Onze halfjaarrapportage

Een half jaar vliegt voorbij, zeker als je volop in ontwikkeling bent. Doordat we elkaar niet zo vaak zien en omdat elke organisatie binnen Welsaam zó eigen is, vergeet je af en toe ook dat we met elkaar mooie resultaten neerzetten! Wat denk je hiervan:

 • Verbinden en ontmoeten
  We organiseerden een-op-een ontmoetingen, online activiteiten en wandelingen waarbij je andere, nieuwe mensen kon leren kennen en ontmoeten. Ook gingen veel plekken in de stad weer open, zo konden inwoners weer terecht voor info en advies, en konden activiteiten in de wijk weer doorgaan.
 • Informeren, signaleren en uitwisselen
  Afgelopen half jaar investeerde Welsaam flink in het contact met jongeren, in ambulant werk en in het vinden van vrijwilligers. En vele organisaties zijn actief op de nieuwe vacaturebank, dat is goed nieuws.
 • Vraaggerichte hulp en ondersteuning
  Ondanks Corona is de hulp aan onze inwoners zo goed als doorgegaan. Soms kon er kon voorzichtig en veilig op anderhalve meter toch contact plaatsvinden. Soms werden er ook online alternatieven gevonden. Toch voelen wij wel dat de rek er wel uit is: inwoners stelden hun hulpvraag uit, er zijn langere wachtlijsten, minder vrijwilligers en de bestaande capaciteit bij de formele hulp is beperkt.
 • Meedoen en initiatieven
  Het zal je niet verbazen dat het meedoen aan de samenleving lastig was tijdens de coronapandemie en de lockdown(s). Toch deden wij ons uiterste best om activiteiten voor de meest kwetsbare inwoners van Wageningen door te laten gaan, zoals de DACT-dagbesteding. Of de creatieve en sportieve buitenactiviteiten voor kinderen. En de taallessen voor vluchtelingen.

Dat zijn resultaten waar wij trots op zijn! Dit is nog maar een greep uit de halfjaarrapportage 2021. Wil je meer lezen over de resultaten van Welsaam? Alle rapportages zijn hieronder te vinden. Veel leesplezier!

Halfjaarverslag 2021 Welsaam algemeen deel

Halfjaarverslag 2021 – Verbinden en ontmoeten (Categorie 1)

Halfjaarverslag 2021 – Informeren, signaleren en uitwisselen (Categorie 2)

Halfjaarverslag 2021 – Vraaggerichte hulp en ondersteuning(Categorie 3)

Halfjaarverslag 2021 -Meedoen en initiatieven (Categorie 4)

Ook interessant!

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt, óók in de toekomst

Op 6 juli maakte de gemeente bekend dat Welsaam een nieuwe overeenkomst voor preventieve hulp en ondersteuning aan inwoners van Wageningen gegund heeft gekregen. Oók de komende jaren kunnen inwoners gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van Welsaam. Op 23 februari kondigde de gemeente Wageningen aan dat ze een nieuwe overeenkomst wilde…

sparkcentre_welsaam

Buurtonderzoek brengt vonk om groter vuur aan te steken

De afgelopen tien weken werkten acht studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een Sparkcentre samen met het Odensehuis en Solidez. Deze studenten studeren drie verschillende richtingen: voeding & diëtiek, mondheelkunde en verpleegkunde, en  hebben gemeen dat ze allemaal kijken naar de gezondheid van mensen. Door samen onderzoek te doen in de wijken Hamelakkers en…

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24 uur)

Wil jij jouw communicatie-expertise inzetten en bijdragen aan een inclusieve stad? Een stad waarin iedereen erbij hoort en kansen krijgt om mee te doen? Dan zoeken we jou! Welsaam, het samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een communicatiemedewerker voor 24 uur in de week. Welsaam Welsaam is het samenwerkingsverband van 23 organisaties op…