27 oktober om 11.00 uur opent Het Geheugenhuis in de bblthk. Het Geheugenhuis geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen.

Informatie vinden

Er is op elk moment informatie en materiaal van het Geheugenhuis te vinden op de eerste verdieping van de bblthk. Ook is er iedere laatste woensdag van de maand is er van 11.00 tot 13.00 uur een informatie-inloop. Deskundige gastheren en -vrouwen nemen dan de tijd en aandacht om met je in gesprek te gaan. Zij weten wat waar te vinden is. Er zijn dan ook technologische hulpmiddelen te bekijken, te lenen of uit te proberen. Hiermee is het mogelijk om veiliger en met gemak goed thuis te kunnen blijven wonen.

Wageningen Dementievriendelijk
Naar schatting wonen in Wageningen circa 600 mensen met dementie of geheugenverlies. Omdat we steeds ouder worden, zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen. Daarom komt er op een centrale plek in de stad een Geheugenhuis. Het Geheugenhuis is gestart omdat niet alle inwoners in Wageningen de weg naar antwoorden op hun vragen over het dagelijks leven met dementie of geheugenverlies makkelijk weten te vinden. Informatie is beschikbaar tijdens de openingstijden van de bblthk.

Het Geheugenhuis is een initiatief van ‘Wageningen Dementievriendelijk’. Hierin werken enkele partners van Welsaam, waaronder het Odensehuis, de bblthk en het Vrijwilligers Centrum Wageningen samen met actieve inwoners. Samen zorgen zij ervoor dat Wageningen een stad is waar iedereen zich welkom voelt en goed omgaat met mensen met dementie of geheugenverlies en hun naasten. Van buurman tot bakker en van sportclub tot wijkagent. Een stad waarin alle mensen mee kunnen doen, elkaar kunnen ontmoeten, zich thuis voelen, begrip hebben voor elkaar en zich gesteund voelen.

Heeft u vragen? Wilt u meer weten?

Als u meer wilt weten over het Geheugenhuis dan kunt u kijken op www.odensehuiswageningen.nl. U kunt ook een e-mail sturen naar post@odensehuiswageningen.nl of bellen met 0317 358 711 of 06 438 904 32.

Ook interessant!

coronachackapp_digitaalhuis

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app?

Heb jij hulp nodig bij het installeren van de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD? Of spreek je mensen die hier hulp bij zoeken? Het Digitaalhuis biedt uitkomst: Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen…

meedoen_in_wageningen

Meedoen in Wageningen

In 2021 kwamen er diverse artikelen in De Stad Wageningen van Welsaam en Startpunt samen. Elke keer samen met één van de samenwerkingspartners, zoals Solidez. Hieronder leest u de artikelen terug. februari 2021 – thema Verbinding – Maatjesproject van Humanitas | Mini-meetings Solidez mei 2021 – thema Geld – Karin leefde drie jaar van een…

Narin en Marjolijn (1)

Bekend maakt Bemind: Narin en Marjolijn over vluchten en een leven opbouwen in Nederland

Met het project Bekend maakt Bemind biedt Vluchtelingenwerk leerlingen, collega’s of andere gezelschappen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een vluchteling. Het doel: meer inzicht, empathie en begrip creëren voor vluchtelingen in Nederland.  Narin (24) is zeven jaar geleden, samen met haar ouders, broertje en zusje, gevlucht uit Syrië. Marjolijn is vrijwilliger bij…