hugo-ruiz-e2pVrE1PYzs-unsplash

Wijkhuizen en ontmoetingsplekken gaan weer open

Wageningen kent verschillende ontmoetingsplekken waar inwoners even binnen kunnen lopen voor een kop koffie, een praatje of een sociale activiteit. Door de Corona uitbraak, heeft dit er voor veel Wageningers een tijd niet in gezeten. De versoepelde maatregelen zorgen ervoor dat de ontmoetingsplekken van de organisaties aangesloten bij Welsaam voorzichtig weer open gaan. Gelukkig maar, want deze locaties bieden zoveel meer dan alleen gezelligheid. 

In juni alles weer open

Waar Stadsatelier Ons Huis de hele periode open is gebleven voor kleine groepjes dagactiviteiten (DACT) en het Odensehuis al voorzichtig haar deuren heeft geopend voor dagbesteding, volgen deze week de overige Huizen van de Wijk van Solidez (1 juni) en Thuis Wageningen (2 juni). Inloopcentrum Markt 17 opent later deze maand in verband met een geplande verbouwing (23 juni). Hier houden we je op de hoogte van de openingstijden.

Coronamaatregelen worden gehandhaafd

Het is een leuke, maar toch ook spannende tijd. Inwoners laten zien dat ze welkom zijn en tegelijkertijd de Coronamaatregelen handhaven, is een uitdaging. Zo ook voor de Huizen in de Wijk van Solidez. Directeur Esther van der Zee:

“De locaties van Solidez gaan vanaf 1 juni weer open, maar wel met een deurbeleid. Er moet iemand bij de deur staan om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn en om na te gaan of iedereen gezond is. Daarnaast kunnen mensen natuurlijk op afspraak komen. Ook zijn er looproutes, dat betekent dat de in- en uitgang van elkaar verschillen.”

Vooral blij

Toch is iedereen vooral blij dat ze weer bezoekers mogen toelaten. “Bij bijvoorbeeld de Pomhorst zijn er mensen die heel graag weer een kopje koffie komen drinken. Vrijwilligers met wie we contact hebben willen dolgraag weer komen. Veel mensen kunnen niet wachten tot het allemaal weer open gaat.”

Kun je niet naar buiten? Coronahulp Wageningen is bereikbaar tot 1 september

Op deze ontmoetingsplekken leg je gemakkelijk contact met professionals en vrijwilligers die jou op weg kunnen helpen naar hulp als je dat nodig hebt. Behoor je tot de risicogroep en kun je daardoor niet naar buiten? Maar heb je wel behoefte aan een praatje of heb je hulp nodig? De professionals achter Coronahulp zetten hun werkzaamheden voort tot 1 september.

Hulp nodig?

Bel: 0317 413 088

Mail: coronahulp@welsaam.nl

(Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur)

Hulp bieden?

Vul je aanbod in op welsaam.nl/coronahulp

Afbeelding: Hugo Ruiz op Unsplash

Ook interessant!

Ontwerp zonder titel (6)

Binnen een week 20.000 flyers in de bus bij inwoners Wageningen

Gisteren is de grootschalige actie gestart om flyers van Coronahulp Wageningen te verspreiden door de hele stad. Op de flyer is te lezen waar inwoners terecht kunnen met hulpvragen. Maar ook hoe ze hulp kunnen bieden. Meer dan 60 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle inwoners van een flyer te voorzien. Heb jij nog geen…

osama-saeed-i-C5MR3ZFd8-unsplash

Coronahulp – Verwacht je geldproblemen? Schakel hulp in! 

Hulporganisaties SchuldHulpMaatje (ISOFA) en Thuisadministratie (Humanitas) merken dat het aantal mensen dat hulpvraag is afgenomen in Coronatijd. En dat terwijl uit cijfers juist blijkt dat er een behoorlijke groep mensen is met (dreigende) geldproblemen. Ik sprak Leontine van Eck (coördinator SchuldHulpMaatje) en Frank Spijkstra van Thuisadministratie (coördinator Humanitas) over de hulp die hun vrijwilligers bieden. …

Jet van Zuidland

Coronahulp – Onder de indruk van flexibiliteit van stellen in verwachting

Als er een kindje op komst is, dan is dat een bijzondere tijd. Samen met haar collega’s van Verloskundigenpraktijk De Bakermat, doet Jet van Zuidland er alles aan om zwangere vrouwen en hun partners ook in deze tijd te steunen. Natuurlijk gaat dat nu net even anders dan normaal. Ze werken veel met telefonische consulten…