WhatsApp Image 2023-02-07 at 08.59.47 (9)

De themagroepen zijn begonnen! Succesvolle kick-off

Maandag 6 februari hebben ruim 70 medewerkers van Welsaam-organisaties en betrokkenen vanuit de gemeente kennis gemaakt met elkaar en de themagroepen waarin ze de komende tijd samenwerken.

Verschil maken door samen op te trekken

De bijeenkomst begon met een opwarmer waarin de deelnemers uit 5 woorden mochten kiezen: Gezamenlijkheid, Duidelijkheid, Verantwoordelijkheid, Leren en Plezier. Iedereen kreeg de vraag: Welk woord brengt Welsaam volgens jou verder? De grootste groep koos voor het woord Gezamenlijkheid:

“We kunnen alleen maar het verschil maken als we samen optrekken, dan volgen de andere woorden vanzelf.”

Ook plezier maken

Joke de Vries was een van de deelnemers die koos voor Plezier: “We zijn zo vaak gedreven en hard aan het werk dat we vergeten om ook samen plezier te maken. Als je plezier hebt, kun je ook veel meer bereiken.”

 

Gemeente doet mee in themagroepen

Tijdens de bijeenkomst werd iedereen bijgepraat door Esther en Jesper over waar Welsaam nu staat. Daarna hadden de themagroepen de ruimte om de eerste afspraken te maken voor samenwerking in de komende tijd.

Bijzonder en belangrijk was de grote delegatie die vanuit de gemeente aanwezig was. “De gemeente hoort en ziet veel en kan meedenken en meedoen op verschillende thema’s. In deze roerige wereld is het extra belangrijk om ook op uitvoeringsniveau met elkaar samen te werken. We werken al heel fijn samen maar vooral in de uitvoering liggen nog kansen om veel meer samen op te trekken.” Merkte Machteld Speets hierover op.

 

Ook interessant!

Vrouwen blazen gekleurde confetti

Gezocht: Onafhankelijk expert (x/v/m) op het gebied van inclusie en diversiteit bij Welsaam

We willen bij Welsaam graag dat iedereen mee kan doen, praten en meebeslissen, en zich veilig voelt om dat te doen. Het gaat erom dat je erbij hoort, je gehoord en gezien voelt en je thuis voelt! Om dit te bereiken, heeft onze werkgroep Actieplan Inclusie een plan ontwikkeld. En nu? Een onafhankelijk expert aannemen…

integration-3527263_1280

Doe mee met Meewerkmaatje: bied vrijwilligerswerk voor statushouders

Meewerkmaatje biedt jouw organisatie de kans om samen te werken met statushouders. Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen het Vrijwilligers Centrum Wageningen en Vluchtelingenwerk. Hoe werkt het? Meewerkmaatje draait om samenwerken en groeien. Een vrijwilliger die goed Nederlands spreekt, het meewerkmaatje, is de schakel tussen de statushouder en jouw organisatie. Zij gaan als…

informatiebijeenkomst

Welsaam organisaties betrokken bij noodopvang WICC hotel

Sinds begin dit jaar verblijven rond de 50 vluchtelingen in het WICC hotel. Verschillende vluchtelingenorganisaties zijn betrokken bij deze tijdelijke opvang. De verdeling kwam tot stand binnen de themagroep ‘Vluchtelingen’ van Welsaam.   De vluchtelingen die in het WICC verblijven zijn statushouder met een koppeling aan een gemeente. Dat betekent dat zij in de toekomst…