overleg themagroep

Themagroepen Prettig Thuis en Veerkracht: niet alles hoeft nú

Hoe gaat het in je themagroep? Op de Drive vind je de notulen en de aanzet van de eerste jaarplannen van de andere groepen. Kijk gerust bij elkaar “af” ter inspiratie. Hoe vergaat het de andere themagroepen? Regelmatig praten we je bij op het gebied van organisatie en/of inhoud van de groepen.

De twee themagroepen Prettig Thuis en Veerkracht hebben besloten om samen verder te gaan en staan aan de start. Kartrekkers Yvonne, Machteld en Eugenie komen morgen samen en de volledige groep komt volgende week bijeen.

Niet alles hoeft nú

“We hebben een rustig tempo in de groep, na het kartrekkersoverleg in april is er nog niets nieuws te melden. We zijn zelf nog erg zoekende, maar – ook voor de anderen – het helpt om je te beseffen dat de doelen over 5 jaar verspreid gehaald mogen worden. Niet alles hoeft dit eerste jaar “af”.”

Meer draagvlak, dezelfde inspanning

“We richten ons nu op de samenwerking tussen de partijen in het werk dat al plaatsvindt. Zodat er meer draagvlak komt om dingen met elkaar vanuit Welsaamte bereiken, zonder dat dit heel veel meer inspanning vraagt. Door samenwerking en kortere lijntjes ontstaat er meer draagvlak en draagkracht om te vernieuwen is onze gedachte.”

Uitdagingen: groepssamenstelling en halfjaarrapportage

“Het blijft lastig om een groep zonder wisselingen in de samenstelling te treffen en voldoende inzet en motivatie van mensen, waardoor het doel om korte lijntjes en samenwerking te stimuleren moeilijk blijkt. Verder heb ik behoefte aan een kader voor de totstandkoming van de halfjaarrapportage en de verantwoording in het gesprek met de gemeente.”

Ook interessant!

Diverse people with teamwork concept

Mooie kans: Welsaam zoekt drie nieuwe kerngroepleden

  Dit najaar vertrekken drie zittende leden van de kerngroep van Welsaam. Dat betekent dat er ruimte is voor drie nieuwe vertegenwoordigers van de Welsaamorganisaties in de kerngroep. De nieuwe vertegenwoordigers hoeven niet van dezelfde organisaties te komen als in de huidige samenstelling van de kerngroep. Deze verandering heeft een behoorlijke impact op de kerngroep…

Diverse people with teamwork concept

Vacature Procesbegeleider Welsaam

Ben jij die verbindende procesbegeleider die meebouwt aan de doorontwikkeling van Welsaam als netwerkorganisatie?  In verband met het vertrek van de huidige procesbegeleider zijn we met spoed op zoek naar een ervaren verbindende en enthousiasmerende procesbegeleider voor een gemiddelde van 6 uur per week.  Wie ben jij? Je bent een ervaren, enthousiaste verbinder en bruggenbouwer.…

overleg themagroep

Themagroep Positief Ouderschap: constructief eerste overleg!

Nagenoeg alle themagroepen zijn inmiddels van start. Op de Drive kun je elkaars notulen en de aanzet van de eerste jaarplannen vinden. Kijk gerust bij elkaar “af” ter inspiratie. Hoe vergaat het de andere themagroepen? Regelmatig praten we je bij op het gebied van organisatie en/of inhoud van de groepen. Op 9 maart kwamen 8…