vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt, óók in de toekomst

Op 6 juli maakte de gemeente bekend dat Welsaam een nieuwe overeenkomst voor preventieve hulp en ondersteuning aan inwoners van Wageningen gegund heeft gekregen. Oók de komende jaren kunnen inwoners gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van Welsaam.

Op 23 februari kondigde de gemeente Wageningen aan dat ze een nieuwe overeenkomst wilde afsluiten en er aanbestedingsprocedure zou plaatsvinden. Welsaam heeft zich ingeschreven en een goed onderbouwd voorstel gedaan om de eerder genoemde diensten aan de samenleving voort te kunnen zetten.

Welsaam is een samenwerkingsverband van een grote diversiteit aan organisaties. Deze organisaties gaven de afgelopen vijf jaar vorm en inhoud aan de sociale basis van Wageningen, hulp en ondersteuning aan inwoners. Diverse onderzoeken laten zien dat Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt. Resultaten om trots op te zijn en die het waard zijn om voortgezet en doorontwikkeld te worden in Wageningen.

Reactie opdrachtgever

Iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. Door te zorgen dat die steun zo makkelijk mogelijk te vinden is kan het leven een stuk fijner zijn. Welsaam zorgt hier al jaren voor, met prachtige organisaties en heel veel vrijwilligers. We zijn heel blij dat we de samenwerking met Welsaam kunnen voortzetten”, aldus wethouder Guido van Vulpen. “

Welsaam voorkomt, verbindt & versterkt!

In de afgelopen periode heeft Welsaam ervaren wat er werkelijk toe doet: menselijk contact, verbinding en perspectief.” Wageningen is een sociale stad met vele vrijwilligers, betrokken bewoners en vernieuwende initiatieven. Dat wordt door Welsaam gekoesterd en ondersteund. “Samen maken we van Wageningen een warme en welkome stad te maken waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen.”

Er is een grote mate van betrokkenheid en inzet bij alle Welsaampartners. Samen is gekeken naar hoe de diensten en activiteiten nóg beter en nóg meer samen georganiseerd kunnen worden ten behoeve van inwoners. Want Welsaam is na vijf jaar nog niet klaar.

Samen gaan zij een grote stap zetten om een mooi breed programma te bieden voor een inclusieve stad waarin iedereen mee kan doen. Samen met de gemeente Wageningen, met inwoners én met onze samenwerkingspartners gaat Welsaam hiermee aan de slag!

Ook interessant!

sparkcentre_welsaam

Buurtonderzoek brengt vonk om groter vuur aan te steken

De afgelopen tien weken werkten acht studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in een Sparkcentre samen met het Odensehuis en Solidez. Deze studenten studeren drie verschillende richtingen: voeding & diëtiek, mondheelkunde en verpleegkunde, en  hebben gemeen dat ze allemaal kijken naar de gezondheid van mensen. Door samen onderzoek te doen in de wijken Hamelakkers en…

vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam zoekt een verbindende communicatiemedewerker (24 uur)

Wil jij jouw communicatie-expertise inzetten en bijdragen aan een inclusieve stad? Een stad waarin iedereen erbij hoort en kansen krijgt om mee te doen? Dan zoeken we jou! Welsaam, het samenwerkingsverband in het sociaal domein van Wageningen, zoekt een communicatiemedewerker voor 24 uur in de week. Welsaam Welsaam is het samenwerkingsverband van 23 organisaties op…

potje-leeg

Perspectief nodig?

Je wilt een dienst of activiteit organiseren, maar er is geen financiering voor vanuit de basisvoorziening. Maar de noodzaak om dit te organiseren wordt steeds groter, dat zie jij ook. ‘Wat nu?’, vraag je jezelf af terwijl je alle lege potjes nog eens nakijkt. Of zijn ze toch niet allemaal leeg…? Waarom doe je geen…