
Repair Café Noordwest
Wat is een Repair Café?
Die mooie klok van je moeder die het niet meer doet, of dat fietsje van je zoon waar de ketting steeds vanaf valt. Het liefst wil je ze weggooien. Ho, stop! Niet doen. In het Repair Café worden kapotte spullen weer gerepareerd. Als bezoeker neem je je kapotte items mee. Een deskundige vrijwilliger en jij repareren samen de meegenomen spullen.
Hoe Repair Café bijdraagt aan de Wageningse samenleving
- Het initiatief is leerzaam. Doordat je samen repareert, brengt de deskundige zijn kennis en kunde over.
- Het Repair Café voorkomt verspilling. Doordat veel spullen een tweede leven krijgen, worden er minder spullen weggegooid, .
- Er ontstaan nieuwe verbindingen. Doordat verschillende mensen elkaar ontmoeten, zijn Repair Café”s heel sociale plekken.
Spullen (laten) repareren? Hier moet je zijn
Het initiatief vindt plaats op locatie: Scholen Noordwest. Elke tweede woensdagavond van de maand, van 19.00 uur tot 21.30 uur. Woon je niet in deze wijk of kun je niet op die avond? Je kan ook terecht op locatie: “Ons Huis” van Solidez. Hier vindt elke eerste en derde vrijdag de repareermiddag plaats, van 13.30 uur tot 16.00 uur.
Voor wie is het Repair Café?
Iedere inwoner van Wageningen kan zijn spullen brengen en laten repareren. Het is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.
Repair Café: hoe een initiatief groot werd
Repair Café is een initiatief van Martine Postma. Zij opende in 2009 het eerste Repair Café in Amsterdam. Inmiddels bestaan er ruim 1900 Repair Café’s over de hele wereld.
Initiatievenfonds
Repair Café Noordwest ondersteund door initiatievenfonds
Het Repair Café in Noordwest is een initiatief van Bewonervereniging Noordwest, in samenwerking met de Scholen Noordwest. De oprichting werd ondersteund vanuit het Initiatievenfonds.
Heb jij zelf een initiatief?
Heb jij een goed idee voor de buurt of de hele stad? Het initiatievenfonds helpt je bij het realiseren van jouw idee. Voor een financieel steuntje in de rug doe je een aanvraag bij het initiatievenfonds.
Ook interessant!

Groente telen met en voor asielzoekers
Wat houdt het initiatief in? Aan de Wageningse bosrand werken vluchtelingen, Wageningse jongeren, ouderen en andere vrijwilligers samen om eten te verbouwen. Het plan om de moestuin van 400 m2 aan te leggen en te onderhouden, werd in 2017 gemaakt in samenwerking met een aantal vluchtelingen. Vluchtelingen wieden er onkruid, houden kippen, leren over kweken…

Minibiebs in Noordwest
Sinds juni 2019 staan er drie minibiebs in de wijk Noordwest. Een minibieb is een kastje met boeken die mensen kunnen ruilen. Maar er boeken inzetten of er alleen een boek uithalen mag ook. Het initiatievenfonds heeft het maken van de biebjes financieel ondersteund. De kastjes zijn gemaakt door een bewoner van Noordwest. Er staat…

Wat maakt een idee goed? Inspiratie voor je initiatief
Misschien wil je graag wat inspiratie opdoen terwijl je jouw eigen initiatief bijschaaft. Hieronder lees je twee voorbeelden van initiatieven die een mooie bijdrage leveren voor de Wageningse samenleving. Jong, oud en cultuur komt samen in de moestuin Een goed initiatief brengt verschillende groepen mensen met elkaar in contact. Bijvoorbeeld in de moestuin die in…