huidig banda

Zigeunerklanken op de Florahof tijdens Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag is een feestdag die voor veel Wageningers onlosmakelijk verbonden is met live muziek. Op 5 mei hoef je in Wageningen normaal gesproken niet lang te zoeken naar een band of muzikant die past bij jouw smaak. Maar wat nou als de stad niet bruist van de muziek? Met hulp van ouderenwerker Barbara Finkensieper van Solidez kwam de bewonerscommissie van Florahof tot de perfecte oplossing. Zij haalden studenten zigeunerkapel Malac Banda van W.S.V. Ceres gewoon in huis.. Tuin in dit geval.

Malac Banda speelde vanuit het hart

En zo klonken dinsdag 5 mei de klanken van Wageningse Studenten Zigeunerkapel Malac Banda in de binnentuin van de Florahof. John Albers, voorzitter van de bewonerscommissie van Florahof, was razend enthousiast: “Ze hebben héél mooi gespeeld. Deze jongelui spelen vanuit hun hart en dat hoor je terug in de muziek. Veel van wat ze speelden kent onze generatie ook.”

Volgend jaar weer

Bewoners zaten in de tuin op 1,5 meter afstand van elkaar. Anderen luisterden mee vanaf het balkon. “We kregen spontaan limonade, kaas, worst en koek aangeboden van de Albert Heijn. Daarmee zijn we langs gegaan bij de bewoners die niet beneden zaten. Bij iedereen die ik sprak is de muziek en dit initiatief heel goed ontvangen. Van ons mogen ze volgend jaar weer komen.”

Feestelijke dag

Volgens cymbalist en bandmanager Max Steenbrink kwam alles mooi samen: “Eigenlijk zouden we met Bevrijdingsdag gespeeld hebben op het seniorenplein achter de Lidl. Dit was dus een ideaal alternatief. We hebben mensen alsnog een feestelijke dag bezorgd. En zelf ook beleefd!”

“Dit missen we wel hoor”

Want voor de bewoners was het leuk, maar ook voor de bandleden. Die hadden al 2 maanden niet meer samen gespeeld. “Het was leuk om te doen, ook voor onszelf. Het voelde even alsof het weer normaal was. Dit missen we wel hoor!”, zegt Max Steenbrink. “Normaal gesproken is dit het optredenseizoen. Maar bijna alles is afgezegd. Als mensen het leuk vinden, dan komen we graag nog eens spelen.”

Heb je interesse in een optreden van W.S.Z.K. Malac Banda? Neem dan contact op met manager@malacbanda.nl of neem een kijkje op de site: https://www.malacbanda.nl/

Ook interessant!

Information about Corona in your own language (Dutch, English, Arabic and Tigrynia)

Information in English, Arabic and Tigrynia below Hieronder vind je belangrijke informatie over Corona in het Nederlands, Engels, Arabisch en Tigrynia. Ken je iemand die de Nederlandse taal niet spreekt? Stuur het dan door. Waar kan ik informatie voor anderstaligen vinden? Pharos Op de website van Pharos staat informatie over gezondheid in verschillende talen. Op…

Coronahulp twitter NIEUW

(Corona)hulp nodig?

Het wordt weer donker buiten. De feestdagen komen eraan. De coronamaatregelen zijn weer aangescherpt… Voel je je alleen, of kun je hulp gebruiken? Weet dan dat er altijd mensen voor je klaarstaan. Gratis en voor iedere inwoner van Wageningen. Coronahulp Welsaam biedt je graag:  Een luisterend oor Contact met anderen is misschien niet altijd vanzelfsprekend.…

coronahulp

Fantastische hulp tijdens corona

In De Stad Wageningen van 1 dec 2021 een mooi interview met Christy, Djuna en Mariska. Zij vertellen over de hulp die ze elkaar geven tijdens deze coronaperiode. Je leest het hele artikel hieronder: