De themagroepen zijn begonnen! Succesvolle kick-off
Maandag 6 februari hebben ruim 70 medewerkers van Welsaam-organisaties en betrokkenen vanuit de gemeente kennis gemaakt met elkaar en de themagroepen waarin ze de komende tijd samenwerken.
Verschil maken door samen op te trekken
De bijeenkomst begon met een opwarmer waarin de deelnemers uit 5 woorden mochten kiezen: Gezamenlijkheid, Duidelijkheid, Verantwoordelijkheid, Leren en Plezier. Iedereen kreeg de vraag: Welk woord brengt Welsaam volgens jou verder? De grootste groep koos voor het woord Gezamenlijkheid:
“We kunnen alleen maar het verschil maken als we samen optrekken, dan volgen de andere woorden vanzelf.”
Ook plezier maken
Joke de Vries was een van de deelnemers die koos voor Plezier: “We zijn zo vaak gedreven en hard aan het werk dat we vergeten om ook samen plezier te maken. Als je plezier hebt, kun je ook veel meer bereiken.”
Gemeente doet mee in themagroepen
Tijdens de bijeenkomst werd iedereen bijgepraat door Esther en Jesper over waar Welsaam nu staat. Daarna hadden de themagroepen de ruimte om de eerste afspraken te maken voor samenwerking in de komende tijd.
Bijzonder en belangrijk was de grote delegatie die vanuit de gemeente aanwezig was. “De gemeente hoort en ziet veel en kan meedenken en meedoen op verschillende thema’s. In deze roerige wereld is het extra belangrijk om ook op uitvoeringsniveau met elkaar samen te werken. We werken al heel fijn samen maar vooral in de uitvoering liggen nog kansen om veel meer samen op te trekken.” Merkte Machteld Speets hierover op.
Ook interessant!
Vacature: Secretariële Ondersteuning Welsaam (8 uur per week)
Ben jij een ervaren, georganiseerde kracht die energie krijgt van orde scheppen in een dynamische omgeving? En wil je bijdragen aan een sociale en inclusieve samenleving? Dan is deze vacature voor jou! Wat ga je doen? Je plant afspraken en notuleert vergaderingen voor Welsaam, zoals de 6-wekelijkse kerngroep vergaderingen en andere bijeenkomsten. Je beheert en…
Spel aan Huis leert ouder en kind spelen
Niet elke ouder is in staat zijn of haar kind spel of speelgoed aan te bieden. Voor deze gezinnen is er ondersteuning bij het spelen via het initiatief Spel aan Huis. Twintig weken lang komt er iemand thuis langs met een tas vol speelgoed. Door mentale, fysieke of financiële problemen is er soms weinig ruimte voor spel in de thuissituatie. Terwijl spelen voor kinderen een…
Pauzeweekend Odensehuis: mes snijdt aan twee kanten
Wageningen kent veel mantelzorgers die vaak dag en nacht klaarstaan voor hun ouder of naaste. Dat vraagt veel van hen. Om deze mensen een paar dagen te ontlasten organiseert het Odensehuis ongeveer twee keer per jaar een pauzeweekend. Het mes snijdt aan twee kanten: de deelnemers hebben een fijn weekend weg en de mantelzorgers hebben…