Christel Hoogland (1)

Nieuwe procesbegeleider Welsaam stelt zich voor – maak kennis met Christel Hoogland

Sinds 11 augustus heeft Welsaam een nieuwe procesbegeleider, Christel Hoogland. Haar bedrijf KIK-start is “ontstaan vanuit de overtuiging dat er zo veel complexe maatschappelijke uitdagingen zijn én nog veel meer kansen.” Kansen die ze graag omzet in resultaat om zo de wereld een stukje mooier te maken. Tijd voor een korte kennismaking met Christel. 

Wie is Christel Hoogland?

Ik ben Christel Hoogland, woon in Bemmel met man en 3 kids. Na lange tijd internationaal te hebben gewerkt, werk ik sinds 2010 in Nederland en sinds 2017 als zelfstandig ondernemer. Ik ben altijd werkzaam geweest in het maatschappelijke domein en ken de inhoud van het werk van Welsaam. Die kennis breng ik graag mee naast mijn ervaring in het begeleiden van processen gericht op inhoudelijke vernieuwing en de samenwerking tussen verschillende partijen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd is altijd goed gevuld. Ik houd van een huis vol met kinderen, familie en vrienden, lekker koken en eten. Ik sport (spinnen en wandelen) graag, speel toetsen in een band, klus, werk in de tuin of lees een goed boek. Ook ga ik graag naar festivals en houd van reizen. Liefst met onze brandweer camper of met rugzak op en niet wetend waar de reis precies naar toe gaat.

Vertel eens iets over jouw interesse in maatschappelijke uitdagingen en specifiek deze klus…
Ik zet graag mijn tanden in maatschappelijke uitdagingen die een complexe puzzel zijn. Complex vanwege het vraagstuk of vanwege de verschillende stakeholders die betrokken zijn. Ik vind het een uitdaging om te werken aan een gezamenlijke visie en praktijk, de neuzen dezelfde kant op, een gedragen resultaat. Altijd vanuit de bedoeling: voor wie doen we dit?

Welsaam is een mooi voorbeeld van anders denken en doen. Ik geloof dat deze nieuwe vorm van samenwerking een meerwaarde kan hebben voor de individuele partners en nog belangrijker voor de bewoners. Het is dan wel belangrijk om oog te hebben voor ieders perspectief en eigenheid, om iedere partij te horen. Als je dit goed weet te verbinden kan je van 1+1 = 3 maken.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je aanstelling?
Gesprekken voeren, ophalen wat er leeft en nodig is, waar energie op zit, waar de aandachtspunten liggen. Ik sluit aan bij het volgende kerngroepoverleg en ik heb al leesvoer gekregen, dus daar ga ik ook lekker induiken.

Heb je al een vraag of oproep aan de organisaties die verbonden zijn met Welsaam?
Klopt gerust aan om kennis te maken, om belangrijke informatie te delen of te signaleren als er iets niet lekker loopt. Ik weet graag wat er speelt zodat ik daar in het proces aandacht aan kan besteden.
Je kan me ook vragen om even te sparren over stappen in het proces. Ik reageer altijd snel.

Wil je meer weten over Christel’s bedrijf? Neem dan een kijkje op de website: kik-start.nl

Ook interessant!

Happy diverse people together in the park

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24-28 uur)

Wil jij meewerken aan een inclusieve stad waarin iedereen meedoet, kansen krijgt en erbij hoort? Dat zoeken we jou! Welsaam, samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een tijdelijke communicatiemedewerker voor 24-28 uur in de week. De uitdaging Welsaam staat voor een geweldige uitdaging. Na vier jaar samenwerken nadert het einde van onze contractstermijn…

Stadscoördinator

Doorontwikkeling Thuis en 3 vacatures

Bericht van Thuis Wageningen. Thuis heeft mooie ambities om door te ontwikkelen richting een sociale onderneming. Thuis bestaat inmiddels 5 jaar en heeft zich vanaf het begin af aan gericht op een eerlijke, verbonden en duurzame stad. Hierin hebben we vooral op en vanuit onze locatie gewerkt. Wij zien echter ook heel veel kansen om…

Narin en Marjolijn (1)

Bekend maakt Bemind: Narin en Marjolijn over vluchten en een leven opbouwen in Nederland

Met het project Bekend maakt Bemind biedt Vluchtelingenwerk leerlingen, collega’s of andere gezelschappen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een vluchteling. Het doel: meer inzicht, empathie en begrip creëren voor vluchtelingen in Nederland.  Narin (24) is zeven jaar geleden, samen met haar ouders, broertje en zusje, gevlucht uit Syrië. Marjolijn is vrijwilliger bij…