vacature_communicatiemedewerker_welsaam

Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt, óók in de toekomst

Op 6 juli maakte de gemeente bekend dat Welsaam een nieuwe overeenkomst voor preventieve hulp en ondersteuning aan inwoners van Wageningen gegund heeft gekregen. Oók de komende jaren kunnen inwoners gebruik blijven maken van het aanbod en de diensten van Welsaam.

Op 23 februari kondigde de gemeente Wageningen aan dat ze een nieuwe overeenkomst wilde afsluiten en er aanbestedingsprocedure zou plaatsvinden. Welsaam heeft zich ingeschreven en een goed onderbouwd voorstel gedaan om de eerder genoemde diensten aan de samenleving voort te kunnen zetten.

Welsaam is een samenwerkingsverband van een grote diversiteit aan organisaties. Deze organisaties gaven de afgelopen vijf jaar vorm en inhoud aan de sociale basis van Wageningen, hulp en ondersteuning aan inwoners. Diverse onderzoeken laten zien dat Welsaam voorkomt, verbindt en versterkt. Resultaten om trots op te zijn en die het waard zijn om voortgezet en doorontwikkeld te worden in Wageningen.

Reactie opdrachtgever

Iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig. Door te zorgen dat die steun zo makkelijk mogelijk te vinden is kan het leven een stuk fijner zijn. Welsaam zorgt hier al jaren voor, met prachtige organisaties en heel veel vrijwilligers. We zijn heel blij dat we de samenwerking met Welsaam kunnen voortzetten”, aldus wethouder Guido van Vulpen. “

Welsaam voorkomt, verbindt & versterkt!

In de afgelopen periode heeft Welsaam ervaren wat er werkelijk toe doet: menselijk contact, verbinding en perspectief.” Wageningen is een sociale stad met vele vrijwilligers, betrokken bewoners en vernieuwende initiatieven. Dat wordt door Welsaam gekoesterd en ondersteund. “Samen maken we van Wageningen een warme en welkome stad te maken waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen.”

Er is een grote mate van betrokkenheid en inzet bij alle Welsaampartners. Samen is gekeken naar hoe de diensten en activiteiten nóg beter en nóg meer samen georganiseerd kunnen worden ten behoeve van inwoners. Want Welsaam is na vijf jaar nog niet klaar.

Samen gaan zij een grote stap zetten om een mooi breed programma te bieden voor een inclusieve stad waarin iedereen mee kan doen. Samen met de gemeente Wageningen, met inwoners én met onze samenwerkingspartners gaat Welsaam hiermee aan de slag!

Ook interessant!

Vrouwen blazen gekleurde confetti

Gezocht: Onafhankelijk expert (x/v/m) op het gebied van inclusie en diversiteit bij Welsaam

We willen bij Welsaam graag dat iedereen mee kan doen, praten en meebeslissen, en zich veilig voelt om dat te doen. Het gaat erom dat je erbij hoort, je gehoord en gezien voelt en je thuis voelt! Om dit te bereiken, heeft onze werkgroep Actieplan Inclusie een plan ontwikkeld. En nu? Een onafhankelijk expert aannemen…

integration-3527263_1280

Doe mee met Meewerkmaatje: bied vrijwilligerswerk voor statushouders

Meewerkmaatje biedt jouw organisatie de kans om samen te werken met statushouders. Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen het Vrijwilligers Centrum Wageningen en Vluchtelingenwerk. Hoe werkt het? Meewerkmaatje draait om samenwerken en groeien. Een vrijwilliger die goed Nederlands spreekt, het meewerkmaatje, is de schakel tussen de statushouder en jouw organisatie. Zij gaan als…

informatiebijeenkomst

Welsaam organisaties betrokken bij noodopvang WICC hotel

Sinds begin dit jaar verblijven rond de 50 vluchtelingen in het WICC hotel. Verschillende vluchtelingenorganisaties zijn betrokken bij deze tijdelijke opvang. De verdeling kwam tot stand binnen de themagroep ‘Vluchtelingen’ van Welsaam.   De vluchtelingen die in het WICC verblijven zijn statushouder met een koppeling aan een gemeente. Dat betekent dat zij in de toekomst…