Christel Hoogland (1)

Nieuwe procesbegeleider Welsaam stelt zich voor – maak kennis met Christel Hoogland

Sinds 11 augustus heeft Welsaam een nieuwe procesbegeleider, Christel Hoogland. Haar bedrijf KIK-start is “ontstaan vanuit de overtuiging dat er zo veel complexe maatschappelijke uitdagingen zijn én nog veel meer kansen.” Kansen die ze graag omzet in resultaat om zo de wereld een stukje mooier te maken. Tijd voor een korte kennismaking met Christel. 

Wie is Christel Hoogland?

Ik ben Christel Hoogland, woon in Bemmel met man en 3 kids. Na lange tijd internationaal te hebben gewerkt, werk ik sinds 2010 in Nederland en sinds 2017 als zelfstandig ondernemer. Ik ben altijd werkzaam geweest in het maatschappelijke domein en ken de inhoud van het werk van Welsaam. Die kennis breng ik graag mee naast mijn ervaring in het begeleiden van processen gericht op inhoudelijke vernieuwing en de samenwerking tussen verschillende partijen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Mijn vrije tijd is altijd goed gevuld. Ik houd van een huis vol met kinderen, familie en vrienden, lekker koken en eten. Ik sport (spinnen en wandelen) graag, speel toetsen in een band, klus, werk in de tuin of lees een goed boek. Ook ga ik graag naar festivals en houd van reizen. Liefst met onze brandweer camper of met rugzak op en niet wetend waar de reis precies naar toe gaat.

Vertel eens iets over jouw interesse in maatschappelijke uitdagingen en specifiek deze klus…
Ik zet graag mijn tanden in maatschappelijke uitdagingen die een complexe puzzel zijn. Complex vanwege het vraagstuk of vanwege de verschillende stakeholders die betrokken zijn. Ik vind het een uitdaging om te werken aan een gezamenlijke visie en praktijk, de neuzen dezelfde kant op, een gedragen resultaat. Altijd vanuit de bedoeling: voor wie doen we dit?

Welsaam is een mooi voorbeeld van anders denken en doen. Ik geloof dat deze nieuwe vorm van samenwerking een meerwaarde kan hebben voor de individuele partners en nog belangrijker voor de bewoners. Het is dan wel belangrijk om oog te hebben voor ieders perspectief en eigenheid, om iedere partij te horen. Als je dit goed weet te verbinden kan je van 1+1 = 3 maken.

Wat is het eerste dat je gaat doen na je aanstelling?
Gesprekken voeren, ophalen wat er leeft en nodig is, waar energie op zit, waar de aandachtspunten liggen. Ik sluit aan bij het volgende kerngroepoverleg en ik heb al leesvoer gekregen, dus daar ga ik ook lekker induiken.

Heb je al een vraag of oproep aan de organisaties die verbonden zijn met Welsaam?
Klopt gerust aan om kennis te maken, om belangrijke informatie te delen of te signaleren als er iets niet lekker loopt. Ik weet graag wat er speelt zodat ik daar in het proces aandacht aan kan besteden.
Je kan me ook vragen om even te sparren over stappen in het proces. Ik reageer altijd snel.

Wil je meer weten over Christel’s bedrijf? Neem dan een kijkje op de website: kik-start.nl

Ook interessant!

Happy diverse people together in the park

Het jaarverslag 2020 is uit!

Het jaar 2020 stond in het teken van improviseren. Er kwam veel energie en creativiteit los en alle zeilen werden bijgezet om de dienstverlening zoveel mogelijk door te laten gaan. Lees alles over de initiatieven en waardering van inwoners in het jaarverslag 2020.

alexis-brown--Xv7k95vOFA-unsplash

Welsaam krijgt contractverlenging

Het college heeft Welsaam een jaar contractverlenging gegeven. Dat betekent dat we niet dit jaar, maar volgend jaar te maken krijgen met nieuwe aanbestedingen. Welsaam heeft hierbij de kanttekening geplaatst dat aanbesteden risicovol is en dat de relaties die zijn opgebouwd binnen Welsaam en met inwoners, niet inwisselbaar zijn. Deze samenwerking in Wageningen is uniek…

burgerinitiatievenfestival

Bewonersinitiatieven festival ” We doen het samen”

Wil jij je bewonersinitiatief een boost geven? En heb je zin in een dag vol nieuwe kennismakingen, concrete tips en interessante workshops? Kom dan naar het We doen het samen! Festivalop zaterdag 30 maart in deProdentfabriek in Amersfoort. Stichting DOEN is partner van dit festival en zij hebben een mooi programma voor je samengesteld. In…