videobellen digitaalhuis en taalcafé

Taalcafé en Digitaalhuis: Ontmoetingen in videogesprekken

Auteur: Djuna Buizer

Omdat het Nederlands Taalcafé al een paar weken niet fysiek doorgaat bij Thuis en bij de bblthk, faciliteert vanaf nu het Digitaalhuis in samenwerking met het Taalcafé van Thuis 1 op 1 videogesprekken om de Nederlandse taal te oefenen. Met dit gezamenlijke project, genaamd Ontmoetingen in videogesprekken, hebben we hebben al 7 matches kunnen maken!

Geef je op om Nederlands te (helpen) oefenen

Ken je anderstaligen en vrijwilligers (via de coronahulplijn, het formulier of iets anders) die graag in deze lockdown een half uurtje Nederlands willen spreken? Mail dan de volgende gegevens naar Janneke Vijfvinkel (j.vijfvinkel@bblthk.nl):

  • de voor- en achternaam,
  • het mobiele telefoonnummer
  • eventueel een e-mailadres
  • interesses en hobby’s

En aanvullend, voor de anderstalige:

  • het land van herkomst
  • het taalniveau (minimaal rond A1)

Op de achtergrond draagt Janneke de vrijwilligers thema’s en tips aan. Dit is een tijdelijke optie totdat de bibliotheek en Thuis weer opengaan.

Taalcafé van Thuis Wageningen via videobellen

Naast dit gezamenlijke project, gaat op elke woensdag het taalcafé van Thuis online door. In groepjes van 4 via de videobel-optie van Facebook. Om hieraan mee te doen kan je via dit facebook evenement ‘online Nederlands Taalcafé Wageningen aangeven of je interesse hebt.

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: