Happy diverse people together in the park

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24-28 uur)

Wil jij meewerken aan een inclusieve stad waarin iedereen meedoet, kansen krijgt en erbij hoort? Dat zoeken we jou! Welsaam, samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een tijdelijke communicatiemedewerker voor 24-28 uur in de week.

De uitdaging

Welsaam staat voor een geweldige uitdaging. Na vier jaar samenwerken nadert het einde van onze contractstermijn met de gemeente. Dat betekent niet dat Welsaam stopt, maar wel dat we ons moeten voorbereiden op de toekomst. Met de 28 Welsaampartners werken we gezamenlijk aan onze toekomstvisie en zoeken naar manieren om onze impact op de stad en haar inwoners zichtbaar te maken.

We zoeken een communicatiemedewerker die ons helpt op een creatieve manier de resultaten van onze inspanningen te delen met de inwoners van Wageningen en de gemeente. Iemand die goed luistert naar signalen van de Welsaampartners en deze weet te vertalen naar een helder geformuleerde toekomstvisie. Een communicatiemedewerker die er daarnaast voor zorgt dat diezelfde partners en hun stakeholders elkaar blijven vinden en goed met elkaar verbonden blijven. Alleen op die manier kunnen we samen het verschil blijven maken voor alle inwoners van Wageningen.

Wat ga je doen: 

 • Het bedenken en uitvoeren van online en offline campagnes om onze maatschappelijke impact onder de aandacht te brengen;
 • Het helder verwoorden van de gezamenlijke toekomstvisie;
 • Het bijschaven en uitvoeren van het interne en het externe communicatieplan;
 • Je onderhoudt de website van Welsaam;
 • Je voert het beheer over het communicatiebudget
 • Je bent contactpersoon voor interne en externe communicatie voor en over Welsaam
 • De strategie, procesbewaking en uitvoering van de communicatie van WageningenDoet.

Wie zoeken we?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 •  Je bent een hands-on communicatiemedewerker bent die gemakkelijk zelfstandig zaken oppakt;
 • Je bent een verbinder die gemakkelijk schakelt tussen Welsaampartners, inwoners en politiek.
 • Je bent zowel operationeel als tactisch sterk;
 • Teksten schrijven in B1 is je tweede natuur. Je gaat wollige taal graag uit de weg;
 • Je bent flexibel en een doener.
 • Je draait je hand er niet voor om, om een infographic, flyer of poster te maken;
 • Werken met Mailchimp, WordPress en Google Drive is voor jou geen probleem.

Wie zijn wij?

Welsaam is het samenwerkingsverband van 28 organisaties binnen het sociaal domein van Wageningen. Samen werken we aan een inclusieve stad waarin iedereen mee kan doen en erbij hoort.

Elke organisatie heeft experts die Wageningers sociaal ondersteunen. We zetten ons in voor mensen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij, maar ook voor inwoners die zelf iets willen bijdragen aan de samenleving. Bijvoorbeeld als ze een idee hebben om hun straat, buurt of stad prettiger te maken. Dat doen we omdat we weten dat mensen gelukkiger en gezonder zijn als ze mee kunnen doen in de samenleving. 

In het samenwerkingsverband bundelen deze organisaties hun krachten. Daarnaast werkt Welsaam samen met aanverwante organisaties in de zorg, het onderwijs, de Woningstichting, de politie en met verschillende inwonersinitiatieven. 

Wat bieden we jou?

 • Het betreft een tijdelijke aanstelling tot eind augustus 2021
 • Een functie van 24-28 uur per week
 • Je komt in loondienst bij de bblthk, één van de partners van Welsaam. Het opdrachtgeverschap ligt bij een klein team van medewerkers uit verschillende organisaties dat in deze taak Welsaam vertegenwoordigt
 • Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Openbare Bibliotheken De functie van communicatiemedewerker wordt gewaardeerd in schaal 8. 

Ben je enthousiast?

Reageer dan uiterlijk op 15 januari 2021 op deze vacature door je cv en motivatie te sturen naar vacature@bblthk.nl. De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van januari. Voor informatie over deze functie kan je contact opnemen met Maartje Kuiper: 06-10900727.

Ook interessant!

Stadscoördinator

Doorontwikkeling Thuis en 3 vacatures

Bericht van Thuis Wageningen. Thuis heeft mooie ambities om door te ontwikkelen richting een sociale onderneming. Thuis bestaat inmiddels 5 jaar en heeft zich vanaf het begin af aan gericht op een eerlijke, verbonden en duurzame stad. Hierin hebben we vooral op en vanuit onze locatie gewerkt. Wij zien echter ook heel veel kansen om…

Narin en Marjolijn (1)

Bekend maakt Bemind: Narin en Marjolijn over vluchten en een leven opbouwen in Nederland

Met het project Bekend maakt Bemind biedt Vluchtelingenwerk leerlingen, collega’s of andere gezelschappen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een vluchteling. Het doel: meer inzicht, empathie en begrip creëren voor vluchtelingen in Nederland.  Narin (24) is zeven jaar geleden, samen met haar ouders, broertje en zusje, gevlucht uit Syrië. Marjolijn is vrijwilliger bij…

jamie-street-lKezQ8eZzD8-unsplash

Samenwerken aan de toekomst van Welsaam in 5 stappen

Er komt een interessante tijd aan voor Welsaam. Het einde van de contractperiode is in zicht. Dat betekent dat het tijd is om ons te richten op de toekomst. De voorbereidingsgroep die we samenstelden tijdens het overleg van 8 oktober, deelt graag met jullie de eerste vijf stappen die ons de komende maanden op weg…