Onze halfjaarrapportage

Een half jaar vliegt voorbij, zeker als je volop in ontwikkeling bent. Doordat we elkaar niet zo vaak zien en omdat elke organisatie binnen Welsaam zó eigen is, vergeet je af en toe ook dat we met elkaar mooie resultaten neerzetten! Wat denk je hiervan:

 • Verbinden en ontmoeten
  We organiseerden een-op-een ontmoetingen, online activiteiten en wandelingen waarbij je andere, nieuwe mensen kon leren kennen en ontmoeten. Ook gingen veel plekken in de stad weer open, zo konden inwoners weer terecht voor info en advies, en konden activiteiten in de wijk weer doorgaan.
 • Informeren, signaleren en uitwisselen
  Afgelopen half jaar investeerde Welsaam flink in het contact met jongeren, in ambulant werk en in het vinden van vrijwilligers. En vele organisaties zijn actief op de nieuwe vacaturebank, dat is goed nieuws.
 • Vraaggerichte hulp en ondersteuning
  Ondanks Corona is de hulp aan onze inwoners zo goed als doorgegaan. Soms kon er kon voorzichtig en veilig op anderhalve meter toch contact plaatsvinden. Soms werden er ook online alternatieven gevonden. Toch voelen wij wel dat de rek er wel uit is: inwoners stelden hun hulpvraag uit, er zijn langere wachtlijsten, minder vrijwilligers en de bestaande capaciteit bij de formele hulp is beperkt.
 • Meedoen en initiatieven
  Het zal je niet verbazen dat het meedoen aan de samenleving lastig was tijdens de coronapandemie en de lockdown(s). Toch deden wij ons uiterste best om activiteiten voor de meest kwetsbare inwoners van Wageningen door te laten gaan, zoals de DACT-dagbesteding. Of de creatieve en sportieve buitenactiviteiten voor kinderen. En de taallessen voor vluchtelingen.

Dat zijn resultaten waar wij trots op zijn! Dit is nog maar een greep uit de halfjaarrapportage 2021. Wil je meer lezen over de resultaten van Welsaam? Alle rapportages zijn hieronder te vinden. Veel leesplezier!

Halfjaarverslag 2021 Welsaam algemeen deel

Halfjaarverslag 2021 – Verbinden en ontmoeten (Categorie 1)

Halfjaarverslag 2021 – Informeren, signaleren en uitwisselen (Categorie 2)

Halfjaarverslag 2021 – Vraaggerichte hulp en ondersteuning(Categorie 3)

Halfjaarverslag 2021 -Meedoen en initiatieven (Categorie 4)

Ook interessant!

Geheugenhuis_wageningen

Nieuw in Wageningen: het Geheugenhuis

Het Geheugenhuis in de bblthk geeft antwoorden op vragen over een goed dagelijks leven met dementie of geheugenverlies. Je kunt er vragen stellen, praktische hulp en informatie vinden en praktische materialen uitproberen. Er zijn ook boeken, spelmaterialen en technische hulpmiddelen te leen. Informatie vinden Er is op elk moment informatie en materiaal van het Geheugenhuis te…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

perspectieffonds

Dit jaar nog extra budget nodig?

Het Perspectieffonds biedt je misschien uitkomt! Het perspectieffonds financiert namelijk vraaggerichte activiteiten, voorlichting en andere activiteiten in relatie tot de thema’s van Welsaam. Maar: dit potje van 2021 is nog niet leeg! Waarschijnlijk door de coronamaatregelen kwamen er maar weinig aanvragen binnen dit jaar. Het zou zonde zijn als er geld in het fonds blijft…