vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt, óók in de toekomst

Op 6 juli maakte de gemeente bekend dat Welsaam een nieuwe overeenkomst voor preventieve hulp en ondersteuning aan inwoners van Wageningen gegund heeft gekregen. Oók de komende jaren kunnen inwoners gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van Welsaam.

Op 23 februari kondigde de gemeente Wageningen aan dat ze een nieuwe overeenkomst wilde afsluiten en er aanbestedingsprocedure zou plaatsvinden. Welsaam heeft zich ingeschreven en een goed onderbouwd voorstel gedaan om de eerder genoemde diensten aan de samenleving voort te kunnen zetten.

Welsaam is een samenwerkingsverband van een grote diversiteit aan organisaties. Deze organisaties gaven de afgelopen vijf jaar vorm en inhoud aan de sociale basis van Wageningen, hulp en ondersteuning aan inwoners. Diverse onderzoeken laten zien dat Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt. Resultaten om trots op te zijn en die het waard zijn om voortgezet en doorontwikkeld te worden in Wageningen.

Reactie opdrachtgever

Iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. Door te zorgen dat die steun zo makkelijk mogelijk te vinden is kan het leven een stuk fijner zijn. Welsaam zorgt hier al jaren voor, met prachtige organisaties en heel veel vrijwilligers. We zijn heel blij dat we de samenwerking met Welsaam kunnen voortzetten”, aldus wethouder Guido van Vulpen. “

Welsaam voorkomt, verbindt & versterkt!

In de afgelopen periode heeft Welsaam ervaren wat er werkelijk toe doet: menselijk contact, verbinding en perspectief.” Wageningen is een sociale stad met vele vrijwilligers, betrokken bewoners en vernieuwende initiatieven. Dat wordt door Welsaam gekoesterd en ondersteund. “Samen maken we van Wageningen een warme en welkome stad te maken waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen.”

Er is een grote mate van betrokkenheid en inzet bij alle Welsaampartners. Samen is gekeken naar hoe de diensten en activiteiten nóg beter en nóg meer samen georganiseerd kunnen worden ten behoeve van inwoners. Want Welsaam is na vijf jaar nog niet klaar.

Samen gaan zij een grote stap zetten om een mooi breed programma te bieden voor een inclusieve stad waarin iedereen mee kan doen. Samen met de gemeente Wageningen, met inwoners én met onze samenwerkingspartners gaat Welsaam hiermee aan de slag!

Ook interessant!

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…

overleg themagroep

Themagroepen Prettig Thuis en Veerkracht: niet alles hoeft nú

Hoe gaat het in je themagroep? Op de Drive vind je de notulen en de aanzet van de eerste jaarplannen van de andere groepen. Kijk gerust bij elkaar “af” ter inspiratie. Hoe vergaat het de andere themagroepen? Regelmatig praten we je bij op het gebied van organisatie en/of inhoud van de groepen. De twee themagroepen Prettig Thuis…

Diverse people with teamwork concept

Vacature Procesbegeleider Welsaam

Ben jij die verbindende procesbegeleider die meebouwt aan de doorontwikkeling van Welsaam als netwerkorganisatie?  In verband met het vertrek van de huidige procesbegeleider zijn we met spoed op zoek naar een ervaren verbindende en enthousiasmerende procesbegeleider voor een gemiddelde van 6 uur per week.  Wie ben jij? Je bent een ervaren, enthousiaste verbinder en bruggenbouwer.…