Onze halfjaarrapportage

Een half jaar vliegt voorbij, zeker als je volop in ontwikkeling bent. Doordat we elkaar niet zo vaak zien en omdat elke organisatie binnen Welsaam zó eigen is, vergeet je af en toe ook dat we met elkaar mooie resultaten neerzetten! Wat denk je hiervan:

 • Verbinden en ontmoeten
  We organiseerden een-op-een ontmoetingen, online activiteiten en wandelingen waarbij je andere, nieuwe mensen kon leren kennen en ontmoeten. Ook gingen veel plekken in de stad weer open, zo konden inwoners weer terecht voor info en advies, en konden activiteiten in de wijk weer doorgaan.
 • Informeren, signaleren en uitwisselen
  Afgelopen half jaar investeerde Welsaam flink in het contact met jongeren, in ambulant werk en in het vinden van vrijwilligers. En vele organisaties zijn actief op de nieuwe vacaturebank, dat is goed nieuws.
 • Vraaggerichte hulp en ondersteuning
  Ondanks Corona is de hulp aan onze inwoners zo goed als doorgegaan. Soms kon er kon voorzichtig en veilig op anderhalve meter toch contact plaatsvinden. Soms werden er ook online alternatieven gevonden. Toch voelen wij wel dat de rek er wel uit is: inwoners stelden hun hulpvraag uit, er zijn langere wachtlijsten, minder vrijwilligers en de bestaande capaciteit bij de formele hulp is beperkt.
 • Meedoen en initiatieven
  Het zal je niet verbazen dat het meedoen aan de samenleving lastig was tijdens de coronapandemie en de lockdown(s). Toch deden wij ons uiterste best om activiteiten voor de meest kwetsbare inwoners van Wageningen door te laten gaan, zoals de DACT-dagbesteding. Of de creatieve en sportieve buitenactiviteiten voor kinderen. En de taallessen voor vluchtelingen.

Dat zijn resultaten waar wij trots op zijn! Dit is nog maar een greep uit de halfjaarrapportage 2021. Wil je meer lezen over de resultaten van Welsaam? Alle rapportages zijn hieronder te vinden. Veel leesplezier!

Halfjaarverslag 2021 Welsaam algemeen deel

Halfjaarverslag 2021 – Verbinden en ontmoeten (Categorie 1)

Halfjaarverslag 2021 – Informeren, signaleren en uitwisselen (Categorie 2)

Halfjaarverslag 2021 – Vraaggerichte hulp en ondersteuning(Categorie 3)

Halfjaarverslag 2021 -Meedoen en initiatieven (Categorie 4)

Ook interessant!

wooden-cubes-473703_1280

Gemeente Wageningen doet mee aan Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid 

De gemeente Wageningen, per 2025 verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid, doet van 1 november 2023 t/m april 2024 mee aan de derde en laatste fase van het project Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid. Het is een project van de Stichting Lezen en Schrijven, de Nationale Bibliotheek en de Stichting Lezen. Doel is een gezinsgerichte aanpak te…

foto Lichtjesavond Wageningen - Marijke van der Giessen

Lichtjesavond om dierbare overledenen te gedenken

Op zondag 5 november om 19.00u is de jaarlijkse Lichtjesavond op begraafplaats De Leeuwerenk, Oude Diedenweg 64 in Wageningen. Het wordt een sfeervolle avond om dierbare overledenen te herdenken en even stil te staan bij het gemis. Alle deelnemers krijgen een kaarsje. Daarmee lopen ze langs een verlichte route tot de natuurbegraafplaats achter op het…

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…