Christel Hoogland (1)

Nieuwe procesbegeleider Welsaam stelt zich voor – maak kennis met Christel Hoogland

Sinds 11 augustus heeft Welsaam een nieuwe procesbegeleider, Christel Hoogland. Haar bedrijf KIK-start is “ontstaan vanuit de overtuiging dat er zo veel complexe maatschappelijke uitdagingen zijn én nog veel meer kansen.” Kansen die ze graag omzet in resultaat om zo de wereld een stukje mooier te maken. Tijd voor een korte kennismaking met Christel. 

Wie is Christel Hoogland?

Ik ben Christel Hoogland, woon in Bemmel met man en 3 kids. Na lange tijd internationaal te hebben gewerkt, werk ik sinds 2010 in Nederland en sinds 2017 als zelfstandig ondernemer. Ik ben altijd werkzaam geweest in het maatschappelijke domein en ken de inhoud van het werk van Welsaam. Die kennis breng ik graag mee naast mijn ervaring in het begeleiden van processen gericht op inhoudelijke vernieuwing en de samenwerking tussen verschillende partijen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd is altijd goed gevuld. Ik houd van een huis vol met kinderen, familie en vrienden, lekker koken en eten. Ik sport (spinnen en wandelen) graag, speel toetsen in een band, klus, werk in de tuin of lees een goed boek. Ook ga ik graag naar festivals en houd van reizen. Liefst met onze brandweer camper of met rugzak op en niet wetend waar de reis precies naar toe gaat.

Vertel eens iets over jouw interesse in maatschappelijke uitdagingen en specifiek deze klus…
Ik zet graag mijn tanden in maatschappelijke uitdagingen die een complexe puzzel zijn. Complex vanwege het vraagstuk of vanwege de verschillende stakeholders die betrokken zijn. Ik vind het een uitdaging om te werken aan een gezamenlijke visie en praktijk, de neuzen dezelfde kant op, een gedragen resultaat. Altijd vanuit de bedoeling: voor wie doen we dit?

Welsaam is een mooi voorbeeld van anders denken en doen. Ik geloof dat deze nieuwe vorm van samenwerking een meerwaarde kan hebben voor de individuele partners en nog belangrijker voor de bewoners. Het is dan wel belangrijk om oog te hebben voor ieders perspectief en eigenheid, om iedere partij te horen. Als je dit goed weet te verbinden kan je van 1+1 = 3 maken.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je aanstelling?
Gesprekken voeren, ophalen wat er leeft en nodig is, waar energie op zit, waar de aandachtspunten liggen. Ik sluit aan bij het volgende kerngroepoverleg en ik heb al leesvoer gekregen, dus daar ga ik ook lekker induiken.

Heb je al een vraag of oproep aan de organisaties die verbonden zijn met Welsaam?
Klopt gerust aan om kennis te maken, om belangrijke informatie te delen of te signaleren als er iets niet lekker loopt. Ik weet graag wat er speelt zodat ik daar in het proces aandacht aan kan besteden.
Je kan me ook vragen om even te sparren over stappen in het proces. Ik reageer altijd snel.

Wil je meer weten over Christel’s bedrijf? Neem dan een kijkje op de website: kik-start.nl

Ook interessant!

geheugenhuis

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Op woensdag 27 oktober om 11.00 uur opent Het Geheugenhuis in de bblthk. Het Geheugenhuis geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen. Informatie vinden Er…

coronachackapp_digitaalhuis

Hulp nodig bij de CoronaCheck-app?

Heb jij hulp nodig bij het installeren van de coronacheck-app en het aanvragen van DigiD? Of spreek je mensen die hier hulp bij zoeken? Het Digitaalhuis biedt uitkomst: Er zijn de komende weken op bepaalde tijden vrijwilligers van het Digitaalhuis in de bblthk om te helpen. Bel de bblthk of kom langs om te horen…

meedoen_in_wageningen

Meedoen in Wageningen

In 2021 kwamen er diverse artikelen in De Stad Wageningen van Welsaam en Startpunt samen. Elke keer samen met één van de samenwerkingspartners, zoals Solidez. Hieronder leest u de artikelen terug. februari 2021 – thema Verbinding – Maatjesproject van Humanitas | Mini-meetings Solidez mei 2021 – thema Geld – Karin leefde drie jaar van een…