Happy diverse people together in the park

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24-28 uur)

Wil jij meewerken aan een inclusieve stad waarin iedereen meedoet, kansen krijgt en erbij hoort? Dat zoeken we jou! Welsaam, samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een tijdelijke communicatiemedewerker voor 24-28 uur in de week.

De uitdaging

Welsaam staat voor een geweldige uitdaging. Na vier jaar samenwerken nadert het einde van onze contractstermijn met de gemeente. Dat betekent niet dat Welsaam stopt, maar wel dat we ons moeten voorbereiden op de toekomst. Met de 28 Welsaampartners werken we gezamenlijk aan onze toekomstvisie en zoeken naar manieren om onze impact op de stad en haar inwoners zichtbaar te maken.

We zoeken een communicatiemedewerker die ons helpt op een creatieve manier de resultaten van onze inspanningen te delen met de inwoners van Wageningen en de gemeente. Iemand die goed luistert naar signalen van de Welsaampartners en deze weet te vertalen naar een helder geformuleerde toekomstvisie. Een communicatiemedewerker die er daarnaast voor zorgt dat diezelfde partners en hun stakeholders elkaar blijven vinden en goed met elkaar verbonden blijven. Alleen op die manier kunnen we samen het verschil blijven maken voor alle inwoners van Wageningen.

Wat ga je doen: 

 • Het bedenken en uitvoeren van online en offline campagnes om onze maatschappelijke impact onder de aandacht te brengen;
 • Het helder verwoorden van de gezamenlijke toekomstvisie;
 • Het bijschaven en uitvoeren van het interne en het externe communicatieplan;
 • Je onderhoudt de website van Welsaam;
 • Je voert het beheer over het communicatiebudget
 • Je bent contactpersoon voor interne en externe communicatie voor en over Welsaam
 • De strategie, procesbewaking en uitvoering van de communicatie van WageningenDoet.

Wie zoeken we?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 •  Je bent een hands-on communicatiemedewerker bent die gemakkelijk zelfstandig zaken oppakt;
 • Je bent een verbinder die gemakkelijk schakelt tussen Welsaampartners, inwoners en politiek.
 • Je bent zowel operationeel als tactisch sterk;
 • Teksten schrijven in B1 is je tweede natuur. Je gaat wollige taal graag uit de weg;
 • Je bent flexibel en een doener.
 • Je draait je hand er niet voor om, om een infographic, flyer of poster te maken;
 • Werken met Mailchimp, WordPress en Google Drive is voor jou geen probleem.

Wie zijn wij?

Welsaam is het samenwerkingsverband van 28 organisaties binnen het sociaal domein van Wageningen. Samen werken we aan een inclusieve stad waarin iedereen mee kan doen en erbij hoort.

Elke organisatie heeft experts die Wageningers sociaal ondersteunen. We zetten ons in voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij, maar ook voor inwoners die zelf iets willen bijdragen aan de samenleving. Bijvoorbeeld als ze een idee hebben om hun straat, buurt of stad prettiger te maken. Dat doen we omdat we weten dat mensen gelukkiger en gezonder zijn als ze mee kunnen doen in de samenleving. 

In het samenwerkingsverband bundelen deze organisaties hun krachten. Daarnaast werkt Welsaam samen met aanverwante organisaties in de zorg, het onderwijs, de Woningstichting, de politie en met verschillende inwonersinitiatieven. 

Wat bieden we jou?

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling tot eind augustus 2021
 • Een functie van 24-28 uur per week
 • Je komt in loondienst bij de bblthk, één van de partners van Welsaam. Het opdrachtgeverschap ligt bij een klein team van medewerkers uit verschillende organisaties dat in deze taak Welsaam vertegenwoordigt
 • Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Openbare Bibliotheken De functie van communicatiemedewerker wordt gewaardeerd in schaal 8. 

Ben je enthousiast?

Reageer dan uiterlijk op 15 januari 2021 op deze vacature door je cv en motivatie te sturen naar vacature@bblthk.nl. De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van januari. Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met Maartje Kuiper: 06-10900727.

Ook interessant!

odenseee

Welsaam zoekt communicatieadviseur

Welsaam zoekt een verbindende communicatieadviseur (24-28 uur)  Wil jij meewerken aan een inclusieve stad waarin iedereen meedoet, kansen krijgt en erbij hoort? Dat zoeken we jou! Welsaam, samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een tijdelijke communicatiemedewerker voor 24-28 uur in de week.  Welsaam  Welsaam is het samenwerkingsverband van 27 organisaties binnen het sociaal…

WhatsApp Image 2021-05-06 at 11.23.57

Ontmoeting met autisme: ‘ook wij moesten improviseren’

Auti-café is niet zomaar een ontmoetingsplek voor mensen met autisme. “Wij bieden de plek en activeren” vertelt Karlijn Hermsen, die nu 1,5 jaar betrokken is bij auti-café. “De deelnemers bepalen verder zelf hoe de avond eruit ziet.”Digitaal Net als andere Welsaam partners moest ook auti-café met de komst van corona snel improviseren. De deelnemers ontmoeten elkaar…

Machteld

“Eenzaamheid kent geen oplossing”

Eenzaamheid is iets dat niet alleen voorkomt onder cliënten, deelnemers of bezoekers. Ook medewerkers van Welsaam kunnen ermee te maken krijgen. “Voor mij is het een soort leegte die ik soms voel, en op dat moment niet op kan lossen met bijvoorbeeld een gezellig avondje met vriendinnen, vertelt Machteld Speets van Vrijwilligers Centrum Wageningen. “Ik…