Christel Hoogland (1)

Nieuwe procesbegeleider Welsaam stelt zich voor – maak kennis met Christel Hoogland

Sinds 11 augustus heeft Welsaam een nieuwe procesbegeleider, Christel Hoogland. Haar bedrijf KIK-start is “ontstaan vanuit de overtuiging dat er zo veel complexe maatschappelijke uitdagingen zijn én nog veel meer kansen.” Kansen die ze graag omzet in resultaat om zo de wereld een stukje mooier te maken. Tijd voor een korte kennismaking met Christel. 

Wie is Christel Hoogland?

Ik ben Christel Hoogland, woon in Bemmel met man en 3 kids. Na lange tijd internationaal te hebben gewerkt, werk ik sinds 2010 in Nederland en sinds 2017 als zelfstandig ondernemer. Ik ben altijd werkzaam geweest in het maatschappelijke domein en ken de inhoud van het werk van Welsaam. Die kennis breng ik graag mee naast mijn ervaring in het begeleiden van processen gericht op inhoudelijke vernieuwing en de samenwerking tussen verschillende partijen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd is altijd goed gevuld. Ik houd van een huis vol met kinderen, familie en vrienden, lekker koken en eten. Ik sport (spinnen en wandelen) graag, speel toetsen in een band, klus, werk in de tuin of lees een goed boek. Ook ga ik graag naar festivals en houd van reizen. Liefst met onze brandweer camper of met rugzak op en niet wetend waar de reis precies naar toe gaat.

Vertel eens iets over jouw interesse in maatschappelijke uitdagingen en specifiek deze klus…
Ik zet graag mijn tanden in maatschappelijke uitdagingen die een complexe puzzel zijn. Complex vanwege het vraagstuk of vanwege de verschillende stakeholders die betrokken zijn. Ik vind het een uitdaging om te werken aan een gezamenlijke visie en praktijk, de neuzen dezelfde kant op, een gedragen resultaat. Altijd vanuit de bedoeling: voor wie doen we dit?

Welsaam is een mooi voorbeeld van anders denken en doen. Ik geloof dat deze nieuwe vorm van samenwerking een meerwaarde kan hebben voor de individuele partners en nog belangrijker voor de bewoners. Het is dan wel belangrijk om oog te hebben voor ieders perspectief en eigenheid, om iedere partij te horen. Als je dit goed weet te verbinden kan je van 1+1 = 3 maken.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je aanstelling?
Gesprekken voeren, ophalen wat er leeft en nodig is, waar energie op zit, waar de aandachtspunten liggen. Ik sluit aan bij het volgende kerngroepoverleg en ik heb al leesvoer gekregen, dus daar ga ik ook lekker induiken.

Heb je al een vraag of oproep aan de organisaties die verbonden zijn met Welsaam?
Klopt gerust aan om kennis te maken, om belangrijke informatie te delen of te signaleren als er iets niet lekker loopt. Ik weet graag wat er speelt zodat ik daar in het proces aandacht aan kan besteden.
Je kan me ook vragen om even te sparren over stappen in het proces. Ik reageer altijd snel.

Wil je meer weten over Christel’s bedrijf? Neem dan een kijkje op de website: kik-start.nl

Ook interessant!

wageningen

Uitnodiging herfstcollege: De leefbare stad

Wat maakt een stad leefbaar? En hoe vertaal je een maatschappelijke opgave als ‘gezondheid’ naar de fysieke omgeving? Kom voor antwoorden op deze vragen woensdag 16 september naar het herfstcollege ‘De leefbare stad’. Sprekers op deze avond zijn dr. ir. Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de WUR en Thomas Steensma van Adema Architecten.  Datum: Woensdag…

Vacature Odensehuis

Vacature Sociaal Werker 28 – 32 uur voor Odensehuis Gelderse Vallei e.o.

Het Odensehuis Gelderse Vallei e.o. te Wageningen is een ontmoetings-, activiteiten- en informatiecentrum voor mensen met geheugenverlies en/of beginnende dementie en hun naasten. Opgezet door inwoners van Wageningen, die in hun leven te maken hadden met (de zorg voor) mensen met dementie. Het biedt perspectief aan mensen met geheugenverlies en dementie om zo lang mogelijk…

Corona resultaten Welsaam

Wat betekende Corona voor de resultaten van Welsaam?

De halfjaarrapportage van Welsaam* ziet er anders uit dan normaal. Dat is niet gek, door Corona zijn de werkzaamheden ook niet zoals normaal. Elke categorie waaraan Welsaampartners werken, had zijn eigen uitdagingen en oplossingen. Hieronder vind je de samenvatting die Esther van der Zee schreef op basis van de ervaringen van de partners. Categorie 1…