overleg themagroep

Themagroep Positief Ouderschap: constructief eerste overleg!

Nagenoeg alle themagroepen zijn inmiddels van start. Op de Drive kun je elkaars notulen en de aanzet van de eerste jaarplannen vinden. Kijk gerust bij elkaar “af” ter inspiratie. Hoe vergaat het de andere themagroepen? Regelmatig praten we je bij op het gebied van organisatie en/of inhoud van de groepen.

Op 9 maart kwamen 8 deelnemers van themagroep Positief Ouderschap voor de eerste keer na de kick-off bij elkaar. Kartrekkers zijn Irini Boxma (Solidez Welzijn) en Joke de Vries (Buro Nij). We spraken Irini: “Ik had er een heel goed gevoel bij.”

Goed van start

“We hebben een heel constructieve bijeenkomst gehad. Doordat we elkaar al kenden, was het vertrouwd en konden we direct aan de slag.”

Tentakels in werkveld

“Het is heel fijn dat we een kleine, handzame groep hebben. Er zijn in Wageningen meerdere initiatieven die aansluiten op onze themagroep. Denk aan: Kind Centraal, Duurzaam Partnerschap en Kansrijke Start. We hebben in ons overleg besproken hoe we als themagroep deelnemen in die groepen. Op die manier houden we tentakels in het gehele werkveld.”

Elke maand

“Voor het jaarplan hebben we een aantal speerpunten genoteerd. Hoe we die verder invullen, bespreken we in het volgende overleg. We hebben met elkaar afgesproken dat we vooral in de beginperiode, tot de zomer, elke maand bij elkaar komen. Daarna wordt dat misschien minder.

Tip: structuur in overleg

Het klinkt als een inkoppertje, maar een gestructureerd overleg is het halve werk. “Ik heb van tevoren een agenda gemaakt en daar steeds op teruggegrepen. Ik wilde het concreet houden en niet verzanden in lange gesprekken. Liesbeth wierp zich meteen op als notulist, wat natuurlijk ontzettend fijn is.”

Zoek je nog naar een goede agenda voor je eerste overleg? Wellicht heb je iets aan het model van Positief Ouderschap

  1. Rollen en mensen
  2. Relaties met andere groepen/netwerken
  3. Discussie verbinding geïndiceerde en niet geïndiceerde zorg
  4. Jaarplan
  5. WVTTK
  6. Afspraken/actiepunten

Benieuwd naar de inhoud? Bekijk de notulen en het jaarplan op de Drive!

Ook interessant!

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…

overleg themagroep

Themagroepen Prettig Thuis en Veerkracht: niet alles hoeft nú

Hoe gaat het in je themagroep? Op de Drive vind je de notulen en de aanzet van de eerste jaarplannen van de andere groepen. Kijk gerust bij elkaar “af” ter inspiratie. Hoe vergaat het de andere themagroepen? Regelmatig praten we je bij op het gebied van organisatie en/of inhoud van de groepen. De twee themagroepen Prettig Thuis…

Diverse people with teamwork concept

Vacature Procesbegeleider Welsaam

Ben jij die verbindende procesbegeleider die meebouwt aan de doorontwikkeling van Welsaam als netwerkorganisatie?  In verband met het vertrek van de huidige procesbegeleider zijn we met spoed op zoek naar een ervaren verbindende en enthousiasmerende procesbegeleider voor een gemiddelde van 6 uur per week.  Wie ben jij? Je bent een ervaren, enthousiaste verbinder en bruggenbouwer.…