hugo-ruiz-e2pVrE1PYzs-unsplash

Wijkhuizen en ontmoetingsplekken gaan weer open

Wageningen kent verschillende ontmoetingsplekken waar inwoners even binnen kunnen lopen voor een kop koffie, een praatje of een sociale activiteit. Door de Corona uitbraak, heeft dit er voor veel Wageningers een tijd niet in gezeten. De versoepelde maatregelen zorgen ervoor dat de ontmoetingsplekken van de organisaties aangesloten bij Welsaam voorzichtig weer open gaan. Gelukkig maar, want deze locaties bieden zoveel meer dan alleen gezelligheid. 

In juni alles weer open

Waar Stadsatelier Ons Huis de hele periode open is gebleven voor kleine groepjes dagactiviteiten (DACT) en het Odensehuis al voorzichtig haar deuren heeft geopend voor dagbesteding, volgen deze week de overige Huizen van de Wijk van Solidez (1 juni) en Thuis Wageningen (2 juni). Inloopcentrum Markt 17 opent later deze maand in verband met een geplande verbouwing (23 juni). Hier houden we je op de hoogte van de openingstijden.

Coronamaatregelen worden gehandhaafd

Het is een leuke, maar toch ook spannende tijd. Inwoners laten zien dat ze welkom zijn en tegelijkertijd de Coronamaatregelen handhaven, is een uitdaging. Zo ook voor de Huizen in de Wijk van Solidez. Directeur Esther van der Zee:

“De locaties van Solidez gaan vanaf 1 juni weer open, maar wel met een deurbeleid. Er moet iemand bij de deur staan om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijk binnen zijn en om na te gaan of iedereen gezond is. Daarnaast kunnen mensen natuurlijk op afspraak komen. Ook zijn er looproutes, dat betekent dat de in- en uitgang van elkaar verschillen.”

Vooral blij

Toch is iedereen vooral blij dat ze weer bezoekers mogen toelaten. “Bij bijvoorbeeld de Pomhorst zijn er mensen die heel graag weer een kopje koffie komen drinken. Vrijwilligers met wie we contact hebben willen dolgraag weer komen. Veel mensen kunnen niet wachten tot het allemaal weer open gaat.”

Kun je niet naar buiten? Coronahulp Wageningen is bereikbaar tot 1 september

Op deze ontmoetingsplekken leg je gemakkelijk contact met professionals en vrijwilligers die jou op weg kunnen helpen naar hulp als je dat nodig hebt. Behoor je tot de risicogroep en kun je daardoor niet naar buiten? Maar heb je wel behoefte aan een praatje of heb je hulp nodig? De professionals achter Coronahulp zetten hun werkzaamheden voort tot 1 september.

Hulp nodig?

Bel: 0317 413 088

Mail: coronahulp@welsaam.nl

(Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 14.00 uur)

Hulp bieden?

Vul je aanbod in op welsaam.nl/coronahulp

Afbeelding: Hugo Ruiz op Unsplash

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: