WhatsApp Image 2023-02-07 at 08.59.47 (9)

De themagroepen zijn begonnen! Succesvolle kick-off

Maandag 6 februari hebben ruim 70 medewerkers van Welsaam-organisaties en betrokkenen vanuit de gemeente kennis gemaakt met elkaar en de themagroepen waarin ze de komende tijd samenwerken.

Verschil maken door samen op te trekken

De bijeenkomst begon met een opwarmer waarin de deelnemers uit 5 woorden mochten kiezen: Gezamenlijkheid, Duidelijkheid, Verantwoordelijkheid, Leren en Plezier. Iedereen kreeg de vraag: Welk woord brengt Welsaam volgens jou verder? De grootste groep koos voor het woord Gezamenlijkheid:

“We kunnen alleen maar het verschil maken als we samen optrekken, dan volgen de andere woorden vanzelf.”

Ook plezier maken

Joke de Vries was een van de deelnemers die koos voor Plezier: “We zijn zo vaak gedreven en hard aan het werk dat we vergeten om ook samen plezier te maken. Als je plezier hebt, kun je ook veel meer bereiken.”

 

Gemeente doet mee in themagroepen

Tijdens de bijeenkomst werd iedereen bijgepraat door Esther en Jesper over waar Welsaam nu staat. Daarna hadden de themagroepen de ruimte om de eerste afspraken te maken voor samenwerking in de komende tijd.

Bijzonder en belangrijk was de grote delegatie die vanuit de gemeente aanwezig was. “De gemeente hoort en ziet veel en kan meedenken en meedoen op verschillende thema’s. In deze roerige wereld is het extra belangrijk om ook op uitvoeringsniveau met elkaar samen te werken. We werken al heel fijn samen maar vooral in de uitvoering liggen nog kansen om veel meer samen op te trekken.” Merkte Machteld Speets hierover op.

 

Ook interessant!

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…

overleg themagroep

Themagroepen Prettig Thuis en Veerkracht: niet alles hoeft nú

Hoe gaat het in je themagroep? Op de Drive vind je de notulen en de aanzet van de eerste jaarplannen van de andere groepen. Kijk gerust bij elkaar “af” ter inspiratie. Hoe vergaat het de andere themagroepen? Regelmatig praten we je bij op het gebied van organisatie en/of inhoud van de groepen. De twee themagroepen Prettig Thuis…

Diverse people with teamwork concept

Vacature Procesbegeleider Welsaam

Ben jij die verbindende procesbegeleider die meebouwt aan de doorontwikkeling van Welsaam als netwerkorganisatie?  In verband met het vertrek van de huidige procesbegeleider zijn we met spoed op zoek naar een ervaren verbindende en enthousiasmerende procesbegeleider voor een gemiddelde van 6 uur per week.  Wie ben jij? Je bent een ervaren, enthousiaste verbinder en bruggenbouwer.…